Volvo Cars tuo Googlen kanssa kehitetyn tieto- ja viihdejärjestelmän useampiin automalleihin

Volvo Cars tuo uuden Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän uuden mallivuoden XC60-, S90-, V90- ja V90 Cross Country -malleihin osana suurempaa malliuudistusta. 

Googlen kanssa kehitetty järjestelmä sisältää käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja erinomaiset yhteystoiminnot.

Volvo on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on tehnyt yhteistyötä Googlen kanssa ja integroinut autoihinsa Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän Googlen sovelluksilla ja palveluilla. Järjestelmä nähtiin ensimmäisenä XC40 Recharge -täyssähköautossa.

Volvo haluaa tarjoa asiakkailleen älypuhelimista tutun käyttökokemuksen, joka on muokattu handsfree-yhteensopivaksi. Volvo esittelee myös uuden Digital Services -paketin, joka tulee saataville kaikkiin Android-pohjaisella tieto- ja viihdejärjestelmällä varustettuihin mallivuoden 2022 autoihin.

Digital Services -paketti sisältää pääsyn Googlen sovelluksiin ja palveluihin, Volvo On Call -sovelluksen, langattoman puhelinlaturin sekä palvelujen käyttöön tarvittavan tietoliikenteen.

Googlen sovellukset ja palvelut parantavat Android-pohjaisen järjestelmän toimivuutta. Asiakas saa käyttöönsä handsfree-toimintoja Google Assistantin avulla, luokkansa parhaat navigointitoiminnot Google Mapsissa sekä laajan valikoiman sovelluksia Google Playn kautta.

Google Assistantin avulla kuljettaja voi suorittaa toimintoja puheellaan ja keskittyä samalla maantien tapahtumiin. Kuljettaja voi esimerkiksi säätää lämpötilaa, asettaa navigoinnin määränpään, toistaa musiikkia ja podcasteja ja lähettää viestejä pitämällä samalla kädet ohjauspyörässä.

Autoille optimoidut ja sovitetut musiikki- ja mediasovellukset ovat saatavilla Google Playn kautta, ja Google Maps tarjoaa ajan tasalla olevia kartta- ja liikennetietoja.

Edellä mainitut Volvo -mallit saavat uuden tieto- ja viihdejärjestelmän lisäksi Volvon uusimmat kuljettajan apujärjestelmät (ADAS). Nykyaikainen skaalattava aktiivinen turvallisuusjärjestelmä sisältää lukuisia tutkia, kameroita ja ultraääniantureita.

Muita malliuudistuksia ovat uudet koriväri- ja verhoiluvaihtoehdot sekä 60-sarjan täysin nahaton sisustusvaihtoehto, joka tulee saataville myös XC40 Recharge -täyssähköautoon.

Volvo on ilmoittanut malliuudistusten lisäksi, että Volvo XC40 Recharge -täyssähköauto on tulevaisuudessa myynnissä verkossa osana uutta kaupallista strategiaa.

Volvo aikoo uuden strategiansa mukaisesti valmistaa vuodesta 2030 alkaen pelkkiä täyssähköautoja. Yhtiö investoi voimakkaasti verkkomyyntikanaviin ja keskittyy tarjoamaan premium-sähköautoja käytännöllisellä ja yksinkertaisella tavalla. Uudistus tarjoaa asiakkaille yksinkertaisen ostoprosessin, läpinäkyvän hinnoittelun ja laajan valikoiman valmiiksi määritettyjä sähköautoja nopealla toimituksella.

Uuden mallivuoden 2022 myynti on aloitettu Suomessa kaikilla Volvo -jälleenmyyjillä. Uudet hinnastot ovat julkaistu osoitteessa volvocars.fi.

Lähde: News Cision