Volvo Cars julkistaa uuden Volvo C40 Recharge -täyssähköauton

Volvo Carsin tulevaisuus on sähköinen, ja uusi Volvo C40 Recharge -malli on viimeisin osoitus autonvalmistajan sitoutumisesta päästöttömään tulevaisuuteen.
 
C40 Recharge sisältää kaikki SUV-mallin edut, mutta matalammassa ja sulavammassa paketissa. Malli perustuu CMA-alustalle, ja se on historian ensimmäinen Volvo, joka on suunniteltu vain täyssähköautoksi.
 
Volvo julkistaa XC40 Rechargen ja uuden C40 Rechargen jälkeen useita uusia sähkömalleja tulevina vuosina.
 
Volvo tavoittelee täyssähköautoilleen vuoteen 2025 mennessä 50 prosentin osuutta kansainvälisestä kokonaismyynnistä loppujen autojen ollessa hybridejä. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on, että Volvon kaikki autot ovat täysin sähköisiä.
 
“C40 Recharge edustaa Volvon tulevaisuutta ja näyttää, mihin suuntaan olemme menossa. Se on täyssähköauto, jota myydään verkossa käytännöllisen huolenpitopaketin kanssa. Auto on saatavilla nopeaan toimitukseen. Uuden Volvon hankkiminen ei ole koskaan ollut näin houkuttelevaa”, kertoo Volvo Carsin teknologiajohtaja Henrik Green.
 
C40 Recharge -mallin takaosa sulautuu upeasti matalaan kattolinjaan. Uusi etumuotoilu sisältää sähköisten Volvojen uuden keulailmeen ja huippuluokan pikseliteknologiaa käyttävät ajovalot.
 
Sisätiloissa C40 Recharge tarjoaa asiakkaille korkean ajoasennon, jota useimmat Volvo -kuljettajat suosivat. Saatavilla on useita mallille ainutlaatuisia väri- ja koristusvaihtoehtoja. C40 Recharge on myös ensimmäinen Volvo, jossa ei ole käytetty lainkaan nahkaa.
 
XC40 Recharge -mallin tapaan C40 Recharge sisältää markkinoiden parhaimmistoon kuuluvan tieto- ja viihdejärjestelmän, joka on kehitetty yhdessä Googlen kanssa ja perustuu Android-käyttöjärjestelmään. Se tarjoaa asiakkaiden käyttöön Googlen sovelluksia ja palveluja, kuten Google Maps, Google Assistant ja Google Play Kauppa*.
 
Rajoittamaton datapaketti mahdollistaa erinomaisen yhdistettävyyden. C40 Recharge vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä langattomasti ja automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että autosta tulee ajan kuluessa entistä parempi.
 
Voimansiirto koostuu kahdesta sähkömoottorista, joista toinen on etu- ja toinen taka-akselilla. Tehosta vastaa 78 kWh:n akku, joka voidaan pikaladata 80 prosenttiin noin 40 minuutissa*. Auton arvioitu toimintamatka on noin 420 km*, jonka odotetaan paranevan ajan myötä automaattisten ohjelmistopäivitysten ansiosta.
 
C40 Recharge -täyssähköauto on saatavilla myös verkossa. Volvo haluaa vähentää mallitarjontansa monimutkaisuutta ja keskittyä houkutteleviin esivalittuihin versioihin. C40 Rechargen mallistoa on yksinkertaistettu huomattavasti.
 
Kun asiakkaat saavat uuden C40 Recharge -auton, sen mukana tulee käytännöllinen huolenpitopaketti, joka sisältää huollon, takuun, tiepalvelun sekä vakuutuksen *.
 
C40 Rechargen tuotanto käynnistyy tänä syksynä, ja autoa valmistetaan XC40 Recharge -mallin rinnalla Volvon tehtaalla Belgian Gentissä.

Tiedoksi toimittajille

  • Kuvatut ominaisuudet voivat olla lisävarusteita. Auton tekniset tiedot ja asiakastarjoukset voivat vaihdella maakohtaisesti, eikä niitä kaikkia ole välttämättä saatavilla kaikilla markkinoilla.
  • Latausajat riippuvat eri tekijöistä, kuten ulkolämpötilasta, akun lämpötilasta, latauslaitteistosta sekä akun ja auton kunnosta.
  • Toimintamatka realistisen WLTP-ajosyklin mukaan hallituissa olosuhteissa uudelle autolle. Todellinen toimintamatka voi vaihdella. Luvut perustuvat alustavaan tavoitteeseen. Ajoneuvon lopullinen sertifiointi on kesken.
  • Kuluttajatietoja on saatavilla osoitteessa https://www.volvocars.com/intl/v/cars/c40-electric

Lähde: News Cision