Täysin uusi Volkswagen Caddy nyt myynnissä

  • Uuden viidennen sukupolven Caddy ja Caddy Maxi -henkilöautoversioiden ja Caddy-pakettiautoversioiden myynti on alkanut  
  • Täysin uusi Caddy perustuu Volkswagenin MQB-alustarakenteeseen
  • Uuden Caddyn suunnittelussa on keskitytty erityisesti käytännöllisyyteen ja tilojen monikäyttöisyyteen
  • Saatavilla myös ensimmäistä kertaa digitaalinen mittaristo
  • Uudessa Caddy Maxissa pidempi akseliväli ja leveämpi liukuovi
  • Volkswagen Caddy -henkilöautoversioiden hinta alkaen 25 371,68 euroa (Caddy Kombi) ja pakettiautoversioiden hinta alkaen 24 762,25 euroa (Caddy Cargo PRO)

Uuden Volkswagen Caddyn tuotanto on alkanut Poznanissa normaaliakselivälisten mallien osalta ja Caddy Maxi -mallien osalta se käynnistyy tammikuussa 2021.

Suomessa myynti alkoi TDI-dieselmoottorilla varustetuilla normaaliakselivälisillä henkilö- ja pakettiautomalleilla sekä Caddy Maxi -henkilöautoversioilla. Volkswagen Caddy -henkilöautoversio ja -pakettiautoversio on tarjolla kolmena eri tehoversiona: 55 kW (75 hv), 75 kW (102 hv) ja 90 kW (122 hv). Pienempitehoisten TDI-dieselmoottorien parina toimii manuaalivaihteisto ja suurempitehoinen 90 kW:n versio on saatavilla myös DSG-automaattivaihteistolla varustettuna. Caddyn henkilöautomalli on saatavilla viitenä eri varusteluversiona: Caddy Family ja Caddy Life Business -kampanjamallit sekä Caddy Kombi, Caddy Life ja Caddy Style. Volkswagen Caddy -pakettiautoversioista myyntiin tulivat Caddy Cargo -varusteluversio sekä Caddy Cargo PRO -kampanjamalli.

Vuodenvaihteen jälkeen hinnasto täydentyy 84 kW:n TSI-bensiinimoottoriversioilla ja 2,0 TDI 90 kW 4MOTION -malleilla. Vuonna 2021 mallistoon liittyy myös Caddy California -matkailuauto, jonka maahantuonnista Suomeen ei ole vielä tehty päätöstä.

Kattava vakiovarustelu

Volkswagen Caddy -henkilöautomallien (ei Caddy Kombi) merkittävimpiä vakiovarusteita ovat mm. Radio ”Composition Color” 8,25” -kosketusnäytöllä ja We Connect -valmiudella, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä ja pysäköintitutkat edessä ja takana sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin ajastinkellolla ja kaukosäätimellä sekä vakionopeudensäädin. Lisäksi vakiovarusteita ovat esimerkiksi monitörmäysjarrutus ja hätäjarrutustoiminto.

Volkswagen Caddy -pakettiautomallin merkittävimpiä vakiovarusteita ovat puolestaan mm. Radio ”Composition Color” 8,25” -kosketusnäytöllä ja We Connect -valmiudella, takapariovet ikkunoin sisältäen takalasinpesimen ja pyyhkimen, monitoimiohjauspyörä, väliseinä kiinteällä ikkunalla ja ritilällä, sähköikkunat ja sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät sivupeilit sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin ajastinkellolla ja kaukosäätimellä sekä vakionopeudensäädin.

Lisävarusteina saatavilla ovat mm. täysin digitaalinen ohjaamo Digital Cockpit, uusi iso panoraama-kattoluukku, jonka lasipinta-ala on 1,4 m2 ja sähköinen lukkosylinteri liukuoviin ja takaluukkuun, 18” vanteet, 16” ja 17” vanteiden lisäksi, uudet led-ajo- ja takavalot ja adaptiivinen vakionopeudensäädin sekä ensimmäistä kertaa tarjolla on myös avaimeton lukitus Keyless Access.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä saatavilla on mm. uusi osittain automatisoitua ajamista varten oleva järjestelmä Travel Assist, joka on ensimmäistä kertaa käytössä Volkswagen Hyötyautojen mallissa sekä ensimmäistä kertaa Caddyyn ja myös A-segmentin pakettiautoon saatavilla oleva perävaunun peruutusavustin Trailer Assist. Myös liikennemerkkientunnistus, kaistanvaihtoapu, pysäköintiavustin ja peruutuskamera ovat saatavilla.

Uusi Volkswagen Caddy

Ensimmäistä kertaa Caddy perustuu Volkswagenin MQB-alustarakenteeseen. Uuden alustarakenteen käyttö mahdollisti täysin uusien teknologioiden lisäämisen Caddy-mallistoon. Siirtyminen MQB-alustarakenteeseen on huomattavissa myös pidentyneenä akselivälinä, joka on nyt 2 775 mm. Sisäpuolella viidennen sukupolven uusi Caddy vakuuttaa huipputeknologisilla ratkaisuillaan ja tilavuudellaan. Volkswagen Caddyn pakettiautoversio tarjoaa tavaratilaa 3,1 m2 ja pidemmän akselivälin Caddy Maxi puolestaan 3,7 m2. Myös liukuovien leveyttä on pystytty kasvattamaan ja se on nyt 840 mm. Tavaratilan pituus takaseinään mitattuna on 1 797 mm ja Maxi-versiossa 2 150 mm.

Volkswagen Caddy on saatavilla viisi- tai seitsemänpaikkaisena henkilöautona. Caddy Maxi -malliversio (ei Kombi) on vakiona aina seitsenpaikkainen. Uutena ominaisuutena kolmannen istuinrivin molemmat istuimet voidaan irrottaa yksittäin ja poistaa autosta, mikä tarjoaa vielä lisää muokattavuutta. Luonnollisesti uusi Caddy sisältää jo ennestään hyväksi havaittuja toimintoja kuten, että henkilöautoversioiden toisen ja kolmannen istuinrivin istuimet voidaan siirtää eteenpäin ja selkänojan voi taittaa ja irrottaa.

Uuden Caddyn henkilöautoversioissa tavaratila on jopa 2 556 litraa (ensimmäiseen istuinrivin kattokorkeuteen saakka ja kun toinen istuinrivi on otettu pois). Mikäli sekä ensimmäinen että toinen istuinrivi on käytössä, tavaratila on vaikuttavat 1 213 litraa. Tavaratilan pituus on henkilöautoversioissa 1 913 mm (ensimmäiseen istuinriviin saakka) ja maksimileveys on 1 185 mm. 

Caddyn uudet nelisylinteriset moottorit ovat uusinta sukupolvea ja kaikki sisältävät mm. partikkelisuodattimet. Volkswagen Hyötyautojen uusissa TDI-dieselmoottoreissa on ensimmäistä kertaa käytössä kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus kahdella SCR-katalysaattorilla, mikä vähentää merkittävästi typpioksidipäästöjä edelliseen mallisukupolveen verrattuna. Uuden järjestelmän avulla Volkswagen Caddyn TDI-dieselmoottorit kuuluvat puhtaimpien dieselmoottoreiden joukkoon.

Uudet Volkswagen Caddyt saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille alkuvuodesta 2021.

Lähde: News Cision