Autojen myynti on laskussa – Nämä merkit ovat siitä huolimatta säilyttäneet suosionsa!

Autojen myynti on laskussa – Nämä merkit ovat siitä huolimatta säilyttäneet suosionsa!

02 Rekkarin yhteistyökumppanin Netwheelsin datan mukaan sekä autojen ensirekisteröinti että käytettyjen autojen myynti on ollut koko alkuvuoden laskussa. Käytettyjä autoja on myyty alkuvuonna 11 % vähemmän kuin viime vuonna ja uusia autoja on rekisteröity alkuvuonna 24 % vähemmän kuin viime vuonna.

Kiinnostus kaikkia automerkkejä kohtaan ei ole kuitenkaan laskenut samaa vauhtia. Joidenkin automerkkien myynti on yleisestä tilanteesta huolimatta jopa kasvanut.

Polestar on tullut Uusi Volkswagen Amarok – valmiina myös Suomen talveenSuomen markkinoille näyttävästi. Merkin ensirekisteröintien määrä on noussut jopa 6183 % viime vuodesta. Iso kasvuluku selittyy sillä, että Polestarilla oli viime vuonna vain vähän tarjontaa, mutta Polestar 2:n lanseeraamisen myötä kysyntää tuntuu riittävän.

Toiseksi eniten ensirekisteröintien määrä viime vuoteen verrattuna nousi Porchella, jolla oli kasvua 30 % ja kolmanneksi eniten Dacialla, jonka ensirekisteröintien määrä on noussut 29 %. Neljättä paikkaa sen sijaan pitää Tesla 9 % nousulla viime vuoteen nähden.

Uusien autojen ensirekisteröintien määrä on laskenut eniten viime vuoteen verrattuna Volkswagenilla, Fordilla ja Skodalla.

Käytettyjen autojen markkinan laskusuunnasta huolimatta Renaultia ja Kiaa on myyty käytettyjen autojen kaupoilla alkuvuodesta lähes yhtä paljon kuin vuosi sitten. Opelin myynti sen sijaan on ollut eniten laskussa.

Tesla on käytettyjen autojen puolella ehdoton suosikki, ja sitä on myyty alkuvuonna jopa 208 % enemmän kuin viime vuonna.

Sähköautojen suosio kasvaa koko ajan

Netwheelsin data kertoo, että käyttövoimalla on selkeä vaikutus siihen, kuinka kiinnostava auto ostajan näkökulmasta on. Sähköautojen ensirekisteröintejä on tehty tänä vuonna 44 % enemmän verrattuna viime vuoteen. Samaan aikaan bensa-autojen ensirekisteröintien määrä on viime vuoteen verrattuna laskenut 27 % ja diesel-autojen 33 %. Myös hybridi-autoja on rekisteröity 19 % vähemmän viime vuoteen verrattuna.

Tällä hetkellä kaikista uusista autoista 12 % on sähköautoja. Määrä on kasvanut viime vuoden alkuvuoteen verrattuna 50 %. Hybridien määrä suhteutettuna kaikkiin uusiin autoihin on noussut kaksi prosenttiyksikköä viime vuodesta ja on nyt 47 %.

Kiinnostus sähköautoja kohtaan näkyy selkeästi myös käytettyjen autojen puolella, sillä käytettyjä sähköautoja on myyty alkuvuodesta 206 % enemmän kuin viime vuonna. Myös hybridi-autojen myynti on kasvanut alkuvuonna 39 % viime vuoteen verrattuna.

Määrällisesti sähköautojen osuus kaikista kaupatuista käytetyistä autoista on kuitenkin vasta 1 %. Prosentuaalinen osuus kasvaa kuitenkin koko ajan. Hybridi-autojen osuus käytettyjen autojen kaupoilla on 6 % ja myös niiden osuus on kasvussa viime vuoteen nähden.

Muita auton ostoon positiivisesti vaikuttavia tekijöitä ovat auton vetovoima ja vaihteisto. Nelivetoisten autojen myynti ei ole käytettyjen autojen kaupoilla laskenut yhtä paljon kuin etu- tai takavetoisten autojen myynti. Automaattivaihteisten autojen suosio käytettyjen autojen kaupoilla on jatkanut tasaista kasvuaan vuosi vuodelta, eikä niiden myynti ole laskenut markkinan mukana.

02 Rekkari on verkkopalvelu, joka tarjoaa yhteistyössä Netwheelsin kanssa käytetyille autoille hinta-arvion. 02 Rekkarin kautta voi tarkistaa myös rekisterinumerolla auton vetovoiman, vaihteiston, käyttövoiman ja muut auton tekniset tiedot.

”Meille on 02 Rekkarissa tärkeää tuoda luotettavaa tietoa autoista ja ajoneuvomarkkinasta asiakkaiden saataville. Autoa ostaessa on hyvä tarkistaa auton viralliset tiedot. 02 Rekkarin kautta saa esimerkiksi varmistettua, että auto on katsastettu ja liikennekelpoinen. Auton tietojen tarkistaminen on tärkeää erityisesti silloin, kun kauppaa tehdään yksityisten ihmisten välillä.” toteaa 020202 Palvelut Oy:n kehityspäällikkö Janni Hassel.

Lähde & kuva: 020202 Palvelut