Uusi Volkswagen Amarok – valmiina myös Suomen talveen

  • Uusimman sukupolven pick-up saa ensiesittelynsä kesällä
  • Uusi Amarok vakuuttaa useilla innovaatioillaan
  • Erittäin suorituskykyinen V6 TDI -dieselmoottori
  • Uudenlaista muotoilua Volkswagen Hyötyautoilta

Oli sitten kyse painavasta lastista, vaikeakulkuisesta maastosta tai lumisesta tiestä – uusi Volkswagen Amarok on kuin kotonaan. Uudessa Amarokissa on yhtä paljon ominaisuuksia kuin on käyttötapoja- ja olosuhteitakin. Volkswagen Amarokin maailmanensi-iltaa vietetään kesällä ja Suomeen se saapuu vuoden 2023 alkupuolella.

Volkswagen Amarok saapuu markkinoille täysin uuden muotoilun saattelemana. Ulkopuolella se on esimerkiksi kymmenen senttimetriä pidempi ja neljä senttimetriä leveämpi kuin sen edeltäjäversio ja auton sisäpuoli on myös täysin uudistettu. Uusi Amarok on erittäin monikäyttöinen ja sen maasto-ominaisuudet ovat vertaansa vailla.  

Volkswagen Hyötyautojen uusi Amarok tekee vaikutuksen uudella, terävämmällä muotoilullaan. Sen voi myös aistia sisustuksessa. Selväpiirteinen, maskuliininen arkkitehtuuri, konemaiset elementit, selkeät, sileät pinnat ja erityisesti huippulaatuinen ohjaamo nostavat Volkswagenin DNA:n täysin uudelle tasolle ja korostavat Amarokin premium statusta”, kertoo Volkswagen Hyötyautojen pääsuunnittelija Albert-Johann Kirzinger.  

Tulevaisuudessa Amarokissa on yhä enemmän kattavia teknisiä ominaisuuksia, jotka eivät ole vain työkäyttöön. Viimeisimmän sukupolven Amarokissa on enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja liitettävyyspalveluita kuin koskaan aikaisemmin. Uudessa Amarokissa on innovaatioita, joita ei ole aikaisemmin nähty tässä segmentissä.

”Käyttövoimista puhuttaessa, jatkamme suorituskykyisten ja taloudellisten TDI-dieselmoottorien käyttöä uudessa Amarokissa. Valikoimassa pysyy myös erittäin suorituskykyinen V6 TDI -dieselmoottori. Markkinoista riippuen moottorivalikoima voi vaihdella ja valikoimaan voivat kuulua niin diesel- kuin bensiinimoottorit”, sanoo Volkswagen Hyötyautojen tuotemarkkinoinnista vastaava Lars Menge.

Volkswagen Amarok on ollut sarjatuotannossa vuodesta 2010 lähtien. Amarokia on vuosikymmenen aikana myyty maailmanlaajuisesti yli 815 000 kappaletta. Uusimman sukupolven Amarokia tullaan valmistamaan Etelä-Afrikassa, Silvertonissa. Euroopassa uusi Amarok tulee myyntiin vuoden 2022 loppupuolella ja Suomessa vuoden 2023 alkupuolella.

Lähde: News Cision