UUSI CITROËN C5 AIRCROSS: TÄYTTÄ MUKAVUUTTA VAHVEMMASSA JA TYYLIKKÄÄMMÄSSÄ MUOTOILUSSA

  • C5 Aircross on nyt varustettu uudella, entistä vahvempaa, viimeistellympää ja kypsempää asennetta ilmentävällä muotoilulla. Mukavuudessa ja muunneltavuudessa malli toimii esimerkkinä muille, erityisesti lataushybridiversiona.
  • C5 Aircross saa keulaan uuden muotoilun kielen, jossa kurvikkaat muodot väistyvät täsmällisempien linjojen tieltä. Päivitys tuo esiin korkeamman ja modernimman keulan sekä teknologisen ja viimeistellyn ilmeen, joka korostaa ajoneuvon kokoa sekä turvallista ja suojaavaa luonnetta.
  • Mallin saama ilmeen kohotus näkyy pienimmissäkin yksityiskohdissa, kuten perän kolmiulotteisissa led-tunnistevaloissa, uusissa 18” timanttileikatuissa kevytmetallivanteissa sekä uusissa, entistä elegantimmissa ja erottuvammissa personointivaihtoehdoissa. Sisätiloissa päivittynyt 10” kosketusnäytön muotoilu ja keskikonsoli vahvistavat matkustamon viimeisteltyä luonnetta.
  • Luokkansa mukavimpana C5 Aircross edustaa yhä edelleen tätä voittamatonta ominaisuuttaan tarjoten Citroën Advanced Comfort® -mukavuusjousituksen, uudet Citroën Advanced Comfort® -istuimet, vertaansa vailla olevan tilavuuden sekä muunneltavuuden ja luokkansa uusimmat ajoavustimet, jotka tekevät niin päivittäisestä työmatkasta kuin pidemmistä retkistä rentouttavan ja positiivisen kokemuksen.

C5 Aircrossia on alusta alkaen pidetty mukavimpana ja monipuolisimpana SUV:na omassa luokassaan. Nyt se on kokenut muodonmuutoksen, joka vahvistaa sen ainutlaatuista, modernia ja vahvaa persoonallisuutta. Perustuen mallin ehdottomille vahvuuksille: mukavuus, matkustamon avaruus, ja muunneltavuus, C5 Aircross on kypsynyt entistä elegantimmaksi ja vahvemmaksi, kiitos terävämmän korin muotoilun ja modernimman, korkealaatuisia värejä ja materiaaleja toistavan sisätilan.” Pierre-Yves Couineau, C5 Aircross projektipäällikkö
 

C5 Aircross on jättänyt muunneltavuudellaan sekä tiloillaan – ja ennen kaikkea mukavuudellaan – oman jälkensä kilpailtuun kompaktien SUV:ien luokkaan yli 260 000 myydyllä kappaleella sitten mallin lanseerauksen vuonna 2018. Citroënille ominaiset ylenpalttiset ja käytännölliset matkustamotilat erottavat mallin kilpailijoista. Viihtyvyys vain korostuu mallin lataushybridiversiossa, joka vastaa jo nyt yli 30 % mallin Euroopan myynneistä.

Erityisesti keulan uudistunut ilme ja halu ottaa harppaus eteenpäin mallin viestimässä eleganssissa, ovat näkyvimmät ominaisuudet uudessa C5 Aircrossissa. Uudistunut malli on tavoitteellisempi ja vetoaa erottuvuutta toivoviin asiakkaisiin.

VAIKUTTAVAMPI, MODERNIMPI JA ARVOKKAAMPI SUV-ASENNE


EHEÄMPI, MODERNIMPI JA TEKNOLOGISEMPI KEULA

Kookkaampi ja vaikuttavampi, C5 Aircross on saanut uuden muotokielen, jossa kurvikkuus on korvattu selkeämmillä linjoilla. Keulan muotoilu on kokenut kasvojenkohotuksen ja muuttunut modernimmaksi, vahvistaen turvallisen ja kunnioitusta herättävän ajoneuvon luonnetta.

Uuden C5 Aircroissin keulan logo erottuu merkin muista malleista sen irrottautuessa päivävaloista perinteisten logosta valoihin jatkuvien kromilinjojen sijaan. Chevonit – tai hammasrattaat – sen sijaan korostuvat nyt kromilla reunustettuina kiiltävän mustina elementteinä, jotka jatkuvat LED-päivävaloja kohti tiiviinä kromin ja mustan sävyisinä pianopainikkeina. Erittäin hienovaraisella ja yksityiskohtaisella työllä on koko yleisime saatu kohotettua. Myös logo saa itselleen enemmän tilaa etusäleikön keskellä.

Citroënille tyypillinen päivävalojen V-muotoinen LED-tunnus on myös saanut pienonpainikketa muistuttavan tyylin, joka tuo valojen ilmeeseen teknologisen ilmeen ja syvemmän 3D-efektin. LED Vision -heijastimet ovat myös entistä huomaamattomammat ja tummemmat, ja visuaalisesti jatkavat mustaa etusäleikköä ja vahvistavat mallin ronskia ilmettä.

Etusäleikön alapuolla ilman sisäänottoaukkojen ilmaverhot ovat avonaisemmat ja toiminnallisemmat. Ne näyttävät ikään kuin ilmavirtauksen muotoilemilta ja parantavat mallin aerodynamiikkaa. Ilmaverhoja reunustavat kiiltävät tai helmiäiset värit osaltaan tukevat mielukuvaa mallin kohonneesta tasokkuudesta. Keskeisin ilman sisäänottoaukko on myös saanut dynaamisemman ja elegantimman ilmeen, kiitos C4:n ja C5 X:n jo esittelemän terävämmän tyylin.


DYNAAMISEMPI PROFIILI JA UUSI TUNNISTE TAKANA

Uudistunut korkeampi ja linjakkaampi keulan profiili vahvistaa ensisilmäyksellä mielikuvaa voimasta ja kestävyydestä. Sama kohotus löytyy myös takaa uusiutuneista valokuvuista. C5 Aircrossin erottuva asento rakentuu mallin runsaan muotoilun, korkean kojelaudan sekä 360° kiertävän lasipinnan ja kromisten, katon kelluvaa ilmettä vahvistavien C-sivutunnusten kautta. Voimakkaan ja vakuuttavat SUV:n tunnuspiirteet löytyvät myös lihaksikkaista sivupaneeleista,230 mm maavarasta, laajoista 720 mm renkaista, 360° autoa kiertävästä suojauksesta mukaan lukien Airbump® -kylkisuojat, renkaan kaaret, näyttävät kattokaiteet sekä korkea ajoasento.

Sivupaneelit, samoin kuin 18” timanttileikatut PULSAR kevytmetallivanteet lisäävät mallin eleganssia ja modernia ilmettä.

Alumiini ja kiiltävä musta vuorottelevat hienostuneesti sivupeilien taustassa. Käytännölliset kattokaiteet ovat kiiltävän mustat ja saaneet näyttävyyttä mattamustilla yksityiskohdilla. Airbump®-kylkisuojien uusi muotoilu ja uudet väripaketit toistavat keulan upotusten arvokkaita värejä.

Keulan kanssa samaa kieltä puhuen, C5 Aircross on saanut uudet kolmiulotteidet LED-valot taakse. Valojen graafiset elementit korostavat tyylikkyyttä. Kuten keulassa, hienovaraiset pianipainikemainen muotoilu vahvistaa valojen syvää 3D-toistoa.


TYYLIKKÄÄMPI JA DYNAAMISEMPI PERSONOINTI

Täyttääkseen entistäkin paremmin SUV-asiakkaiden odotukset, uusi C5 Aircross luottaa elegantteihin personointivaihtoehtoihin.

Korinväreihin on tullut uutena Eclipse Blue, voimakkaan syvä ja tyylikäs sininen, joka valosta riippuen muutautuu tummansinisestä mustaksi. Muutoin korivärivalikoima on kaventunut ja keskittynyt kaikista näyttävimpiin ja suosituimpiin väreihin: Polar White, helmiäisenvalkoinen, Perla Nera Black, Platinum Grey, Steel Grey sekä uusi Eclipse Blue.

Väripakettien uudet värit, jotka toistuvat keulan syvennyksissä sekä Airbump®-suojissa koostuu neljästä vaihtoehdosta: kiiltävän musta, tumma kromi, anodisoitu pronssi sekä energinen sininen. Kaksisävyiset mustat katto ja kattokaiteet (Shine-varustetasosta alkaen) tuovat tyylikkyyteen viimeisen silauksen.


ENTISTÄKIN MUKAVAMPI JA VIIMEISTELLYMPI MATKUSTAMO

Kuten uuden C5 Aircrossin ulkopuoli, on myös matkustamo saanut entistä viimeistellymmän ilmeen. Kuljettajan korkea istuma-asento, materiaalien laatu, ergonomia ja käyttöliittymien käytännöllisyys luovat C5 Aircrossista aidon modernin ja viimeistellyn SUV:n.


UUSI 10” KOSKETUSNÄYTTÖ

C5 Aircrossin uusi 10” kosketusnäyttö vaikuttaa kuin kelluvan kojelaudalla. Tämä uusi, laajempi näyttö tarjoaa ergonomisemman käytettävyyden ja suoran pääsyn ilmastoinnin säätimiin sekä korkeamman lukuasennon, jolloin silmät pysyvät tiiviimmin tiessä. Ilma-aukot sijaitsevat nyt näytön alapuolella ja ne ovat päivittyneet modernimmalla, virtaviivaisella muotoilulla. Bensiini- ja dieselverioissa uusi 10” kosketusnäyttö on varustettu navigoinnilla, ja lataushybrideissä sama varustelu alkaa heti Feel-varustetasosta alkaen.

12”3 digitaalimittaristo on täysin personoitavissa kaikilla kuljettajalle tärkeimmillä tiedoilla, jotka näkyvät suoraan kuljettajan näkökenttään.


UUDET CITROËN ADVANCED COMFORT® -MUKAVUUSISTUIMET

Uusi C5 Aircross on varustettu viimeisimmän sukupolven Citroën Advanced Comfort® -mukavuusistuimilla, jotka on nähty myös C4 ja C5 X-malleissa. Istuin kostuu tiiviistä vaahtomuovista istuimen ylimmässä kerroksessa, 15 mm paksuisesta vaahtomuovikerroksesta tämän alapuolella sekä istuimen aivan erityisestä rakenteesta. Citroën Advanced Comfort® -mukavuusistuimet tarjoavat parhaan mahdollisen visuaalisen mukavuuden, istumismukavuuden, sekä ajomukavuuden ja kiitos vaahtomuovin erityisen koostumuksen, ne kestävät aikaa ilman ylimääräistä pehmenemistä tai istuinkuoppaa. Lisämukavuutta etuistuimiin tuo hierontatoiminto.

Myös sisätilojen värit ja materiaalit ovat saaneet päivittyneen valikoiman. Keskitason varusteversioissa istuimissa on uusi linjakas ja nykyaikainen kangasverhoilu, Shine-varustetason verhoilun ollessa uusi, kosketuksessa pehmeä alcantara tai korkealaatuinen rei’itetty nahkaverhoilu. Kyynärnoja ja keskikonsoli ovat verhoiltu mustalla nahkamaisella materiaalilla, samoin kuin kojelauta on viimeistelty samalla materiaalin upotuksin.

Matkustamon tunnelmavalaistusvaihtoehdot luovat sisätilaan tyylikkään ja laatumielikuvaa korostavan yleistunnelman. Istuimia, ovipaneleita sekä kojelautaa koristaa uusi tyylikäs ja yhtenäinen sininen tikkaus. Sisätilojen verhoiluissa nnähdään uusia versioita, kuten aiemman Wild Grey -verhoilun korvaava Wild Black, alcantaraa ja mustaa nahkaa käyttävä Urban Black -sisusta tai Metropolitan Grey -sisätilojen verhoilun korvaava näyttävä Metropolitan Black. Myös Hype Black -sisätilojen verhoilu on päivittynyt näyttävillä Paloma ja Blue Nappa -nahkamateriaaleilla.


UUSI KESKIKONSOLI

Korkea ja laaja keskikonsoli on saanut aiemaa modernimman ilmeen mustan nahkaa muistuttavan materiaalin ja kromisten viimeistelyjen yhdistelmänä. Uusi, tyylikäs e-Toggle-vaihteenvalitsin ja uudistunut drive mode -ajotapavalitsin yhdistetynä Grip Control -pidonhallintajärjestelmän valitsimeen vahvistavat keskikonsolin tunnelmaa. Keskikonsoliin on myös integroitu runsaat säilytystilat sekä 2 USB-porttia ja langaton latausasema.


YHÄ LUOKKANSA JOHTAJA MATKUSTAMOMUKAVUUDESSA


MATKUSTAMOMUKAVUUDEN MÄÄRITTÄÄT TEKIJÄT

Mukavuuden ollessa kiinteä osa Citroënin DNA:ta, uusi C5 Aircross säilyttää yhä kaikki ne ominaisuudet, jotka erottavat sen omassa luokassaan ja luovat matkustajille kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja käytön helppouden tunteen.

Citroënin ainutlaatuinen Progressive Hydraulic Cushions® -mukavuusjousitus suodattaa ajosta kaikki tienpinnan epätasaisuudet ja luo matkustajille miellyttävän, lähes taikamattomaisen tunteen.

Lisäksi C5 Aircross on luokassaan ainoa SUV, joka tarjoaa kolme erillistä, kiskoilla liukuvaa ja irrotettavaa takaistuinta, joiden ansiosta aito SUV muokkautuu tila-automaisen monipuolisesti. Tavaratila on luokkansa suurin: 580 litrasta 720 litraan bensiini- ja dieselversioissa ja 460 litrasta 600 litraan lataushybridiversiossa.

Ja lopulta, erityistä huomiota on kiinnitetty sisätilojen akustikkaan. Ostaja pääsee halutessaan nauttimaan laminoiduista ikkunoista, jotka luovat matkustamoon uskomattoman vaimean, pesämäisen tunnelman.


LATAUSHYBRIDI: ÄÄRIMMÄINEN MUKAVUUDEN ELÄMYS

55 km (WLTP-syklin mukaisesti mitattu vertailuarvo) toimintamatka lataushybridiversion täyssähköisellä ajotavalla vahvistaa entisestäänkin matkustamisen mukavuutta ja hyvää oloa matkustamossa etenemisen ollessa täysin hijaista ja värinätöntä. Pidemmillä matkoilla matkantekoa tulee bensiinimoottori. Lataushybridin täyssähköajotapa tarjoaa 320 Nm vääntömomentillaan dynaamiset liikkeellelähdöt ja 135 km/h maksimi ajonopeuden.

C5 Aircross lataushybridin käyttäjien etuna on myös laaja valikoima palveluita, kuten lataamisen hallinta ja ajastaminen älypuhelimen sovelluksesta. Akku latautuu nopasti: tyhjästä täyteen alle kahdessa tunnissa julkisesta tai seinälaturista.


HUOLETONTA MATKANTEKOA, KIITOS KATTAVIEN AJOAVUSTIMIEN

C5 Aircross on saatavilla 20:llä viimeisimmällä ajoavustinteknologialla, jotka lisäävät matkustajien mukavuutta ja matkanteon turvallisuutta. Näihin lukeutuvat muun muassa Highway Driver Assist -2-tason autoniminen ajolinja-avustin yhdistettynä mukautuvaan vakionopeudensäätimeen Stop & Go -toiminnolla sekä aktiivinen kaistavahti, jotka yhdessä tulevat kuljettajan ajoa ja varmistavat turvallisen etenemisen.


TEKNISET TIEDOT:

Pituus: 4 500 mm
Leveys: 1 840 mm
Korkeus: 1 670 (kattokaiteilla)
Akselinväli: 2 730 mm
Maavara: 230 mm<
Rengaskoko: 720 mm
Tavaratila (bensiini- ja dieselversiot): 580 L – 720 L, aina 1 630 litraan istuimet alas taitettuna
Tavaratila (lataushybridi): 460 L – 600 L

Lähde: News Cision