Uusi Nissan Qashqai – Luokkansa turvallisin auto

Uusi Nissan Qashqai

Nissan Qashqai, joka saavutti Euro NCAP -testeissä erinomaiset pisteet ja 5 tähteä, on myös luokkansa turvallisin auto. Euro NCAP julkistaa vuosittain autot, jotka ovat menestyneet parhaiten omissa kategorioissaan. ”Luokkansa paras” auto julkistetaan vuosittain ja titteli myönnetään mallille, joka on menestynyt kilpailijoitaan paremmin kaikkien osa-alueiden osalta. Näitä ovat aikuisten, lasten ja muiden tienkäyttäjien turvallisuus sekä kuljettajaa avustavat turvallisuusominaisuudet. Näistä saatu painotettu yhteistulos määrittelee luokkansa turvallisimman auton tittelin voittajan.

Qashqai sai sekä aikuisten että lasten turvallisuudesta erinomaisen 91 %:n tuloksen asettaen sen luokkansa parhaimpien joukkoon. Qashqain uusi CMF-C-perusrakenne, jonka valmistuksessa on käytetty entistä enemmän suurlujuusterästä, pystyy sitomaan törmäyksen voimat ennen kuin ne saavuttavat matkustamon. Kuljettajan ja etumatkustajan välinen turvatyyny auttoi Qashqaita saavuttamaan sivutörmäystestistä täydet 16 pistettä.

Lapsimatkustajan suojasta Qashqai sai lähes täydet 23,8/24 pistettä sekä täydet pisteet turvaistuimen asennusmahdollisuuksista.

Euro NCAP -arvioinnissa korostetaan myös onnettomuuksien ehkäisyä, joten testi palkitsee järjestelmät, jotka auttavat kuljettajaa välttämään kolareita. Qashqain järjestelmät toimivat kokonaisvaltaisesti onnettomuuksien ehkäisemiseksi ja näiden järjestelmien osalta Qashqai saikin poikkeuksellisen hyvän 95 %:n tuloksen. Nämä aktiiviset kuljettajaa avustavat Nissan Intelligent Mobility -ominaisuudet ovat vakiovarusteena kaikissa varustetasoissa.

Lähde: News Cision