Uusi mallivuoden 2023 Toyota RAV4 saa merkittäviä päivityksiä multimediaan ja turvallisuusjärjestelmiin

  • RAV4 Hybrid- ja Plug-in Hybrid -mallit saavat uudet multimediajärjestelmät, muokattavat täysdigitaalimittaristot ja Toyota Safety Sense -järjestelmän uusimman version
  • Mallivuoden 2023 RAV4-mallit saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2023

Uusi multimediajärjestelmä

Uudessa RAV4-mallissa käytetään Toyotan uusinta multimediajärjestelmää, Toyota Smart Connectia, jonka näkyvin piirre on 10,5-tuumainen teräväpiirtonäyttö.

Järjestelmä tarjoaa pilvipohjaisen navigoinnin reaaliaikaisine liikennetietoineen sekä mm. mahdollisuuden löytää pysäköintialueita läheltä haluttuja kohteita. Kiitos nelivuotisen palvelupaketin voivat asiakkaat päästä käyttämään multimediajärjestelmää jopa ilman älypuhelimen parittamista järjestelmään.

Saumaton käyttökokemus syntyy MyT-älypuhelinapplikaation avulla, joka mahdollistaa useiden ajoneuvoa koskevien tietojen seuraamisen. Mediajärjestelmässä on myös Android Auto® – sekä Apple CarPlay® -integrointiominaisuudet jälkimmäisen ollessa käytettävissä myös langattomasti.

Uutena ominaisuutena järjestelmä tunnistaa keskustelunomaisia puhekomentoja, joita voi käyttää esimerkiksi ilmastoinnin ohjaamiseen tuttujen navigointikomentojen lisäksi. Näiden lisäksi saataville tulee myös Toyota Smart Connect+ -järjestelmä, jossa on pilvipohjaisen navigoinnin lisäksi myös kiinteä navigointijärjestelmä. Lisäksi järjestelmässä näytetään tie- ja paikkakuntakohtaisia kelivaroituksia.

Kattavat etäkäyttöpalvelut mahdollistavat mm. ilmoitukset lukitsemattomista ovista, päällä olevista valoista ja avoimista ikkunoista. Mobiilisovelluksen avulla on myös mahdollista avata tai lukita ajoneuvon keskuslukitus, ja lisäksi etälämmitystä tai -viilennystä voidaan ohjata sen välityksellä.

Uusi täysdigitaalinen mittaristo

Kaikissa mallivuoden 2023 RAV4-malleissa (pl. käsikäyttöisellä vaihteistolla varustettu bensiinimalli) on vakiona 12,3” TFT-näyttöön perustuva mittaristonäyttö. Sen selkeä sisältö on muokattavissa kuljettajan mielen mukaan neljään eri näyttötyyliin, kolmeen teemaan ja muiden personoitavien ominaisuuksiensa ansiosta juuri kaikille sopivaksi.

Toyota Safety Sensen uusin versio

Uusi Toyota RAV4 saa Toyota Safety Sense -aktiivisten turvavarusteiden uusimman kehitysversion, joka auttaa kuljettajaa havainnoimaan ja välttämään entistä laajemmin onnettomuusriskejä liikenteessä.

Pre-Collision -järjestelmä (PCS) tunnistaa nyt vastaantulevan liikenteen ja risteävän kevyen liikenteen risteysajossa varoittaen kohonneesta törmäysriskistä ja tarvittaessa jarruttamalla automaattisesti. Hätäohjausavustin pystyy mm. väistämään kulkuväylälle tullutta jalankulkijaa pitäen ajoneuvon kuitenkin kaistalla.

RAV4 Plug-in -mallissa järjestelmä pystyy myös tunnistamaan pysäköidyt ajoneuvot sekä pyöräilijät. Sen PCS-järjestelmä kykenee myös tunnistamaan vastaantulijoita omalla kaistalla ja vähentämään nokka nokkaa vasten -törmäyksen riskiä.

Voimalinja

Viidennen sukupolven Toyota RAV4 tarjoaa luokassaan ainutlaatuisen yhdistelmän, jossa TNGA-alustarakenteelle (GA-K-kokoluokka) rakentuu terävien muotojen alle erittäin taloudellinen voimalinja. 2,5-litraiseen bensiinimoottoriin perustuva voimalinja tarjoaa etuvetoisissa malleissa 218 hv:n maksimitehon ja 222 hv:n huipputehon AWD-i-nelivetomalleissa.

RAV4 Plug-in -malli istuu tukevasti tehohierarkian huipulla 306 hv:n maksimitehollaan, tuottaen kuitenkin WLTP-syklin mukaisessa yhdistetyssä ajossa vain 1,0 l/100 km kulutuksen ja 22 g/km CO²-päästöt osoittaen Toyotan hybridijärjestelmien erinomaisen energiatehokkuuden.

Ensimmäiset uudet RAV4-mallit saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2023.

Lähde: TOyota