Uudistunut Kia XCeed tarjoaa raikasta tyyliä ja hiottua teknologiaa ja paljon muuta

Uudistunut Kia XCeed tarjoaa raikasta tyyliä ja hiottua teknologiaa ja paljon muuta

Kia XCeed on näyttävä vaihtoehto C-segmentin crossovereiden luokassa. Uudistunut XCeed tarjoaa entistäkin hiotumpaa tyyliä, teknologiaa ja luokkansa kärkeen sijoittuvaa varustelua.

  • Uudistunut muotoilu korostaa XCeedin tyylikästä olemusta
  • Päivitetyt sisätilat tarjoavat viimeisintä teknologiaa ja ensiluokkaista mukavuutta
  • Monipuolinen voimalinjavalikoima pitää sisällään sekä kevythybridejä että lataushybridin
  • Ensimmäistä kertaa tarjolla urheilullisella GT-Line-varustelulla
  • Uudistuneen XCeedin hinnat julkaistaan elokuussa

Kia XCeed saapui täydentämään Ceed-malliperhettä vuonna 2019. Tämän jälkeen auto on saavuttanut vankan suosion ja sitä on myyty Euroopassa jo yli 120 000 kappaletta. Nyt XCeed on saanut joukon päivityksiä, joiden myötä malli on entistäkin houkuttelevampi vaihtoehto C-segmentin crossovereiden joukossa.

Päivitetty ilme ulkopinnoissa ja sisätiloissa

Uudistunut Kia XCeed on saanut raikkaita päivityksiä ulkoasuunsa. Keulasta uudistuneen mallin tunnistaa paitsi päivitetystä maskista ja uusista päiväajovaloista myös uuden muodon saaneesta puskurista. Aikaisemmin puskurin alaosasta löytyneet sumuvalot on siirretty ajovalojen kanssa samoihin umpioihin, mikä vapautti tilaa puskuriin integroiduille uusille ilmanohjaimille. Nyt eturenkaiden ohi ohjattava ilma parantaa auton aerodynamiikkaa ja auttaa pienentämään kulutuslukemia.

Auton sivuprofiilia hallitsee tyylikäs linjakkuus. Viisto A-pilari ja loivasti kaartuva kattolinja antavat autolle coupé-tyylistä ilmettä. Crossover-luokkaan tyypillistä katumaasturihenkeä autossa viestivät reilun 184 millimetrin maavaran lisäksi näyttävät pyöränkaaret sekä niihin yhdistetyt mustat suojalistat.

Uudistuneen XCeedin takaosassa merkittävin päivitys on diffuusorin uusi ilme sekä aiempaa hillitymmin muotoillut pakoputkiin viittaavat yksityiskohdat. Perän muodoissa on säilytetty vahvan ja vakaan vaikutelman tuovat vaakalinjat takaluukussa sekä puskurin ylälaidassa.

Mittojensa osalta XCeed sijoittuu viisiovisen Ceedin ja kokoluokkaa isomman Sportagen väliin. XCeed on 85 millimetriä Ceediä pidempi ja 120 millimetriä Sportagea lyhyempi. Vastaavat luvut korkeuden osalta ovat 48 ja 155 millimetriä. Viisioviseen Ceediin verrattuna XCeedin istuimet ovat 44 millimetriä korkeammalla, minkä ansiosta kuljettajan paikalta on loistavat näkymät liikenteeseen. Tavaratilaa XCeed tarjoaa perusmuodossaan 426 litraa. Takapenkit kaatuvat suhteessa 40:20:40 ja laajennettuna tavaratilaksi kirjataan 1 378 litraa.

Kuljettajan ympäristö on moderni ja selkeä. 12,3-tuumaisella korkearesoluutioisella näytöllä toteutettu mittaristo tarjoaa uutta graafista ilmettä, ja näkymä muokkautuu ajotilojen mukaan. Keskikonsolista löytyy laajimmillaan 10,25-tuumainen hieman kuljettajaa kohden käännetty multimedianäyttö. Kaikki XCeed-mallit ovat varustettu Apple CarPlay ja Android Auto -tuella. Varustelun yksityiskohdat tarkentuvat hinnaston julkaisun yhteydessä.

Auton käytettävyyteen oman ulottuvuuden tuo Kia Connect -applikaatio. Tämän avulla käyttäjä voi esimerkiksi avata ja sulkea ovet etänä, tarkastaa polttoainemäärän sekä auton sijainnin, lähettää kohdetiedot navigointijärjestelmälle jo ennen autoon menoa sekä lataushybridin tapauksessa tarkastaa auton akun varauksen sekä nähdä arvion jäljellä olevasta latausajasta.

Tarjolla urheilullinen GT-Line

Täysin uusi täydennys XCeed-mallistoon on GT-Line-varustelu. Kyseessä on jo monista muista Kian malleista tuttu ja kiinnostusta herättänyt varustelutaso, joten laajennus XCeed-mallistoon on looginen jatkumo.

Uusi XCeed GT-Line on sopiva valinta etenkin sellaisille kuljettajille, jotka haluavat valita käytännöllisen ja tilavan perheauton, joka kuitenkin tarjoaa näyttävää tyyliä ja hyvän varustelun. GT-Line-mallin tunnistaa muun muassa keulasta ja perästä löytyvistä tummalla kromilla viimeistellyistä yksityiskohdista, mustista peilikoteloista ja kattokaiteista, muusta mallistosta eroavasta vannemuotoilusta sekä Ceed GT-Linessa esitellyistä hunajakennon ilmeellä varustetuista takavaloista. Näiden lisäksi GT-Line on varustettu korin värisillä kylkilistoilla ja diffuusorilla, mitkä korostavat auton urheilullista tyyliä.

Sisätiloiltaan GT-Line erottuu muusta mallistosta urheilullisen ohjauspyörän sekä vakiota napakamman tuen tarjoavien istuimien muodossa.

Kehittyneet voimalinjat, hiottu ajettavuus sekä viimeisimmät turvallisuusvarusteet

Uudistunut Kia XCeed on tarjolla monipuolisella voimalinjavalikoimalla, josta löytyvät niin bensiini- ja dieselvaihtoehdot kuin myös ladattava hybridi. Bensiinivalikoimasta löytyy kolme vaihtoehtoa, joiden teholukemat ovat 120, 160 ja 204 hevosvoimaa. Dieselmoottori tarjoaa 136 hevosvoimaa. Sekä bensiini- että dieselmoottorien kylkeen on tarjolla 48 voltin kevythybriditekniikkaa, joka vähentää jopa 10 prosenttia päästöjä voimalinjasta, vaihteistosta ja auton varustelusta riippuen. Erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto on myös ladattava hybridi, joka tarjoaa 8,9 kilowattitunnin akuston myötä 48 kilometrin sähköisen toimintamatkan.

Tarkemmat tekniset tiedot kaikista voimalinjoista löytyvät liitteistä.

Kia XCeedin ajettavuus on hiottu Euroopan olosuhteisiin, ja muuta mallistoa korkeammasta maavarasta huolimatta XCeed tarjoaa hienon ajoelämyksen. Alustan viritys eroaa muusta malliperheestä ja XCeedin keulalla käytetään mallistossaan ainutlaatuista rakennetta. Perinteisesti iskunvaimentimen liiketta rajoittavat pohjaanlyöntikumit on sijoitettu omaan hydraulinesteellä täytettyyn säiliöön iskunvaimentimen sisälle. Tällä rakenteella iskunvaimentimen toimintaan saadaan perinteistä rakennetta enemmän progressiivisuutta, minkä ansiosta isotkin epätasaisuudet saadaan suodatettua tehokkaasti ja auton korin liikkeet pysyvät hillittyinä.

Päivitysten myötä XCeedin jousitusta on säädetty aavistuksen pehmeämpään suuntaan, sillä etuakseliston jouset ovat 7 prosenttia ja taka-akseliston jouset 4 prosenttia edeltäjää pehmeämmät. Myös ohjaustehostusta on hiottu tarjoamaan entistä paremman vasteen erilaisissa ajotilanteissa.

Kia XCeedin kuljettaja voi vaikuttaa auton järjestelmien toimintaa ajotilojen avulla. Keskikonsolista vaihdekepin vierestä löytyvällä painikkeelle ovat valittavissa ajotilat ”Eco”, ”Normal” ja ”Sport”. Ajotilan valinta vaikuttaa ohjauksen sekä kaasupolkimen vasteeseen ja kaksoiskytkinvaihteistoilla varustetuissa malleissa käytettävään vaihteeseen sekä vaihtonopeuteen.

Uudistunut XCeed on mahdollista varustaa laajalla kattauksella nykyaikaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Kaistavahti sekä jalankulkijatunnistuksella varustettu hätäjarrutusavustin kuuluvat luonnollisesti vakiovarustukseen. Näiden lisäksi tarjolla ovat esimerkiksi auton kaistan keskellä pitävä kaista-avustin, automaattiset kaukovalot, navigointitietoja hyödyntävä älykäs vakionopeudensäädin sekä aktiivinen kuolleenkulman vahti, joka tekee korjausliikkeen, mikäli kuljettaja on epähuomiossa vaihtamassa kaistaa toisen auton ollessa kuolleessa kulmassa.

Uudistunut Kia XCeed saapuu Suomeen syksyn aikana. Uudistuneen malliston hinnasto julkaistaan elokuussa.

Lähde: Kia Finland