Turvallisesti matkalle matkailuautolla

Oletko koskaan miettinyt erilaista matkustamista, siis jos olet aiemmin ollut enemmänkin lentomatkailija? Lentomatkailu ei nimittäin välttämättä aivan nopeasti palaa sille vuoden 2019 tasolle, ja muut matkustustavat ovatkin kehittyneet vauhdilla – kuten matkailuautot. Matkailuautojen ja -vaunujen suosion kasvuun löytyy Euroopanlaajuiset syyt: lisääntynyt vapaa-aika ja entistä parempi tulotaso.

Ruotsalainen Housecar tulee matkailuajoneuvojen Airbnb-markkinoille – tarjoaa täysvakuutuksen vuokrauksen ajalle

Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä palvelullaan. Ajoneuvon omistajalle yritys tarjoaa ison porkkanan: täyden vakuutuksen ja 24/7 tiepalvelun.

Matkailuautoilu on saanut piristysruiskeen Pohjoismaissa myös siksi, että paikalliset turistikohteet ovat viimeisten vuosien aikana aktiivisesti kehittäneet omaa infraansa, sekä palveluvalikoimaansa, jotta Euroopasta tulevat turistit olisivat tyytyväisiä kokonaispakettiin ja näin kertoisivat myös muille kokemuksistaan palatessaan kotimaahan. Tämä palveluiden ja kohteiden kehittäminen antaa luonnollisesti myös niin suomalaisille, ruotsalaisille kuin norjalaisille kotimaanmatkaajille entistä enemmän vastinetta rahoilleen.

Matkailuauto, Housecar
Matkailuauto, Housecar

Housecar aloitti Ruotsista vuonna 2020 ja nopeasti tuli aika laajentaa. Ruostin jälkeen mentiin jo seuraavana vuonna Nrojaan ja nyt kolmanteja vuonna on vuorossa Suomi. Yritys on noussut omalla palvelukonseptillaan tämän alan markkinajohtajaksi Ruotsissa ja heti perään Norjassa, ja samat tavoitteet Housecarilla on luonnollisesti myös Suomessa. Nuoria omistajia ajaa jakamistalous sekä siihen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet.

Matkailuajoneuvot seisovat ison osan vuodesta käyttämättöminä omistajien pihassa. Vuokraamalla niitä toisille yksityishenkilöille, saadaan autot ajoon ja omistajille tuottoa. Ja mitä enemmän autoja jaetaan, sitä vähemmän uusia autoja tarvitsee valmistaa.

Rickard Magnusson, Housecarin toimitusjohtaja ja yksi omistajista

Kotimaan matkailun kasvaminen ja lentomatkailun väheneminen näkyi viime vuonna Suomessa myös siinä, että Suomessa rekisteröitiin ennätysmäärä matkailuajoneuvoja, peräti 3209 (Lähde Matkailuajoneuvotuojat ry). Suosio ei näytä hiipuvan, vaikka hinnat ovat kallistuneet kymmeniä prosentteja. Potentiaalia vuokraukseen siis on. Ja matkailijoilla haluja vuokraukseen myös, sillä Googlen kautta tehdään sesonkiaikaan 60 000 hakua per kuukausi aiheen tiimoilta.

Tavoitteemme on, että omistaja vuokraa ajoneuvoaan muille mahdollisimman paljon silloin, kun ei itse sitä käytä. Samalla hän voi tienata jopa 1200 euroa viikossa.

Magnusson toteaa

Se, että matkailuajoneuvoja rekisteröidään vilkkaasti, tarkoittaa myös, että Housecarilla voi olla entistä enemmän valikoimaa palvelussaan. Sillä monet matkailuajoneuvojen omistajista joutuu maksamaan parkkipaikastaan missä kulkuväline on suurimman osan ajastaan, mutta Housecar tarjoaa turvallisen tavan saada jopa lisätuloja tästä omasta matkailuajoneuvosta siltä ajalta, kun sitä ei itse käytä, eikä tarvitse.

Ajoneuvon vuokraus on tehty omistajalle sekä vuokraajalle turvalliseksi

Oman ajoneuvon jakamiseen liittyy huoli sille mahdollisesti sattuvista vahingoista. Housecar poistaa tämän huolen ottamalla ajoneuvoille täysvakuutuksen vakuutusyhtiönsä kautta. Tätä etua ei tarjoa kukaan muu toimija Suomessa. Lisäksi vuokraajalla on tukenaan 24/7 tiepalvelu.

Yritys myös tarkastaa ajoneuvon vuokraajan luottotiedot ennakkoon. Varauspyyntöä ei voi tehdä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Varauskalenteri taas säästää niin omistajan kuin varaajan aikaa, kun turhia kyselyjä jo varatuille ajoille ei tule.

Matkailutrendinä oman tilan tarve

Koronapandemian myötä muuttuneet matkailutrendit tukevat Housecarin visiota. Nyt kaivataan omaa tilaa, yksityistä liikkumista ja vapautta valita matkan aika, kesto ja suunta. Matkailuautoilu yhdistää kaikki nämä tarpeet. Autossa ollaan oman seurueen kesken ja matkalle poimitaan juuri ne kohteet, jotka itseä kiinnostavat ja joissa kokee olonsa hyväksi.

Ja koettavaa Pohjoismaissa riittää vaaramaisemista pittoreskeihin kylätunnelmiin. Monet Pohjoismaiden kuuluisista matkakohteista ovat saaneet viime vuosina EU-rahaa omien olosuhteidensa ja palveluidensa kehittämiselle, ja se on vain plussaa omatoimimatkailijoille, kuten matkailuautoilla liikkuville. Nykyään saa omassakin maassa turistikohteessa käymällä oikeasti kokemuksia ja palveluita eli rahalleen vastinetta.

Meidän kautta voi vuokrata matkailuajoneuvon myös Norjasta ja ajella vaikka suosituille vuonoille. Se on juuri nyt varsinkin monen nuoren matkailijan haave.

Magnusson toteaa

Housecar on matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen jakamisalusta, jonka kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata matkailuajoneuvoja toisilleen turvallisesti, helposti ja valmiiksi vakuutettuna. Housecarin verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä 600 erityylistä ja -tasoista matkailuautoa ja -vaunua. Suomessa Housecar lähtee hakemaan 400 auton valikoimaa.

Housecarin edut

  • Huoleton vuokraus ja matkailu: täysvakuutus autolle ja 24/7 tiepalvelu auton käyttäjälle.
  • Vuokraajan luottotietojen tarkastus: jos luottotiedot eivät ole kunnossa, varauspyyntöä ei voi tehdä.
  • Turvallinen maksaminen netissä.
  • Helppo varaaminen varauskalenterin avulla, säästää sekä omistajan että vuokraajan aikaa.
  • Suomenkielinen asiakaspalvelu.
  • Skandinavian laajin valikoima kaiken tasoisia matkailuautoja ja -vaunuja.

Tutustu tarkemmin https://housecar.fi/

Millainen on oma seuraava lomamatkasi?

Oletko vielä selailemassa eri matkailusivustojen lentoja ja mahdollisia etelänlomia, vai oletko enemmän kallellaan katselemaan oman maan ja naapurimaan tarjontaa karttojen ja nettisivustojen kautta. Omaan tahtiin uudella matkailuautolla maasta toiseen eteneminen ja omaa maata kiertäminen ovat nykytrendejä, mitä sinä haluaisit nähdä Suomessa, tai missä et ole vielä Suomessa käynyt, mutta olet kuullut siitä kaikkea hyvää.