Täyssähköinen suosikkimalli Volkswagen e-up! tekee paluun tehdastilattavaksi malliksi

Täyssähköinen suosikkimalli Volkswagen e-up! tekee paluun tehdastilattavaksi malliksi
  • Volkswagenin pienemmän kokoluokan täyssähköinen suosikkimalli palaa tehdastilattavaksi malliksi
  • Toimitusaika-arvio noin 4 kuukautta tilauksesta
  • Asiakastoimitusten arvioidaan alkavan huhtikuussa
  • Hinta alkaen 24 990,00 euroa

Volkswagenin suosittu pienemmän kokoluokan täyssähköautomalli Volkswagen e-up! tekee paluun tehdastilattavien mallien joukkoon Suomessa. Aikaisemmin myynnissä oli rajoitettu erä varastomalleja, mutta tilauskirjat ovat siis jälleen avautuneet ja asiakkaat pääsevät valitsemaan kahdesta varustelutasosta ja lisävarusteista mieleisensä version. Volkswagen e-up! hinta alkaen on 24 990,00 euroa (Volkswagen e-up!, 61 kW). Lisäksi Volkswagen e-up!:n on saatavilla valtion myöntämä yksityisasiakkaiden tilauksia koskeva 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki.

Volkswagen e-up! on yksi Suomen edullisimmista täyssähköautoista ja sen toimintamatka on jopa 259 kilometriä (WLTP*). Pienestä koostaan huolimatta Volkswagen e-up! tarjoaa erinomaiset ajo-ominaisuudet ja matkustusmukavuutta neljälle henkilölle. Volkswagen e-up! yhdistää sähkömoottorin nollapäästöisyyden ja ajamisen hauskuuden. Pienemmän kokoluokan e-up! on kuin kotonaan kaupungissa mutta pärjää mainiosti pidemmilläkin matkoilla.

Volkswagen e-up!:n sähkömoottori tuottaa 61 kW (83 hv) tehoa ja 212 Nm vääntöä. Sähkömoottori antaa maksimaalisen väännön käyttöön heti liikkeelle lähdettäessä ja niinpä e-up! saavuttaa 0–100 km/h 11,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 130 km/h.

Volkswagen e-up!:n litiumioniakun nettokapasiteetti on 32,3 kWh (bruttokapasiteetti 36,8 kWh) ja sen yhdistetty energiankulutus on 14,4 kWh/100 km. Akun latausajat ovat myös lyhyet: akku latautuu 0-80 % saakka noin 60 minuutissa (40 kW, DC). Volkswagen e-up!:n vakiovarusteena on aina myös CCS-pikalatausliitäntä ja Type 2 -latauskaapeli julkisia latausasemia varten. Lataus voidaan myös ohjelmoida etukäteen käyttämällä älypuhelimen ”Maps+More”-sovellusta. Volkswagen turvaa myös auton pitkäikäisyyden ja tarjoaa akulle takuun aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka (riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin).

Volkswagen e-up! on saatavilla kahdella eri varustelutasolla: e-up! ja e-up! Style. Molempien malliversioiden vakiovarusteisiin kuuluvat mm. 5”monitoiminäyttö, Radio Composition Phone, ”Maps+More”-älypuhelintelakka, automaattinen ilmastointi Climatronic, kaistanpitoavustin Lane Assist, liikennemerkkien tunnistus ja lämmitettävä tuulilasi. Lisävarusteena saatavilla on mm. avustavat järjestelmät -paketti (sis. peruutuskameran, pysäköintitutka Park Pilotin takana ja vakionopeudensäätimen), tavaratilapaketti ja nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä sekä uusia ulkovärejä kuten Silizium Grey -metalliväri ja Kings Red -erikoismetalliväri.

Lähde: News Cision

Katso myös:
TURVALLISESTI MATKALLE MATKAILUAUTOLLA