Toyota T-Mate – uusi nimi Toyotan aktiivisille turva- ja ajoavustinvarusteille

  • Toyota T-Mate on uusi nimi, joka kattaa kaikki Toyotan turvallisuus- ja ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) -ajoavustinjärjestelmät
  • Uusi nimi kuvaa muutosta, jonka osana autojen osajärjestelmien kehitys tukee niin kuljettajan, matkustajien kuin muidenkin tienkäyttäjien turvallisuutta
  • Toyota T-Mate kertoo nimenä järjestelmien luonteesta persoonallisemmalla ja helpommin lähestyttävällä tavalla esitellen järjestelmät kuljettajan kumppanina

Toyota on sitoutunut saattamaan ajoneuvonsa aina korkeimpien mahdollisten turvallisuusstandardien tasolle. Käytännössä tämä tarkoittaa turvallisuus- ja avustinjärjestelmien jatkuvaa kehittämistä tavoitteena turvallinen liikkuminen niin auton kuljettajalle, matkustajille kuin muille tienkäyttäjille. Tämä ajattelutapa on synnyttänyt kokonaan uuden kehittyneiden ajoavustimien sukupolven, joka tunnetaan nimellä ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Tämä merkittävä askel näkyy Toyotalla uuden Toyota T-Mate -nimen käyttöönottoa. Uusi nimi kattaa kaikki Toyotan aktiiviset turvajärjestelmät sekä edistykselliset ajoavustinjärjestelmät. Järjestelmät ovat auttamassa useissa erilaisissa tilanteissa, kuten tarkkuutta vaativissa pysäköinneissä tai kaupungin kaduilla tai vaikkapa maaseudun näennäisessä rauhassa ajeltaessa.

Turvallisuusteknologian kehityksessä nähdään, miten kehittyvä tunnistin-, tutka- ja kameratekniikka ei enää valvo pelkästään ajoneuvon toimintaa. Se mahdollistaa myös ympäröivän liikenteen ja ympäristön havainnoinnin aivan uudenlaisella tavalla. Tämä puolestaan mahdollistaa erilaiset varoitustoiminnot tai jarrujen, ohjauksen ja moottorin tehon ohjauksen kautta onnettomuustilanteiden aktiivisen välttämiseen – tai vähintään onnettomuuden vakavuuden merkittävään pienentämiseen.

Aiemmin aktiivisia turvallisuusvarusteita sisältänyt Toyota Safety Sense liittyy siis nyt yhdessä ajoavustinjärjestelmien kanssa Toyota T-Mate -perheeseen. Tämä tuo tekniset järjestelmät helpommin lähestyttäväksi kokonaisuudeksi, joka on jatkuvasti kuljettajan kaverina ja tukena autolla ajettaessa eikä pelkkänä kirjainyhdistelmänä auton varustelistassa.

Toyotan filosofian mukaan onnettomuuksien määrän ja vaikutusten vähentäminen on aina ajoneuvojen kehityksessä avainasemassa. T-Maten esittely sattuukin sopivasti samaan ajankohtaan, jolloin Toyota on esitellyt jälleen uusimman version turvallisuus- ja ADAS-varusteistaan.

Esimerkiksi Pre-Collision -järjestelmä tukee nyt kiihdytyksen vaimennusta matalilla nopeuksilla, mikäli edessä on ajoneuvoja. Näin järjestelmä pyrkii ehkäisemään turhista onnettomuuksista turhimpia kuten peräänajoja, jotka syntyvät kiihdytettäessä liian lujaa esim. liikennevaloista. Lisäksi PCS-järjestelmä tukee vastaantulevan ja risteävän liikenteen tunnistusta risteysajossa.

T-Mate tukee myös OTA (Over The Air) -päivityksiä, jossa ajoneuvon järjestelmäpäivitykset hoituvat automaattisesti auton oman tietoliikennemoduulin välityksellä ilman korjaamokäyntejä. T-Mate -järjestelmien kokonaisuus vaihtelee malleittain ja varustetasoittain. T-Mate -nimitys otetaan käyttöön rullaavasti malliston päivityksien yhteydessä malli kerrallaan.

Toyota T-Mate on älykäs, nopeasti ajatteleva ja aina mukana. Kuten hyvä kaveri ja hyvä tiimin jäsen.

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta:

Huawei Watch 3 Pro -älykellossa paljon ominaisuuksia

Huawei Watch 3 Pro -älykellolla voit käydä puheluita eSIM-teknologian avulla, ilman että tarvitsisit puhelintasi. Se käyttää puhelinliittymäsi numeroa, ja siinä on myös useita muita ominaisuuksia, kuten 100 urheilutilaa sisä- ja ulkotiloihin, monipuolinen terveysseuranta Huawei Health -sovelluksella, sekä langaton lataus.

Myydyimnät älypuhelimet ja älykellot vuonna 2022

Esimerkiksi DNA:n tammikuun myydyimpien laitteiden listat täyttyivät suomalaisten suosikkimalleista. 5G-laitteet jatkavat puhelinlistan hallintaa. DNA Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden hankinta on kiinnostanut hyvinvoinnista kiinnostuneita kuluttajia tammikuussa. Olisiko dna älykello sinulle sopiva?