Tässä ovat vuoden myydyimmät vaihtoautot

Suomen myydyimmät autot

Vaihtoautojen asiantuntijaketju J. Rinta-Jouppi tutki kuluneen vuoden myyntitilastojaan selvittääkseen vuoden myydyimmät vaihtoautot. Kärkikolmikosta löytyi järjestyksessä automerkit Ford, Volkswagen ja Volvo.

Automerkki Ford jatkoi myydyimpien käytettyjen henkilöautojen piikkipaikalla jo kolmatta vuotta peräkkäin. Tämä käy ilmi autokauppaketju J. Rinta-Joupin vuoden 2022 vaihtoautojen myyntitilastoista. Kakkostilalle sijoittui Volkswagen ja kolmanneksi Volvo.

Fordin myydyin yksittäinen malli oli Focus, joka oli samalla koko ketjun myydyin vaihtoautomalli. Volkswagenin osalta kansa osti eniten automalli Golfia ja Volvoista parhaiten kävi kaupaksi V70.

Tilastojen mukaan kuluneen vuoden vaihtokaupassa on nähtävissä alueellisia eroja eri puolilla Suomea. Pääkaupunkiseudulla, sekä Itä-Suomessa kaupaksi kävi Ford Focus. Pohjoisessa, Oulun tuntumilla sekä Länsi-Suomessa kysyntä kohdistui Golfiin.

Eri automerkeistä Teslojen vaihtoautomyynti kasvoi huimasti edellisvuoteen verrattuna. Myynti suorastaan räjähti, sillä niiden kappalemääräinen myynti jopa triplaantui. Sähköautoista myös ruotsalaismerkki Polestarin saatavuus vaihtoautomarkkinoilla parani ja myynti moninkertaistui.

”Suomalainen arvostaa autossaan hyvää hinta-laatusuhdetta. Myös brändimielikuvalla on oma vaikutuksensa kuluttajien mielikuviin eri automerkeistä. Loppujen lopulta olemme järjen kansa, ostamme auton arjen tarpeisiin, emmekä naapurikateutta lietsomaan. Ei siis ole ihme, että listan kärkipäästä löytyy laadukkaiksi ja turvallisiksi mielletyt tutut automerkit ja -mallit”, toteaa toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi.

Myydyimmät käytetyt henkilöautomerkit 2022Myydyimmät käytetyt henkilöautomallit 2022
1. Ford1. Ford Focus
2. Volkswagen2. Skoda Octavia
3. Volvo3. Volkswagen Golf
4. Toyota4. Volkswagen Passat
5. Mercedes-Benz5. Mercedes-Benz C


Tiedotteen tilastot on kerätty ajalta 1.1.–23.12.2022.

Lähde: J. Rinta-Jouppi


Muuta luettavaa muualta

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Tutustu Milkwaukeen valimoimaan ja löydä oikeat työkalut työmaalle

Tutustu milwaukee valikoimaan Motoralin sivustolta.