Talvirenkaat ja autoilu

Ohjauskulmien tarkastaminen ennen talvirenkaiden vaihtoa säästää renkaita ja lisää liikenneturvallisuutta

Pian on aika vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin, mutta sitä ennen kannattaa vilkaista kesärenkaiden kuntoa: ovatko ne kuluneet epätasaisesti tai epänormaalin paljon? Tällainen kuluminen on usein merkki siitä, että ohjauskulmissa on jotain vialla.

Yleisin syy ohjauskulmien muuttumiseen on kuoppaan tai jalkakäytävän reunaan ajaminen. Muuttumisen seurauksena renkaat kuluvat epänormaalisti, ja auto saattaa myös hieman puoltaa oikealle tai vasemmalle tai tuntua epävakaalta ajon aikana. Silloin pyörien suuntaus kannattaa tarkastaa ja säätää, kertoo rengas- ja autohuoltoketju Vianorin autohuollon päällikkö Pekka Alanko.

Lue juttu loppuun rengasturvallisuus.fi sivuston artikkelista.

TURVAVYÖ TARPEEN TAAJAMANOPEUKSILLAKIN

Liikenneturva tarkkailee vuosittain turvavyön käyttöä henkilöautoissa. Etupenkillä matkustavista 96 prosenttia matkusti vyötettyinä tämän vuoden tarkkailuissa*. Suuruusluokka oli samaa niin taajama- kuin maantieolosuhteissa. Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen iloitsee siitä, että monella autoilevalla turvavyön kiinnitys sujuu automaattisesti.

”Vaikka tekniikka autoissa kehittyy, turvavyö on edelleen yksi tärkeimmistä turvavarusteista. Esimerkiksi se, että auto on varusteltu erilaisin turvatyynyin, ei ole syy jättää turvavyötä kiinnittämättä. Jotta turvatyynyt toimisivat, kuten ne on suunniteltu, turvavyön tulee olla asianmukaisesti kiinni. Ilman turvavyötä turvatyyny voi olla jopa hengenvaarallinen”, Karvonen varoittaa.

Lue tämä artikkeli loppuun Autot ja liikenne sivustolta.

​Uusiutuvaa HVO100-dieseliä voi nyt tankata BMW Groupin autoihin

HVO100 on uusiutuva ja fossiilivapaa diesel, joka voi vähentää autojen hiilidioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia. BMW hyväksyy nyt uusiutuvan dieselin kaikkiin maaliskuusta 2020 lähtien valmistettuihin dieselautoihinsa.

BMW Group on jo pitkään pyrkinyt vähentämään autoteollisuuden hiilidioksidipäästöjä muun muassa parantamalla polttomoottoriensa tehokkuutta ja kehittämällä uusia voimansiirtojärjestelmiä, kuten täyssähköautoja ja pistokehybridimalleja. Tulevaisuudessa tarjolla on myös polttokennoautoja.

Tämän jutun voit lukea loppuun dynamic driving – verkkosivuilla olevasta artikkelista.

SKAL budjettiriihestä: Liikenteen verotuksen uudistamisella kiire

Budjettiesityksestä puuttuu ammattibiodiesel, jonka käyttöönotto alentaisi kuljetuskustannuksia ja lisäisi uusiutuvan dieselin käyttöä. Ammattibiodiesel tarvitaan, jotta Suomen vienti ja suomalaiset kuljetusyritykset pystyvät kilpailemaan eurooppalaisilla markkinoilla ympäristöä säästäen. Kyseessä on EU:n hyväksymä polttoaineveron palautusjärjestelmä (professional diesel), jonka avulla jäsenvaltiot voivat palauttaa kuljetusyrityksille polttoaineveroja. Mallin avulla parannetaan logistiikan kilpailukykyä ja turvataan kaupan ja teollisuuden toimintamahdollisuuksia

Lue juttu loppuun laatukuljetuksen sivuston jutusta.