Kia EV6 saavutti viiden tähden tuloksen Euro NCAP:n turvallisuustesteissä

Kia EV6 saavutti viiden tähden tuloksen Euro NCAP:n turvallisuustesteissä

Jo useilla palkinnoilla huomioitu Kia EV6 saavutti ensiluokkaisen tuloksen Euro NCAP:n turvallisuustesteissä.

  • 90 prosentin tulos aikuismatkustajien suojasta ja 86 prosenttia lapsimatkustajien suojasta
  • Vahva ja vääntöjäykkä E-GMP-rakenne toimii perustana EV6:n hyvälle turvallisuudelle
  • Kattavat aktiiviset turvajärjestelmät auttavat estämään onnettomuuksia

Kia EV6 on saavuttanut viiden tähden tuloksen Euro NCAP:n turvallisuustesteissä. Euro NCAP on Euroopan johtaja puolueeton ajoneuvojen turvallisuutta testaava taho. Tulokset vahvistavat valmistajan suuret panostukset uuden perusrakenteen turvallisuuteen, jonka perustana toimii vahva korirakenne. EV6:n korirakenteista jopa 63,6 prosenttia on suurlujuusteräksiä ja korin vääntöjäykkyys on erittäin korkealla tasolla. Törmäystilanteessa matkustajia suojaavat seitsemän turvatyynyä, mukaan lukien etumatkustajien väliin nouseva tyyny sivutörmäyksissä.

EV6 saavutti 90 prosentin tuloksen aikuismatkustajien suojasta, 86 prosentin tuloksen lapsimatkustajien suojasta, 64 prosenttia jalankulkijaturvallisuudesta sekä 87 prosenttia turvajärjestelmistään, jotka edesauttavat onnettomuuden välttämisessä.

Testiorganisaatio antoi erityistä kiitosta EV6:n matkustamon säilymisestä hyvin muodossaan etutörmäyksessä. Takaosaan kohdistuvassa törmäyksessä EV6 tarjosi hyvin suojan matkustajien niskalle ehkäisten niin kutsutun piiskaniskuvamman syntymistä. Sivutörmäyksestä EV6 keräsi täydet pisteet. Lapsimatkustajien osalta EV6 tarjoaa hyvän suojan kaikille kriittisille kehonosille.

Aktiivisten turvajärjestelmien osalta etenkin EV6:n automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (AEB) sai kehuja. Se reagoi hyvin muihin ajoneuvoihin ja järjestelmä onnistui estämään osumat useimmissa tapauksissa. Euro NCAP korosti myös EV6:n hyvin toimivaa MCB-järjestelmää (Multi-Collision Braking), joka pysäyttää ajoneuvon törmäyksen jatkovahinkojen välttämiseksi.

Voit katsoa video turvallisuustesteistä

Taloudellisia päätöksiä

Me ihmiset olemme aika erikoisia mennessämme kauppaan, meillä nimittäin voi olla kauppalista, mutta ulos tullessamme olemme ostaneet paljon muutakin – esimerkiksi kaikenlaiset alennusmyynnit ovat meille magneetteja. Myös uudet trendit ja kaveripiiri saavat meidät juoksemaan erilaisten tuotteiden ja tavaroiden perässä, joita emme välttämättä edes tarvitse. Samalla kun mietimme tulevaisuutta ja turvallisuuttamme taloudellisissa asioissa, meidän kenties tulee oikeasti miettiä niitä vaihtoehtoja, mitä meillä on omien tietojemme turvaamiseksi.

Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.