Kesärenkaat jop 15 % alennuksella nyt renkaat.com sivustolta

Kesärenkaita saa käyttää ympäri vuoden, jollei sää tai keli edellytä talvirenkaiden käyttöä.

Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 1,6 mm. Vaikeissa olosuhteissa esim. vesiliirron välttämiseksi kesärenkaiden kulutuspinnan syvyyden on hyvä olla vähintään 4 mm.

Vanhoja talvirenkaita ei suositella käytettäväksi kesärenkaina. Talvirenkaiden pito märällä tai kuivalla asvaltilla on yleensä huomattavasti kesärenkaita huonompi.

Miten valitse omat renkaasi?

Kesärenkaiden tärkeimmät ominaisuudet ovat hyvä pito kuivalla ja märällä kelillä, alhainen vierintävastus ja hyvä ajomukavuus. Kesärenkaat valitaan yleensä auton valmistajan suositusten ja ajotavan mukaan, ja niiden ilmanpaine on tärkeä tarkistaa säännöllisesti. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että kesärenkaat ovat kunnossa ja niiden kulutuspinta on riittävän syvä ennen kesäkauden alkua.

Kesärenkaat ja kulutuspinta

Kesärenkaiden kulutuspinnan merkitys on erittäin tärkeä turvallisuuden ja ajomukavuuden kannalta. Kulutuspinnan tehtävänä on varmistaa, että rengas pystyy tarjoamaan riittävän pidon tiellä. Mitä syvempi kulutuspinta on, sitä parempi pito rengas tarjoaa. Suositeltava minimikulutuspinnan syvyys kesärenkailla on 4 mm, mutta jotkut valmistajat suosittelevat vaihtamaan renkaat jo 3 mm:n kulutuspinnan syvyyden jälkeen.

Kuluneet kesärenkaat eivät ainoastaan tarjoa huonompaa pitoa, vaan ne myös lisäävät vesiliirron riskiä märillä teillä. Kuluneet renkaat myös kuluvat nopeammin ja voivat aiheuttaa epätasaista kulumista auton ohjaukseen ja ajomukavuuteen. Kuluneet renkaat ovat myös alttiimpia puhkeamaan tai rikkoutumaan, mikä voi johtaa vaarallisiin tilanteisiin tiellä.

Siksi on tärkeää tarkistaa kesärenkaiden kulutuspinnan syvyys säännöllisesti, erityisesti ennen kesäkauden alkua. Kun kulutuspinnan syvyys on alle suositellun minimin, on aika harkita uusien kesärenkaiden hankkimista.

Entä kun auto joutuu vesiliirtoon?

Vesiliirto tarkoittaa tilannetta, jossa auton renkaat menettävät otteensa tiestä vesikerroksen takia, joka muodostuu tien pinnalle esimerkiksi rankkasateen aikana tai lumen sulamisveden seurauksena. Vesiliirron aikana auton renkaat eivät pysty tarjoamaan tarpeeksi pitoa ja ohjattavuutta, mikä voi johtaa auton hallinnan menettämiseen ja vaarallisiin tilanteisiin tiellä.

Kun ajoneuvon renkaat liikkuvat märällä tiellä, ne pyörivät vesikerroksen päällä muodostaen pieniä vesipatjoja. Jos auton nopeus tai veden määrä tiellä ylittää renkaiden kyvyn poistaa vesi nopeasti tieltä, vesi kerääntyy renkaiden alle muodostaen vesiliirron. Vesiliirron seurauksena auton renkaat pyörivät vesipatjojen päällä eivätkä saa pidettä kiinni tienpinnasta, mikä voi johtaa auton hallinnan menetykseen.

Vesiliirron riskiä voi vähentää esimerkiksi ajamalla hitaammin ja säätämällä auton renkaiden ilmanpainetta oikealle tasolle. Uudet renkaat, joilla on riittävästi kulutuspintaa, myös tarjoavat paremman suojan vesiliirtoa vastaan.