Kannattaako hankkia sähköauto?

Kannattaako hankkia sähköauto?

Sähköauto on hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun haluat pienentää henkilöautoilun päästöjä ja energiankulutusta. Sähköauto on hyvä valinta esimerkiksi kaupunkiajossa, jossa päästöttömyys, äänettömyys ja edulliset käyttökustannukset nousevat erityisesti esille.

Oletko miettinyt sähköauton hankintaa? Muista kolme asiaa

Youtube: Auto-Antti KaaraTV

Entä sähköauton kulutus?

Sähköauton energiakulut ovat noin 4,0 €/100 km (sähkönhinnalla 0.20 €/kWh ja 20 kW:n sähkönkulutuksella (3.6.2022), joten se on kuluiltaan selvästi edullisempi kuin dieselauto, jolla energiakulut ovat noin 14,1 €/100 km (dieselin hinnalla 2,27 € ja 5,9 litran kulutuksella (3.6.2022).

Youtube: Harri Salo

Sähköauton lataaminen

Sähköauto voidaan ladata suoraan kotona tavallisesta pistokkeesta, jolloin lataamiseen käytetään auton mukana tullutta kotitalouspistorasiaan sopivaa latausjohtoa. Auton lataaminen tavallisesta kotitalouspistorasiasta kestää keskimäärin suunnilleen noin 8–12 tuntia auton akun koosta riippuen.

Youtube: Teknavi

KATSO MYÖS: Sähkön hinnan nousu ja sähköauton lataaminen?

Afffi markkinoinnista

Affiliate markkinointi toimii siis niin yritysten yhtenä markkinointi-ja myyntikanavana ja mahdollisena lisäansaintana yrityksille ja yksityisille, kotona työskenteleville, tai matkalla oleville.