Hyundai julkistaa uuden IONIQ 5 -mallin virtuaalisessa maailmanensi-illassa – ennakkokuvat sisätiloista jo julki

  • Hyundai järjestää IONIQ 5 -mallin virtuaalisen maailmanensi-illan 23. helmikuuta.
  • Automallin sisätilat on valmistettu ekologisesti kestävistä materiaaleista, kuten kierrätetyistä ja luonnonmukaisista kuiduista ja ympäristöystävällisesti tuotetusta nahasta.
  • Uusi sähköautoille suunniteltu alustarakenne mahdollistaa pitkän akselivälin ja matkustamon tasaisen lattian, mikä näkyy täysin uudenlaisessa sisätilasuunnittelussa.

Hyundai on julkaissut tänään ennakkokuvia, jotka antavat viitteitä täysin uuden IONIQ 5 -mallin tilavasta ja monikäyttöisestä matkustamosta. Automallin julkistus tapahtuu 23.2.2021 virtuaalisessa maailmanensi-illassa.

IONIQ 5 on konsernin ensimmäinen automalli, jossa hyödynnetään sähköautoille suunniteltua uutta E-GMP -alustarakennetta (Electric-Global Modular Platform). Siinä auton akku on sijoitettu alustarakenteen sisään täysin tasaisesti, mikä mahdollistaa tilavan ja monipuolisesti muokattavan matkustamon niin matkustajille kuin matkatavaroille. Täysin tasainen lattia mahdollistaa myös keskikonsolin liu’uttamisen eteen ja taakse.

Automallin Zero-Gravity -nimiset etuistuimet on varustettu erityisillä jalkojen lepuutustuilla, jotta auton lataustauot olisivat mahdollisimman rentouttavia myös matkustajille. IONIQ 5:n kaikki istuimet ovat liikuteltavissa, mikä helpottaa esimerkiksi takapenkillä istuvien lasten hoitamista matkan aikana.

– IONIQ 5 tarjoaa näkökulman siihen, mitä autosuunnittelu pystyy tarjoamaan asiakkaille uudella sähköautojen aikakaudella, sanoo SangYup Lee, Senior Vice President and Head of Hyundai Global Design Center.

Korkealaatuinen ja ympäristöystävällinen matkustamo

IONIQ 5 -mallin suunnitteluprosessissa kiinnitettiin paljon huomiota siihen, mitä asiakkaat autoltaan haluavat. Hyundain suunnittelijat painottivat auton materiaaleissa ja tekstiileissä pääasiallisesti ympäristöystävällisiä ja kestäviä valintoja.

Istuimet on päällystetty ympäristöystävällisesti käsitellyllä nahalla, joka on värjätty pellavansiemenöljypohjaisilla tuotteilla. Muut sisätilojen pehmeät materiaalit ja tekstiilit ovat peräisin kestävästi tuotetuista kuiduista, kuten sokeriruo’osta, villasta ja polyesteristä. Materiaaleissa on hyödynnetty esimerkiksi kierrätettyjä PET-muovipulloja.

Kojelaudan pinta, ohjauspyörä, ovipaneelit sekä käyttökytkimet on puolestaan käsitelty ekologisella polyuretaanimaalilla, joka on tuotettu rypsikukista ja maissista.

Yksi Hyundai IONIQ 5 -mallin kohokohdista on supernopea 800 voltin pikalataus, joka mahdollistaa lataamisen 10-80 prosenttiin vain 18 minuutissa. Näin ollen sadan kilometrin toimintamatkan lataaminen vie alle viisi minuuttia.

Lähde: News Cision