Hyundai julkaisi ensimmäiset kuvat täysin uudesta IONIQ 5 -täyssähköautosta

  • Hyundain täyssähköautojen suunnittelu kokee Ioniq 5 -mallin myötä perustavanlaatuisen uudistuksen
  • Täysin uusi Ioniq 5 erottuu muista tielläliikkujista ”Parametric Pixels” -designteemallaan
  • Uutuus saa maailman ensi-iltansa online-tapahtumassa helmikuussa 2021

Hyundai on tänään julkaissut ensimmäiset kuvat odotetusta täysin uudesta Ioniq 5 -mallista. Uutuus on keskikokoinen CUV ja se on Hyundain uuden, pelkästään täyssähköautoihin keskittyvän, IONIQ-brändin ensimmäinen automalli.

Ioniq 5 on Hyundai-konsernin ensimmäinen automalli, joka toteutetaan täysin uudelle Electric-Global Modular Platform (E-GMP) -täyssähköautoalustalle. Innovatiivinen E-GMP-alusta on tarkoitettu yksinomaan seuraavan sukupolven akkukäyttöisille sähköautoille, ja sen voidaan katsoa aloittavan Hyundain uuden puhtaan liikkuvuuden aikakauden.

Täysin uuden Ioniq 5 -mallin keulalla ovat pikselimäiset ”Parametric Pixels” -valot, jotka antavat myös viitteitä auton sisällä olevaan digitaaliseen tekniikkaan. Uutuuden muotoilu on erottuva, puhdaslinjainen ja huipputekninen. Ilmanvastuksen pienentämistä ajatellen suunnitellut 20 tuuman vanteet toistavat Parametric Pixel -designteemaa, ja ovat samalla Hyundain kaikkien aikojen suurimmat sähköautolle suunnitellut vanteet.

Auton sisällä on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleita, mikä kuvastaa Hyundain sitoutumista tarjoamaan asiakkailleen uusia ympäristöystävällisiä ja kehittyneitä liikkumisratkaisuja.

Hyundai on julkaissut myös kolme ”viiden minuutin haaste” -videota, joissa kerrotaan uuden Ioniq 5 -mallin erittäin nopeasta latauskykyvystä, jonka avulla sillä voi ajaa yli 100 km vain 5 minuutin latauksella. Auton latausnopeuden ‒ älypuhelimen, kannettavan tietokoneen ja kameran – joita kutakin ladattiin viisi minuuttia ja seurattiin, mikä niistä kestää pisimpään.

Täysin uusi Ioniq 5 saa maailman ensi-iltansa online-tapahtumassa helmikuussa 2021.

Lähde: News Cision