Edistyksellinen uusi Hyundai Tucson sai lisää tehoa, pienemmät päästöt ja huippuluokan varustelun

Täysin uusi Hyundai Tucson on merkittävä kehitysaskel valmistajan tuotevalikoimassa. Muotoilu on viety uudelle tasolle. Uuden sukupolven täyshybridijärjestelmä, sähköisesti säätyvä iskunvaimennus, jatkuvasti muuttuvalla venttiilinajoituksella varustettu (Continuously Variable Valve Duration CVVD) bensiini-turbomoottori sekä koko mallistossa vakiovarusteena olevat, huipputeknologiaa edustavat uudet Parametric Hidden Lights -päiväajovalot ja -takavalot erottavat sen kaikista muista tielläliikkujista. Tulevaisuutta ajatteleva ihastuu koko perhettä hemmottelevaan mukavuuteen, kuten uuteen kolmialueilmastointiin ja 64 värisävyyn säädettävään sisätilojen valaistukseen sekä mittavasti uudistuneisiin turvallisuusjärjestelmiin, kuten risteysaluetta valvovaan tutkajärjestelmään. Ensimmäisenä markkinoille saapuvat marraskuussa 2020 hybridi- ja 48 voltin kevythybridivoimalinjat sekä bensiini- että dieselvaihtoehtoina.

Täysin uudesta Tucsonista on tarjolla kolme varustetasoa, Comfort, Style ja Premium. Kattavasti vakiovarusteltu Comfort-malli tuo mukanaan kaukovaloautomatiikan, peruutuskameran dynaamisin apuviivoin ja kahdeksan tuuman värikosketusnäytön. Turvallisuusvarustelistalla ovat kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, jalankulkijat, polkupyöräilijät ja autot tunnistava etutörmäyksenestojärjestelmä (FCA), nopeusrajoituksen näyttävä Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) sekä eCall-hätäpuhelujärjestelmä. Uudessa Tucsonissa turvallisuudesta huolehtii myös uusi, etuistuimien väliin sijoitettu turvatyyny. Kaistallapysymisavustin (LFA) pitää auton turvallisesti ajokaistan keskellä yhteistyössä kaistavahdin (LKA) kanssa.

Täysin uuden Hyundai Tucsonin hinnat alkavat 27 990 eurosta (1.6 T-GDI 150 hv 6MT Comfort). Edellisen Tucson-sukupolven alkaen-malliin verrattuna uutuus tarjoaa nyt uuden sukupolven turboahdettujen bensiinimoottorien myötä enemmän tehoa, vähemmän päästöjä ja kattavamman varustelun. Uuden Tucsonin edistyksellinen tekonologia ja moderni muotoilu yhdistettynä tehokkaisiin ja erittäin vähäpäästöisiin moottoreihin tekee siitä ennennäkemättömän houkuttelevan SUV-mallin ja segmentissään uuden mittapuun.

Style-varustetasoon kuuluvat mm. 10,25 tuuman Supervision Cluster -mittaristo, bi-led MFR -ajovalot ja staattiset kaarrevalot, Smart Key -älyavain ja avaimeton käynnistys, langaton, viilennystoiminnolla varustettu lataus Qi-standradin mukaisille älypuhelimille sekä sisätilojen Ambient-valaistus.

1.6 T-GDI 230 hp Hybrid 4WD 6AT -malli sekä Style- että Premium-varustetasossa tarjoaa nelivetovaihtoehdon, joka hyödyntää Hyundain omaa HTRAC-nelivetotekniikkaa. Järjestelmä hyödyntää pyörien pitoa ja ajoneuvon nopeutta koskevaa tietoa siirtäessään vääntömomenttia pyöriin. Maastoajotiloja on kolme – Mud, Sand ja Snow – jotka optimoivat HTRAC-järjestelmän asetukset vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Malliston huipulla on tarjolla Premium-varustetaso, joka vastaa vaativammankin käyttäjän tarpeisiin. Vakiovarusteluun kuuluvat uusina varusteina mm. navigointijärjestelmä 10,25 tuuman värikosketusnäytöllä ja Bluelink-telematiikkapalvelu, sähköisesti ohjattu jousitus, E shift -vaihteenvalitsin sekä katvealueen varoitusjärjestelmä. Katvealueen näyttö on uutta tässä segmentissä: kun kuljettaja laittaa vilkun päälle kaistanvaihdon merkiksi, 10,25 tuuman Supervision Cluster -näytössä näkyy mitä katvealueella on. Tämä tukee peileistä näkyvää informaatiota ja parantaa näkyvyyttä pimeällä ja sateella. Premium-varustetasossa etutörmäyksenestojärjestelmä (FCA) on varustettu Junction Turning -ominaisuudella, joka varoittaa myös risteävästä liikenteestä. Rear Seat Alert -järjestelmä tekee täysin uudesta Tucsonista turvallisen ja luotettavan perheauton. Takamatkustajien mukavuutta lisää kolmen vyöhykkeen ilmastointi.

Premium-varustetason täysin uuden Hyundai Tucsonin hinta alkaa 38 990 eurosta (1.6 T-GDI 150 hv 48 V Hybrid 7-DCT) ja malliston lippulaivamallin alkaen hinta on 45 990 euroa (1.6 T-GDI 230 hv Hybrid 4WD 6AT).

Täysin uuden Hyundai Tucsonin varustelua voi parantaa lisävarustepaketeilla. Premium-varustetasoon saatava Safety Pack tarjoaa Highway Driving Assist -järjestelmän (HDA), joka pitää auton etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon sopivana ja auton oikealla ajokaistalla. HDA toimii yhdessä LFA:n ja navigaatiopohjaisen Smart Cruise Control Curve (NSCC-C) kanssa. Uuden Tucsonin kuljettaja voi asettaa tasanopeuden SCC:llä, jonka jälkeen NSCC-C sovittaa automaattisesti auton nopeuden edessä olevan kaarteen mukaan paikallisen paikkatiedon perusteella. Se vähentää ajonopeutta ja nostaa sen entiselle tasolle kaarteen jälkeen. Safety Packiin kuuluvat myös katvealueen valvontajärjestelmä sekä Surround View Monitor (SVM), josta kuljettaja näkee 360 asteen kattavan kolmiulotteisen ja zoomattavan kuvan.

Uutena varusteena Tucson tarjoaa Premium-varustetasoon myös pysäköintiapua etäohjauksella: Remote Park Assist -lisävarustepaketin järjestelmällä auton voi käynnistää ja siirtää älyavaimen kauko-ohjauksella eteen ja taakse, jolloin pysäköinti myös ahtaampiin parkkiruutuihin sujuu helposti. Etäpysäköintitoiminto on tarjolla vain hybridivoimalinjan yhteydessä, myöhemmin myös ladattavaan hybridiin.

Ensimmäiset uudet Hyundai Tucsonit saapuvat Suomeen marraskuussa 2020.

Lähde: News Cision