BMW:n myynti kasvoi 15,9 prosenttia viime vuonna Suomessa

BMW:n uudistunut mallivalikoima on herättänyt voimakkaasti kiinnostusta sekä yksityis- että yritysasiakkaiden keskuudessa. Koronapandemia on ollut autoalalle haasteellinen, ja alan kokonaisrekisteröinnit putosivat 16 prosenttia verrattuna vuoteen 2019. BMW-autoja ensirekisteröitiin 15,9 prosenttia enemmän vuonna 2020 kuin edellisvuonna.

BMW:n ensirekisteröityjen autojen kasvua on vauhdittanut suomalaisten kasvava kiinnostus ladattaviin autoihin. Ensirekisteröityjen ladattavien hybridien ja täyssähköautojen kokonaismäärä tuplaantui vuodesta 2019, ja niiden osuus kasvoi puoleen BMW:n kokonaisrekisteröinneistä. Yhteensä BMW:n ensirekisteröinnit Suomessa kohosivat 4 353 kappaleeseen viime vuonna, mikä on 15,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019. Vuoden 2020 myydyimmäksi BMW-malliksi nousi 5-sarja, jota ensirekisteröitiin 1 056 kappaletta. 3-sarjan ensirekisteröinnit ylsivät 1 040 kappaleeseen.

– Haasteellisesta vuodesta huolimatta voimme olla erittäin tyytyväisiä kehitykseemme ja myyntilukuihimme. Olemme parantaneet asemiamme sekä yksityisten että yritysasiakkaiden keskuudessa. Yhdessä jälleenmyyjiemme kanssa teemme kovasti töitä, jotta sama kehitys jatkuisi edelleen, sanoo BMW Group Suomen toimitusjohtaja Janne Kämäräinen.

BMW on viime vuosina panostanut vahvasti liikenteen sähköistämiseen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, mutta myös koko tuotantoprosessin vastuullisuuteen toimitusketjusta tuotantoon ja auton elinkaaren loppuun asti. Marraskuussa BMW valittiin maailman vastuullisimmaksi autoyhtiöksi S&P Dow Jones Indices -yhtiön Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI) -indeksissä, jossa se sai 80 pistettä 100 mahdollisesta. Tulokset osoittivat, että BMW on parantanut vastuullisuuttaan kaikilla kolmella arviointialueella, jotka olivat hallinto ja talous, ympäristö ja sosiaalinen ulottuvuus.

Vastuullisuuden lisäksi menestystekijöitä ovat Kämäräisen mukaan olleet hyvin toimiva yhteistyö vahvojen jälleenmyyjien kanssa sekä uudistunut, entistä monipuolisempi mallivalikoima. Valtaosaan BMW:n malleista on tullut saataville useita eri voimanlähteitä, ja erityisesti 3- ja 5- sarjan ladattavien hybridiversioiden xDrive-mallit ovat saaneet lämpimän vastaanoton asiakkailta. Lisäksi BMW sähköistää perinteisiä voimalinjoja kevythybriditeknologialla.

– Tästä on hyvä lähteä kohti vuotta 2021, jolloin jo entisestään vahva mallisto täydentyy uusilla täyssähköversioilla. Ensimmäisenä markkinoille tulee BMW iX3, jonka jälkeen X3-mallisto on saatavilla kattavasti eri voimalinjoilla eli täyssähköisenä, ladattavana hybridinä ja kevythybriditeknologialla varustetuilla polttomoottoreilla, Kämäräinen kertoo.

Lähde: MyNewsDesk