BMW tuo markkinoille joustavan Plug & Charge -lataustoiminnon ensi vuonna

BMW tuo markkinoille joustavan Plug & Charge -lataustoiminnon ensi vuonna

BMW:n tuo autoihinsa vaivattoman lataamisen Plug & Charge -toiminnon ensi vuoden puolivälissä. Plug & Charge -toiminnon avulla asiakkaat voivat siis ladata autojaan useilla latausasemilla ilman lataussirua tai -sovellusta, koska latauslaite osaa laskuttaa suoraan auton latauspistokkeen jakaman tiedon avulla.

Plug & Charge -toiminto helpottaa sähköauton lataamista. Asiakkaan tarvitsee vain liittää latauskaapeli auton latausliitäntään ja tarvittavat tiedot kulkevat automaattisesti latauskaapelin kautta. Siksi latausta ei tarvitse aktivoida sovelluksen tai lataussirun avulla.

Plug & Charge -teknologiaa käyttävät jo nyt useat autonvalmistajat, mutta BMW on ensimmäinen yritys, joka yhdistää tulevaan Plug & Charge -toimintoonsa mahdollisuuden kerätä useita lataussopimuksia. Perinteisesti Plug & Charge -toiminto on yhdistetty vain yhteen valittuun toimittajaan.

Asiakkaat voivat yhdistää autoonsa jopa viiden eri toimittajan nykyiset lataussopimukset ja siten käyttää näiden toimijoiden latausasemia vaivattomasti. Ainoa ehto on, että latausasemat on liitettävä Hubjectin Euroopan laajuiseen eRoaming-verkkoon. (Sekä nykyiset että tulevat ISO-standardit on integroitu BMW:n Plug&Charge -toimintoon.)

Helppoutta ja joustavuutta IONITY- ja BMW Charging -palveluilla

Keskeinen osa BMW:n Plug & Charge-ominaisuutta on yhteys IONITY-latausverkkoon. BMW, Daimler, Ford sekä Volkswagen-konserni mukaan lukien Audi ja Porsche käynnistivät yhteisyritys IONITYn vuonna 2017. Myöhemmin yhtiöön on liittynyt myös useita autonvalmistajia. Suomessa on nyt IONITYn latauspisteitä kolmessa paikassa, joissa on yhteensä kuusi latauspistettä.

IONITY on keskeinen osa BMW Charging -palveluun yhdistettyä latausverkostoa, joka tarjoaa asiakkailleen nykyään pääsyn lähes 400 000 latausasemaan ympäri Eurooppaa.

Sähkökäyttöinen suurperhe – lisää tulossa

BMW i3:n lanseerauksen jälkeen vuonna 2013 BMW:n sähköinen perhe on kasvanut BMW iX3:lla, BMW i4:llä ja BMW iX:llä. Lähikuukausina markkinoille tuodaan täysin uudet BMW iX1 ja BMW i7. Tämän jälkeen tulee muun muassa täyssähköinen BMW 5-sarja.

BMW aikoo kattaa yli 90 prosenttia eri segmenteistä sähköautoilla ensi vuonna. Käyttäjäystävälliset latausratkaisut ovat siis tärkeä tekijä BMW:n, MINIn, Rolls-Roycen ja BMW Motorradin saumattomalle sähköiselle liikkuvuudelle tulevina vuosina.

Lähde: BMW


Muuta luettavaa muualta:

Urheilusta ja sen seuraamisesta

Muistatko vielä Tukholman Globenin, se on nykyään Avicii Areena. Tai mitä tapahtui juuri Lahdessa, kun Red Bull juoksutapahtuma valtasi Lahden suurmäen? Nykyään tapahtumia on entistä enemmän ja valikoimat sen kun laajenevat – kiitos pitkälti aikuisten lisääntyvän vapaa-ajan ja nousseen elintason. Vai olisiko sittenkin Golf se sinun valintasi, ja sitä auttamassa ovat sitten erilaiset Golf-videot. Tässä kaikessa kehityksessä ja lisääntyneessä tarjonnassa myös vastuullisuus (sustainability) on noussut aivan uusiin otsikoihin.

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajien tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroa.