BMW:n 3-sarja uudistuu

BMW:n 3-sarja uudistuu

BMW:n 3-sarjan elegantti ja urheilullinen muotoilu sekä ketterä käsiteltävyys ovat aina näyttäneet suuntaa keskiluokan premiumautoille. Uudistuneet 3-sarjan Sedan ja Touring -mallit tulevat markkinoille heinäkuussa.

Auton keulan uudelleen muotoiltu ja selkeäpiirteinen etuhelma korostaa urheilullista ulkonäköä kuten myös kaventuneet etuvalot ja ylösalaisin käännetyt L-kirjaimen muotoiset päiväajovalot. Munuaisenmuotoisen jäähdyttimen ulkonäköä korostavat aiempaa ohuemmat säleikön reunat ja kaksoissäleet.

Muotoilussa on korostettu dynamiikkaa ja nykyaikaisuutta. Sivuikkunoiden kehyksissä on nyt vakiona kiiltävänmusta M High Gloss Shadowline -väritys, ja kaikissa malleissa on 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Valinnainen M Sport -paketti korostaa edelleen auton energisyyttä. Se tuo jäähdyttimen säleikköön hunajakennokuvion, uuden muotoilun etu- ja takahelmaan ja 18 tuuman M Sport -vanteet. Tarjolla on myös vielä laajempi M Sport Pro -paketti.

Autossa on nyt myös uusimman sukupolven BMW iDrive -käyttöjärjestelmä sekä BMW Curved Display -kosketusnäyttö, joka yhdistää 12,3 tuuman infonäytön ja 14,9 tuuman ohjausnäytön yhdeksi kokonaisuudeksi. Kosketusnäytön ja ääniohjauksen ansiosta painikkeiden ja hallintalaitteiden määrää on vähennetty. Vaihdevalitsimen vipu on muotoitu uudelleen.

Malleihin on saatavana kaksi pistokehybridimoottoria Suomessa. Sekä Sedaneihin että Touringeihin voi myös hankkia bensiini- tai dieselmoottorin. Useissa polttomoottorivaihtoehdoissa on kevythybridijärjestelmä. BMW:n 3-sarjan moottoreiden tehohaarukka alkaa 135 kW/184 hv:sta ja jatkuu 275 kW/374 hv:aan Suomessa. Kaikissa malleissa on kahdeksanportainen Steptronic Sport -vaihteisto. Osan malleista saa xDrive-nelivedolla.

Mallin vakiovarustusta on päivitetty kattavammaksi uusilla kuljettajan avustintoiminnoilla, kuten neljällä anturilla auton keulassa ja takaosassa auton käsittelyn helpottamiseksi. Lisävarusteina ovat edistynyt pysäköintiavustin ja lukuisat muut avustimet. BMW Live Cockpit Plus BMW Maps -navigointijärjestelmä on nyt vakiovarusteena.

Onko sinulla hakusessa hyvä auto kesäksi? Olisiko tässä sinulle auto.

Lähde: BWM