BMW Concept XM esillä ensimmäistä kertaa

BMW M esittelee 50-vuotisjuhlansa alla uuden itsenäisen BMW Concept XM -mallin. Tähän mennessä tehokkainta BMW M -sarjan mallia valmistetaan ainoastaan lataushybridinä. Tuotannon arvioidaan käynnistyvän vuoden 2022 lopussa.

BMW Concept XM on BMW M:n ensimmäinen itsenäinen automalli sitten legendaarisen BMW M1:n. M-sarjan 50-vuotisjuhlavuonna 2022 markkinoille tuleva malli on kaikkien aikojen tehokkain M-sarjan auto. Mallia valmistetaan Yhdysvalloissa, joka on myös kyseisen mallin tärkein markkina. Auto on saatavilla vain lataushybridinä ja ainoastaan M-mallina.

BMW Concept XM:n uusi voimansiirtolinja yhdistää V8-moottorin ja korkean suorituskyvyn sähkömoottorin, jonka suurin teho on 750 hv ja vääntömomentti 1000 Nm. Moottorin täysin sähköinen toimintamatka on 80 kilometriä. BMW M GmbH:n ensimmäisenä korkean suorituskyvyn sähköistettynä autona BMW Concept XM näyttää tietä koko M-sarjan tulevaisuuteen.

”BMW Concept XM edustaa täysin uudenlaista ajattelua korkean suorituskyvyn ajoneuvosegmentissa. Se korostaa BMW M:n kykyä rikkoa vakiintuneita ajattelumalleja ja ylittää perinteisiä rajoja, jotta se voi tarjota brändin ystäville vertaansa vailla olevan ajokokemuksen”, sanoo BMW M:n toimitusjohtaja Franciscus van Meel.

Uusi voimakas muotoilu

BMW Concept XM esittelee uuden edistyksellisen etuosan muotoilun, joka nähdään BMW:n luksussegmentin malleissa vuodesta 2022 alkaen. Uudenlaisessa voimakkaassa muotoilussa huomiota herättävät muun muassa kapeat ikoniset etuvalot ja keulan munuaisen muotoisen säleikön valaistut ääriviivat.

Urheilullisuus yhdistyy ylellisyyteen ja tilan tuntuun

Auton sisällä kuljettaja kohtaa uudenlaisen ajajalle suunnitellun ohjaamon. Ruskea, vintage-henkinen nahka, kupari ja hiilikuitu luovat vaikutelman ylellisyyden ja moottoriurheilun yhdistymisestä. Kuljettajan alue ja auton muut osat on erotettu visuaalisesti selkeästi toisistaan. Erikoismateriaalit, visuaalisesti tehokkaat pinnat ja ilmeikkäät yksityiskohdat tekevät takaosasta ainutlaatuiseen M Loungen, jonka tummennetut takasivuikkunat korostavat yksityisyyden tunnetta. Auton sisäkatossa epäsuoran ja suoran valaistuksen yhdistelmä antaa katolle reliefimäisen vaikutelman.

Lähde: MyNewsDesk