Autoilun uutisia #3

Hyundai autonvalmistajien maailmanmestari – Jari Huttunen WRC3-luokan mestariksi

Hyundai Motorsport on voittanut rallissa toisen peräkkäisen autonvalmistajien maailmanmestaruuden. Mestaruus varmistui kauden viimeisessä osakilpailussa Monzan MM-rallissa Italiassa. Mestaruuden takuumiehinä toimivat haastavissa ajo-olosuhteissa toiseksi ajanut Viron Ott Tänak ja kolmanneksi ajanut Espanjan Dani Sordo.

Monzassa nähtiin ja koettiin yksi kauden vaativimmista ja tapahtumarikkaimmista MM-ralleista. Vesi- ja vuorilla lumisade tekivät kauden päätösosakilpailusta dramaattisen ja jännittävän.

Hyundai Motorsport keräsi Italiasta 33 pistettä, joiden turvin talli varmisti toisen perättäisen mestaruuden viiden pisteen marginaalilla.

Lue tämä juttu kokonaan loppuun dynamicdrivingin verkkosivuilta.

IVECO julkaisee uuden palveluita ja kuljetusratkaisuja tarjoavan IVECO ON -palvelubrändin

IVECO edistää asiakaslähtöistä tarjontaansa IVECO ON -palvelun julkaisulla. IVECO ON on uusi yläkäsite, joka yhdistää integroitujen palveluiden ja kuljetusratkaisujen maailman auttaen asiakkaita hallitsemaan kalustoaan ja liiketoimintaansa tehokkaasti. Lisäksi IVECO ON auttaa asiakkaita olemaan kilpailukykyisempiä, tuottavampia ja kestävämpiä. Se on luotu helpottamaan valintaa IVECOn laajasta palveluvalikoimasta, joka on nyt kerätty ja järjestetty yhden kattopalvelun alle siten, että asiakas voi helposti tunnistaa juuri ne ratkaisut, jotka vastaavat hänen erityisiin tarpeisiinsa.

IVECO ON -palvelun avulla asiakkaat ovat jatkuvasti yhteydessä IVECOn asiantuntijoiden ja jälleenmyyjien kanssa, ja saavat vastauksia, joiden avulla he saavat pidettyä ajoneuvonsa tien päällä ja liiketoimintansa toiminnassa. IVECO ON -nimi ilmaisee, kuinka brändi on aina ”ON”, eli käynnissä, asiakkaitaan varten – se on aina heidän rinnallaan ja valmiina huolehtimaan heidän tarpeistaan.

Lue artikkeli kokonaan loppuun laatukuljetus.fi verkkosivuilta.

VALAISTUSTEKNOLOGIAN PIONEERI AUDI VALAISEE SEURAAVAN SUKUPOLVEN OLED-TEKNOLOGIALLA

Uudistuneessa Audi Q5 -mallissa esiteltiin ensimmäistä kertaa uuden sukupolven valoteknologiaa edustavat digitaaliset OLED-valot. Audi oli orgaanisilla puolijohteilla eli OLED-teknologialla toteutettujen valojen edelläkävijä jo vuonna 2016 ja nyt digitalisaatio avaa uuden aikakauden. Uusi teknologia lupaa parantaa liikenneturvallisuutta ja siinä on ensimmäistä kertaa personoitavat valokuviot takavaloissa. 

”Ajovaloteknologia on kehittynyt Audeissa viime vuosikymmeninä nopeasti, mutta olemme kehittäneet määrätietoisesti myös autojen takavaloja ja olemme ensimmäisenä valmistajana digitalisoimassa ne”, kertoo Audin OLED-teknologian projektipäällikkö Werner Thomas

Miksi Audi keskittyy OLED-teknologiaan?

OLED-valonlähde säteilee valoa tasaiseti, kun taas tavalliset ledit ovat pistemäisiä puolijohdekiteitä. Rakenteen ansiosta OLED-valojen valo on erittäin tasaista, homogeenistä, niitä voidaan himmentää portaattomasti ja valojen kontrasti on suuri. Valopinta voidaan jakaa erittäin lähellä toisiaan sijaitseviin segmentteihin, joiden valotehoa voi hallita erikseen. OLED-tekniikalla toteutetuissa valoissa ei tarvita heijastimia, optisia kuituja tai muuta optiikkaa, joten niillä voidaan toteuttaa erittäin tehokkaita, kevyitä ja litteitä valoja. Tämä antaa suunnittelijoille huomattavia vapauksia.  

Tämä juttu on luettavissa loppuun meidän aikaisemmasta artikkelista.