Autoilun uutisia #3

Tieliikennelaki vei taloyhtiöiltä oikeuden kunnalliseen pysäköinninvalvontaan

Viime kesänä voimaan tullut uusi tieliikennelaki on johtanut hankaliin pysäköintiongelmiin taloyhtiöiden pihoilla. Tieliikennelaki ei sisällä säännöstä, jonka mukaan pysäköinti yksityisellä alueella olisi kiellettyä ilman maanomistajan tai -haltijan lupaa.

Säännöksen puuttumisen vuoksi yksityiset alueet, kuten taloyhtiön piha-alueet, jäivät kunnallisen pysäköinninvalvonnan ulkopuolelle. Joillakin paikkakunnilla kunnallinen pysäköinninvalvonta on ilmoittanut taloyhtiöille, ettei se pysty puuttumaan tilanteeseen, jos joku on pysäköinyt vastoin taloyhtiön pysäköintisääntöjä ja -ohjeita.

Lue juttu loppuun Dynamic Driving – verkkosivun artikkelista.

Scania oli eniten rekisteröity kuorma-auto Suomessa vuonna 2020

Koko kuorma-autoluokan ensirekisteröinnit laskivat vuonna 2020 14,7% verrattuna vuoteen 2019. Scania säilytti asemansa eniten rekisteröitynä kuorma-autona Suomessa. Vaikka Scanian mallisto kattaa vain yli 18 tonniset kuorma-autot, oli Scanian suosittu mallisarja eniten rekisteröity koko kuorma-autoluokassa.

”Suomi on raskaiden kuljetusten maa. Mallistomme oli eniten rekisteröity koko kuorma-autoluokassa, vaikka meidän kevyimmät mallit alkavat 18 tonnin kokoluokasta.” kertoo Scania Suomi Oy:n markkinointipäällikkö Olli Heikkinen.

Suomessa rekisteröitiin 3430 kuorma-autoa vuonna 2020. Tämä oli 590 autoa vähemmän kuin vuonna 2019 (-14,7%). Scanian markkinaosuus kaikkien kuorma-autojen ensirekisteröinneistä oli 25,9 %. 

Lue tämä juttu kokonaan loppuun laatukuljetus.fi sivuston julkaisusta.

SÄHKÖAUTOT JA 2021

Audilta on tulossa melkoisen näyttävä moottoriteiden ohjus, Audin tuodessa e-tron GT mallin markkinoille tänä vuonna. Audin GT mallin piti tulla markkinoille jo 2020, mutta tuotanto viivästyi ja julkaisu siirtyi vuodelle. Auton hinta vaihtelee eri puolilla Eurooppaa, mutta esimerkiksi Suomessa perusmalli lähtenee vajaalla 90 000 eurolla.

Audin ohella BMW on tuomassa useammankin sähköautomallin tänä vuonna, mutta niin tekee myös romanialainen Dacia.

Myös Mercedes-Benz on tuomassa markkinoille lisää sähköautoja, mutta aivan kuten Audi ja BMW, ovat näiden autojen hintalaput kenties tavalliselle tiellä liikkujalle hieman ylihinnoiteltuja. Autot joiden hinnat lähestyvät 100 000 euron rajaa, ovat loppujen lopuksi kuitenkin harvinaisia Euroopan teillä. Sen sijaan nämä seuraavat autot voivat hyvinkin lyödä itsensä läpi eurooppalaisille autonostajille.

Lue tämä loppuun meidän aikaisemmasta julkaisusta.