Uutuusmalli Hyundai i10 kilpailee Vuoden Auto Suomessa 2021 -tittelistä

Täysin uusi Hyundai i10 esiteltiin tammikuussa 2020. Uutuuden ulkoinen olemus on moderni ja luokassaan edistyksellinen turvallisuus ja liitettävyyspalvelut takaavat tinkimättömän mukavan ajokokemuksen tämän päivän kuljettajalle.

Edeltäjäänsä verrattuna uusi Hyundai i10 tarjoaa aiempaa suuremmat tilat ja linjakkaamman muotoilun. Pudotetun kattolinjan sekä leveämmän korin ansiosta uutuus erottuu edeltäjästään. Alennettu vyötärölinja tekee muotoilusta sulavan ja takaa kuljettajalle entistäkin paremman näkyvyyden. Päivitetyiltä ulkomitoiltaan uutuus on nyt 3 678 mm pitkä, 1 480 mm korkea, 1 680 mm leveä ja sen akseliväli on 2 425 mm. Pidentyneen akselivälin ansiosta myös matkustajien tilat ovat kasvaneet, ja sen siirrettävällä välipohjalla varustettu 252 litran tavaratila on luokkansa suurimpia. Uusi i10 on tarjolla sekä 4- että 5-paikkaisena. Hyundai i10:n moottorivaihtoehtoina ovat 1,0 MPI 67 hv ja asiakkaiden toiveesta uutena 1,2 MPI 84 hv -bensiinimoottorit. Varustetasoksi voi valita Fresh-, Comfort- tai uuden N Line -vaihtoehdon. Vaihteistoksi on valittavissa viisivaihteinen käsivaihteisto tai viisivaihteinen AMT-automaattivaihteisto (Automated Manual Transmission). Hyundai i10 N Line on saanut keulalleen 100-hevosvoimaisen 1,0 T-GDI -moottorin ja vaihteistona mallissa on viisivaihteinen käsivaihteisto.

Pienemmän polttoaineenkulutuksen, pienemmät CO2-päästöt ja paremman taloudellisuuden mahdollistava moottorin sammutusautomatiikka on vakiovarusteena. Auton aerodynamiikka on parantunut, ilmanvastuskerrointa on saatu alennettua 0,32:sta 0,31:een.

Uusi i10:n on varustettu MacPerson-etujousituksella ja sähköisellä ohjaustehostimella. Lisäksi ajettavuutta on parannettu muutoksilla takajousituksessa ja ohjauksessa. Taka-akseliston muotoilulla on saatu lisää kaarrevakautta. Ohjausvastetta on parannettu ja ohjauspyörän kierroksia ääripäästä toiseen on vähennetty.

Täysin uusi i10 on varustettu isommista malleista tutuilla ja viimeisimmillä Hyundai SmartSense -turvallisuus- ja kuljettajaa avustavilla järjestelmillä. Auton vakiovarusteisiin kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden ja autojen tunnistuksella FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), kaukovaloautomatiikka HBA (High Beam Assist), kaistallapitoavustin LKA (Lane Keeping Assist) sekä kuljettajan vireystilan valvonta DAW (Driver Attention Warning). Mukavuutta lisäävät koko i10-mallistossa vakiovarusteena olevat lämmitettävä nahkaverhoiltu ohjauspyörä, lämmitettävät etuistuimet ja vakionopeussäädin. Helppokäyttöisyyttä erityisesti kaupunkiajossa lisää myös Comfort-varustetasossa vakiovarusteena oleva peruutuskamera.

Täysin uusi Hyundai i10 N Line on Hyundain neljäs N Line -malli. Uusi urheilullisesta luonteesta kertova etusäleikkö punaisine yksityiskohtineen sekä uudet puskurit antavat uutuusmallille menevän ilmeen. Uniikit 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja viistosti muotoillut led-päiväajovalot vahvistavat näyttävää yleisvaikutelmaa. Hyundai i10 N Linessa X:n muotoisen C-pilarin i10-logo on punainen. Uutuuden sisätiloissa kojelaudan mustaan verhoiluun on yhdistetty ilmansuuttimien punaiset kehykset ja vaihteenvalitsimen punaiset yksityiskohdat. Kaasu-, jarru- ja kytkinpolkimet ovat metalliset. Istuimet ovat urheilulliset ja antavat hyvän tuen. N Linen ohjauspyörä on nahkaverhoiltu, lämmitettävä ja siinä on N-logo.

Uusi Hyundai i10 kisaa 26 muun vuoden 2020 uutuusmallin kanssa  Vuoden Auto Suomessa -palkinnosta. Auton uutuusarvon lisäksi Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistä koostuva yli 100-henkinen tuomaristo arvioi auton rahalle tarjoamaa vastinetta sekä muita ominaisuuksia, kuten ajettavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Auto- ja liikennetoimittajat ry jakaa tittelin nyt seitsemännen kerran vuoden tärkeimmälle autouutuudelle.

Lähde: News Cision