MINIn tulevaisuus on globaali ja sähköinen

On kulunut 20 vuotta ikonisen brittimerkki MINIn uudelleenlanseerauksesta osana BMW-konsernia. Noin neljä miljoonaa autoa on rullannut Oxfordin-tehtaalta yli 100 maahan ympäri maailmaa. Suunta eteenpäin on sähköinen.

MINI-asiakkaiden tarpeet ja toiveet ovat ohjanneet MINI-mallisarjan kehitystä kahden viime vuosikymmenen aikana. Vuonna 2015 uusi MINI Clubman avasi tien pienten premium-autojen segmenttiin. Kaksi vuotta myöhemmin joukkoon liittyi uusi MINI Countryman. Nykyään segmentin osuus on noin 40 prosenttia MINIn vuotuisesta myynnistä maailmanlaajuisesti.

MINI-mallisto on nyt laajempi kuin koskaan. Urheilullisten John Cooper Works -mallien osuus on noin viisi prosenttia kokonaismyynnistä, ja ladattavat mallit ovat yhä suositumpia. Pelkästään MINI Countryman Plug-in -hybridin osuus oli viisi prosenttia MINIn kokonaismyynnistä vuonna 2019. Sähköisen MINI Cooper SE -mallin lanseeraamisen jälkeen ladattavien mallien osuus on kasvanut kymmeneen prosenttiin kokonaismyynnistä.

Samoilla arvoilla menneisyydestä tulevaisuuteen

Brittiläisen tuotemerkin perinteet, hauska ajettavuus ja tehokkuuus ovat juurtuneet syvälle MINIn ytimeen. Syntyessään 61 vuotta sitten MINI erottui joukosta. Polttoaineen maailmanlaajuinen säännöstely kasvatti pienten ja tehokkaiden autojen suurta kysyntää. MINIn toinen sukupolvi, joka esiteltiin vuonna 2000, yhdisti jälleen hauskan ajon ja optimaalisen polttoaineen kulutuksen. Tuolloin mukaan tulivat myös dieselmoottorit. Nyt automaailma muuttuu jälleen, ja MINI ottaa haasteen taas vastaan.

MINIn polulla tulevaisuuteen keskeistä on sähköisen liikkuvuuden kehittäminen, auton jakamiseen ja digitaalisiin palveluihin liittyvään kiinnostukseen vastaaminen, kasvu kompaktien premium-autojen segmentissä ja markkina-aseman vahvistaminen Kiinassa.

Erilaiset tarpeet globaaleilla markkinoilla

– Tulevaisuudessa MINI mahdollistaa asiakkailleen päästöttömän ajamisen kaikkialla maailmassa täysin sähköistetyn malliperheen ansiosta. Samaan aikaan MINI tarjoaa edelleen erittäin tehokkaita bensiini- ja dieselmoottoreita. Ne ovat edelleen ihanteellinen ratkaisu kohderyhmille ja alueille, jotka eivät ole vielä valmiita sähköiseen liikkuvuuteen. Tämä antaa meille mahdollisuuden luoda olosuhteet kasvulle globaaleilla automarkkinoilla, sanoo MINIn toimitusjohtaja Bernd Körber.

Useita uusia ladattavia malleja

MINIn sähköiseen ydinperheeseen kuuluvat tulevaisuudessa 3-ovinen malli, uusi crossover-malli pienten autojen segmentissä ja crossover-malli C-segmentissä. Toisin sanoen suosittuun MINI Countrymanin rinnalle tulee erilainen ja pienempi crossover-malli.

Seuraavan sukupolven MINI Countryman on myös saatavana sekä polttomoottorilla että ladattavalla sähköisellä voimalinjalla.

Tulevat MINI-mallien sukupolvet, konseptista ja koosta riippumatta, ovat jatkossakin ainutlaatuisia MINI-malleja, joissa on maksimaalisen avarat sisätilat, ajamisen iloa ja yksilölliset ratkaisut asiakkaille.

– Velvollisuutemme brändiä ja asiakkaitamme kohtaan on MINIn ainutlaatuisuuden säilyttäminen – mahdollisimman pienellä jalanjäljellä, Körber jatkaa.

Kiinassa maahantuojasta valmistajaksi

Sähköisen liikkuvuuden lisäksi MINIn tulevaisuuden kannalta on tärkeää hyödyntää uusia kohderyhmiä ja myyntimarkkinoita. Tässä Kiinalla on keskeinen rooli.

Kiina on nykyään maailman suurin, dynaamisesti kasvava automarkkina. Tällä hetkellä noin kymmenen prosenttia kaikista uusista MINI-malleista toimitetaan asiakkaille Kiinaan. Tulevaisuudessa näistä markkinoista tulee entistä tärkeämpiä MINIlle. Vahvistaakseen asemaansa myönteisesti kehittyvällä automarkkinalla ja myydäkseen huomattavasti enemmän autoja Kiinassa, MINI siirtyy pian tuontimerkistä paikallisesti valmistettavien autojen toimittajaksi.

MINI tuottaa sähkömalleja Kiinassa vuodesta 2023 lähtien yhteistyössä paikallisen valmistajan Great Wall Motorsin kanssa. Mallit perustuvat uuteen, alusta alkaen puhtaaseen sähköiseen liikkuvuuteen kehitettyyn alustaan.

Tämän investoinnin avulla MINI pystyy vastaamaan kasvavaan päästöttömän ajamisen kysyntään sekä Kiinassa että muilla globaaleilla markkinoilla. Yhteistyö kiinalaisen kumppanin kanssa perustuu selkeään tuotanto seuraa markkinoita -periaatteeseen. Paikan päällä tuotettujen autojen avulla MINI palvelee kasvavia Kiinan automarkkinoita ja pystyy samalla säilyttämään tuotannon stabiilina muualla maailmassa.

MINIn kaikkien aikojen paras vuosi Pohjoismaissa

Poikkeuksellisuudestaan huolimatta vuosi 2020 on jäämässä historiaan parhaaksi MINI-vuodeksi Pohjoismaissa.

– MINI Countryman -pistokehybridin ja täysin sähkökäyttöisen MINI Cooper SE:n ansiosta olemme tavoittaneet ihmiset hyvin laajasti Pohjoismaissa. Erittäin ajankohtaisilla malleilla ja erottuvalla showroomillamme tarjoamme asiakkaillemme kokemuksia ensimmäisestä kohtaamisesta jälleenmyyjiemme kanssa aina siihen hetkeen asti, kun asiakas istuu oman MINI-autonsa ratin takana, sanoo Pohjoismaiden MINI-johtaja Anders Brocknäs.

– Olemme kiitollisia asiakkailtamme saamastamme luottamuksesta MINIin ja jatkamme innolla MINIn kasvattamista lukuisilla uusilla ladattavilla hyvin Pohjoismaiden markkinoille sopivilla malleilla.

Lähde: MyNewsDesk