Uusi Volkswagen Taigo Euroopan ensiesittelyssä

  • Volkswagen esittelee uuden SUV-coupe-mallin volyymisegmenttiin Euroopassa
  • Uusi, trendikäs lifestyle-malli
  • Digitaalinen ja aina liitettynä: täysin digitaalinen ohjaamo Digital Cockpit ja viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä online-toiminnoilla vakiovarusteena
  • Huippuominaisuuksia: IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot ja IQ.DRIVE Travel Assist -järjestelmä, sisältäen myös kaistallapitoavustimen ja mukautuvan vakionopeudensäätimen

Näyttämö on valjastettu Volkswagen-brändin täysin uudelle crossover-mallille: Volkswagen Taigo on brändin ensimmäinen pienemmän kompaktin kokoluokan SUV-coupe-malli Euroopassa. Etuvetoinen Taigo on todellinen kansanauto, jossa yhdistyvät crossover-korimalli, korotettu istuma-asento, uraauurtavat liitettävyyspalvelut ja jokapäiväinen käyttömukavuus. Viisipaikkaisen auton takaosa kaartuu loivasti coupe-mallin tyyliin ilman, että takaistuimella tarvitsee luopua pääntilasta. Volkswagen laajentaa MQB-alustarakenteelle tehtyjen mallien valikoimaa tässä kokoluokassa kolmannella versiolla, kompaktin Polon ja SUV-malli T-Crossin rinnalle. Useat viimeisimmän sukupolven kuljettajaa avustavat järjestelmät optimoivat kaikkien matkustajien mukavuuden ja turvallisuuden

Uusi Taigo keskittyy muotoiluun, yksilöllisyyteen ja tunteeseen. Täysin led-tekniikalla toteutetut ajovalot, täysin digitaalinen ohjaamo ja viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä (MIB3.1) ovat vakiovarusteita, joilla se asettaa korkeat teknologiset standardit luokassaan. Uusi SUV-coupe-malli on hiukan alle 4,26 pitkä ja tämä ilmeikäs korimalli on ensimmäinen laatuaan Volkswagen-brändin mallivalikoimassa.

Uuden Volkswagen Taigon crossover-korimalli ja coupe-mallinen siluetti – kuten sen brasilialainen vastine Nivus – ovat valmiina valloittamaan uusien, nuorten ja mieleltään nuorten asiakkaiden sydämet. Uusi Taigo perustuu Volkswagenin MQB-alustarakenteelle. Varustelutasosta ja lisävarusteista riippuen uusi Volkswagen Taigo on varustettu myös IQ.LIGHT-led-matriisiajovaloilla ja jäähdyttimen säleikössä sijaitsevalla ajovalojen välissä olevalla valolistalla.   

Taigon muotoilulle on ominaista vahvat mittasuhteet, auton siluetti on tuttu coupe-mallista ja se on erityisen huomiota herättävä C-pilarin ollessa erittäin kallistunut eteenpäin. Isomman kokoluokan SUV-coupe-malleista muotoiluinspiraationsa saanut Taigo on ainutlaatuinen segmentissään. Volkswagen Taigon pituus on 4,266 mm, korkeus 1,494 mm ja leveys 1,757 mm. Sen akseliväli on 2,566 mm ja tavaratila on puolestaan vakuuttavat 438 litraa.

Sisäpuolella Taigo jatkaa samalla linjalla taidokkaasti suunnitelulla monitoimiohjauspyörällä ja moderneilla hallintalaitteilla, jotka ovat kaikki vakiovarusteita. Taigon infotainment-järjestelmä perustuu MIB3-sukupolveen, ja se sisältää varustelutasosta riippuen myös online-palvelut (eSIM), App-Connect älypuhelinliitännän ja matkapuhelimen langattoman latauksen. Lisävarusteena saatavilla ovat myös median striimauspalvelut, puheohjaus ja pilvipalvelut.

Mukavuudesta ja turvallisuudesta puhuttaessa mukaan tulevat kuljettajaa avustavat järjestelmät. Volkswagen Taigoon on saatavilla samanlaiset järjestelmät kuin Volkswagenin isomman kokoluokan autoihinkin. Vakiovarusteena Taigossa on kuljettajaa avustavista järjestelmistä mm. ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla ja kaistallapitoavustin Lane Assist. IQ.DRIVE Travel Assist -järjestelmä on saatavilla lisävarusteena. Travel Assist -järjestelmän avulla auto automatisoi ajamista 0–210 km/h nopeuksissa.

Volkswagen Taigo lanseerataan etuvetoisena mallina ja taloudellisilla 1,0- ja 1,5-litraisilla TSI-bensiinimoottoreilla varustettuna, teholuokissa 70 kW (95 hv), 81 kW (110 hv) ja 110 kW (150 hv). Volkswagen Taigon huippunopeus on moottoriversiosta riippuen 183 km/h, 191 km/h tai 212 km/h. Moottorista riippuen vaihteisto on joko 5- tai 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 7-vaihteinen automaattivaihteisto.

Volkswagen Taigo kuuluu myös Suomen maahantuontiohjelmaan. Uuden Volkswagen Taigon malliston tarkemmat yksityiskohdat ja tekniset tiedot sekä vakio- ja lisävarusteet ja hinnat julkaistaan myöhemmin myynnin aloituksen yhteydessä.

Lähde: News Cision