Täyssähköiseen Audi Q4 e-tron -mallisarjaan uusia versioita

  • Audi Q4 45 e-tron quattro 195 kW teholla nyt myynnissä
  • Mallisarja täydentyi myös Q4 Sportback 40 e-tron versiolla – toimintamatka jopa 518 kilometriä (WLTP)
  • Kaikki Audi Q4 e-tron -mallisarjan versiot ovat hiilineutraaleja

Audi-malliston ensimmäiset kompaktin kokoluokan täyssähköiset SUV-mallit kantavat nimiä Audi Q4 e-tron ja Q4 Sportback e-tron. Keväällä markkinoille saapuneita malleja seuraa nyt kaksi uutta malliverisota – Audi Q4 Sportback 40 e-tron, versio, jolla on mallisarjan pisin toimintamatka; sekä uusi quattro-nelivetomalli, Audi Q4 45 e-tron quattro – molemmat mallit ovat nyt myynnissä myös Suomessa.

Älykäs voimalinjajärjestelmä takaa vahvan suorituskyvyn

Audi Q4 e-tron -mallisarjan autot ovat täyssähköisiä, päästöttömiä malleja, jotka yhdistävät tilavuuden, mukavuuden ja monikäyttöisyyden kompaktissa kokoluokassa. Audi Q4 Sportback 40 e-tronin toimintamatka on jopa 518 kilometriä (WLTP), ja se on pisin toimintamatka koko Audin täyssähköisessä mallistossa. Uusi nelivetomalli puolestaan tarjoaa toimintamatkaa jopa 479 kilometriä (WLTP), mikä tekee myös siitä täydellisen kumppanin matkalle kuin matkalle. Molemmat mallit ovat nyt myynnissä myös Suomessa: Audi Q4 Sportback 40 e-tron hinnat alkaen 54 095,23 euroa ja Audi Q4 45 e-tron quattro hinnat alkaen 58 990,62 euroa. 

Audi Q4 Sportback 40 e-tron -versiossa on 150 kW:n (204 hv) sähkömoottori taka-akselilla. Uusi quattro-nelivetoversio puolestaan käyttää kahta sähkömoottoria, joiden maksimiteho on 195 kW (204 hv). Se kiihtyy 0–100 km/h 6,9 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu sähköisesti 180 km/h.

Kuva: Audi Finland

Audi Q4 e-tron -mallisarjan kaikki versiot valmistetaan hiilineutraalisti (TÜV NORD sertifikaatti)

Kaikki Audi Q4 e-tron -mallisarjan versiot valmistetaan hiilineutraalisti – hiilineutraaliuden on varmistanut sertifikaatilla myös itsenäinen, kansainvälinen auditointiyritys TÜV: ”Audi varmistaa, että hiilidioksidipäästöt niin hankintaketjuissa ja tuotantoprosessissa kuten logistiikassakin on pystytty suhteellisesti välttämään kokonaan tai vähentämään mm. käyttämällä vihreää sähköä. Tämä koskee myös täyssähköautojen korkeajänniteakkujen valmistusta. Tämän lisäksi Audi kompensoi vääjäämättömät päästöt tuotannossa erilaisten kansainvälisten ilmastonsuojeluprojektien avulla”, vahvistaa TÜV NORD lausunnossaan.

Audi Q4 e-tron mallisarjan autot valmistetaan Zwickaun tehtaalla, joka käyttää tuotannossaan ainoastaan vihreää sähköä ja akkukennojen toimittajat on myös sitoutettu käyttämään uusiutuvaa sähköä omassa tuotannossaan. Vääjäämättömät päästöt, joita ei voida tällä hetkellä välttää, kompensoidaan erilaisten ilmastonsuojeluprojektien avulla. Nämä on sertifioitu voittoa tavoittelemattomien The Gold Standard tai Verified Carbon Standard -organisaatioiden kautta. Tämän prosessin avulla on mahdollista saavuttaa hiilineutraalisuus myös koko auton eliniän ajalta, mikäli auton lataamiseen käytetään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä.

Tämän lisäksi Audi tekee systemaattisesti yhteistyötä toimittajiensa kanssa kaikissa autoprojekteissaan ja suosii vastuullisia toimintatapoja kaikessa toiminnassaan. Audi on auditoinut yhteistyökumppaneitaan vuodesta 2017 lähtien käyttämällä itse kehittämäänsä kestävän kehityksen arvoasteikkoa. Tällä tavoin voidaan taata, että valmistusprosessit voidaan suorittaa loppuun saakka tavalla, joka säästää luonnonvaroja ja täyttää kaikki yhteiskunnalliset standardit.

Audi Q4 e-tron -malliston hinnastot ja lisävarustehinnastot: https://www.audi.fi/fi/web/fi/models/q4-e-tron/q4-e-tron-sportback.html#layer=/fi/web/fi/models/layer/hinnat/q4-e-tron.html

Lähde: News Cision