Täysin uusi Hyundai i10 N Line saapuu Suomeen

Täysin uusi Hyundai i10 N Line on Hyundain neljäs N Line -malli. N Line -mallit ovat saaneet inspiraationsa Hyundain korkean suorituskyvyn N-malleista, joista poimitut näyttävät muotoiluelementit tekevät i10 N Linesta todellisen katseenvangitsijan. Hyundai i10 N Line on saanut keulalleen kolmesylinterisen 100-hevosvoimaisen 1,0 TGDi-moottorin (172 Nm), joka on i10-mallistossa tarjolla nyt ensimmäistä kertaa. Uutuus on varustettu viisivaihteisella käsivaihteistolla ja se on rekisteröity viidelle henkilölle. Tavaratilaa on 252 litraa (1 050 l takaistuimet alas taitettuna). Yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,4 l / 100 km ja CO2-päästöt 123 g/km WLTP-mittaustavan mukaan.

Hyundai i10 N Linen kattavaan varusteluun kuuluvat 8 tuuman värikosketusnäyttö, Apple CarPlay ja Android Auto -valmius, matkapuhelimen langaton Qi-standardin mukainen lataus, Bluetooth, kauko-ohjattava keskuslukitus, peruutuskamera ja automaattinen ilmastointi. Uutuus huolehtii myös turvallisuudesta kiitettävästi: i10 N Linessa on FCA-hätäjarrutusjärjestelmä autojen ja jalankulkijoiden tunnistuksella, kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilanvalvontajärjestelmä, kaukovaloautomatiikka sekä eCall-hätäpuhelujärjestelmä. Autossa on kuusi turvatyynyä, takaistuimella kaksi Isofix-kiinnityspistettä sekä manuaalinen lapsilukko ovissa.

Auton muotokielessä on pehmeiden pintojen ja terävien linjojen kontrasti. Uusi urheilullisesta luonteesta kertova etusäleikkö punaisine yksityiskohtineen sekä uudet puskurit antavat uutuusmallille dynaamisen ilmeen, joka tuo mieleen Hyundain uraauurtavan i30 N -mallin. Uniikit 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja viistosti muotoillut led-päiväajovalot vahvistavat näyttävää yleisvaikutelmaa. Hyundai i10 N Linessa X:n muotoisen C-pilarin i10-logo on punainen.

Uutuuden sisätiloissa kojelaudan mustaan verhoiluun on yhdistetty ilmansuuttimien punaiset kehykset ja vaihteenvalitsimen punaiset yksityiskohdat. Kaasu-, jarru- ja kytkinpolkimet ovat metalliset. Istuimet ovat urheilulliset ja antavat hyvän tuen. N Linen ohjauspyörä on nahkaverhoiltu, lämmitettävä ja siinä on N-logo.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS)

Vuodesta 1997 alkaen toiminnassa ollut Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS), joka sijaitsee İzmitissä, Turkissa, on Hyundain pisimpään toiminut autotehdas Korean ulkopuolella. HAOS:n vuosikapasiteetti on 230 000 autoa ja siellä työskentelee lähes 2 500 henkilöä. Vuonna 2019 Turkin tehdas saavutti 2 000 000 tuotetun auton rajapyykin. Täysin uusi i10 N Line teki kesäkuun 2020 lopussa tuotantolinjalla seuraa täysin uudelle i10:lle. Täysin uuden i20:n tuotanto alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Täysin uuden Hyundai i10 N Linen hinta alkaa 17 990 eurosta. Ensimmäisiä autoja odotetaan Suomeen syyskuussa 2020.

Vuonna 1967 perustettu Hyundai Motor Company tarjoaa laajan autovalikoiman ja liikkuvuuspalvelut maailmanlaajuisesti yli 200 maassa ja Euroopassa 41 maassa. Hyundai Motorilla on kahdeksan tuotantolaitosta ja seitsemän muotoilu- ja kehityskeskusta, joista Euroopassa sijaitsee kaksi tehdasta, Tsekissä ja Turkissa. Euroopan yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 600 000 autoa vuodessa. 75 % Euroopassa myydyistä Hyundaista on suunniteltu, kehitetty, testattu ja rakennettu Euroopassa. Hyundain automallisto on Euroopan tuorein. Vuonna 2018 Hyundai rekisteröi maailmanlaajuisesti reilut 4,5 miljoonaa autoa, joista 543 292 Euroopassa. Hyundai työllistää yhteensä yli 110 000 henkilöä. Hyundai pyrkii vahvistamaan asemaansa ekologisen liikkumisen edelläkävijänä ja kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa ajoneuvoilla, jotka auttavat rakentamaan kestävän kehityksen ratkaisuja. Vuoteen 2025 mennessä Hyundai Motor Group aikoo tarjota 44 sähköistettyä automallia. Hyundai on sitoutunut investoimaan noin 6 miljardia euroa polttokennoteknologioihin vuoteen 2030 mennessä. Hyundai Motor Finland on perustettu vuonna 2001 ja on osa Suomen toiseksi suurinta automaahantuontia Bassadone Automotive Nordic -konsernia. Vuonna 2018 Suomessa rekisteröitiin 4 032 uutta Hyundaita. Hyundain markkinaosuus oli 3,4 %, mikä oikeutti rekisteröintitilaston 12. sijaan. Kumulatiivisesti Hyundaita rekisteröitiin peräti 48,6 % edellisvuotta enemmän.