Lucid Air asettaa uudet standardit sähköautoille 832 kilometrin toimintasäteellään yhdellä latauksella

Puolueeton arviointi vahvisti uuden sähköauton Lucid Airin arvioiduksi toimintasäteeksi (EPA) 832 kilometriä yhdellä latauksella. Tulos on osoitus Lucid Motorsin talon oman insinöörikunnan vahvasta tietotaidosta, joka pohjautuu tiimin kokemukseen muun muassa sähköautojen voimansiirrosta ja akuista. 

NEWARK, CA, 11. elokuuta 2020 — Lucid Motors aikoo asettaa uudet standardit kestävälle liikkumiselle kehittämillään edistyksellisillä ja ylellisillä sähköautoilla.Yhtiö ilmoitti tänään, että Lucid Airin täysin sähköisen uuden sedan-mallin toimintasäteeksi on saatu puolueettomassa arvioinnissa 832 kilometriä yhdellä latauksella. Ennätyksellisen tuloksen vahvisti yhdysvaltalainen tekninen tutkimuslaitos FEV North America, Inc., joka hyödynsi testissä yhdysvaltalaista EPA-standardia (SAE J1634 Oct 2012 Standard). Testi vahvisti, että Lucid Airilla on tähän mennessä markkinoiden pisin toimintasäde.

“Olen erittäin mielissäni siitä, että Lucid Air on saavuttanut FEVin puolueettomassa arvioinnissa 832 kilometrin toimintasäteen, ja tämä merkittävä saavutus sähköautojen kehityksen historiassa on saatu aikaan täysin Lucidin talon sisällä kehittämällä teknologialla” toimitusjohtaja ja teknologiajohtaja Peter Rawlinson Lucid Motorsilta sanoo.

“Uskon, että 900 voltin arkkitehtuuri, autokisoissakin testatut akkumme, pienikokoiset moottorit ja tehoelektroniikka, integroidut auton vaihdejärjestelmät, aerodynamiikka, auton alusta ja lämpöjärjestelmä, ohjelmisto ja ylipäätään järjestelmämme tehokkuus ovat nyt saavuttaneen sen tason, joka määrittelee standardit uudelleen ja tarjoaa joukon asioita, jotka ovat maailman ensimmäisiä.”

Puolueeton vahvistus uudelle toimintasäde-ennätykselle

FEV on johtava yksityinen, kansainvälinen asiantuntijayritys, joka on erikoistunut ajoneuvoihin ja voimansiirtoon. Se arvioi niin laitteistoja kuin ohjelmistojakin ja sen palveluihin kuuluvat myös erilaiset sertifioinnit. FEVin perusteellinen arviointiprosessi seuraa tiiviisti EPA:n virallista testausmenettelyä, ja yhtiö on toteuttanut vastaavia testejä useille johtaville ajoneuvojen valmistajille. Lucid toteutti tuhansien kilometrien edestä testejä kentällä ja FEVin saamat tulokset vahvistavat nämä pyrkimykset.

”FEV on testannut monia ajoneuvoja niin kuluttaja- kuin teollisuustarkoituksissakin, ja sähköautojen kehitys sekä testaus onkin yksi pääosaamisalueistamme”, FEV Pohjois-Amerikan teknologiajohtaja Dean Tomazic sanoo. “Olemme vaikuttuneita kehityksestä sähköautojen saralla, mistä yksi osoitus on Lucid Airin testaaminen. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on merkittävä rooli sähköisen liikenteen kehittämisessä.”

Talon sisällä kehitetty teknologia optimoi joka osa-alueen

FEVin saavuttama toimintasäde vastaa hyvin pitkälti Lucidin tietokonemallinnettua arviota. Lucid sai aikaan tuloksen patentoidulla teknologiallaan ja huolellisella insinöörityöllä, joka huomioi jokaisen yksityiskohdan Airin suorituskyvystä ja tehokkuudesta. Työ alkoi talon sisällä kehitetystä, alan johtavasta voimansiirrosta, jonka jälkeen Lucid jatkoi Airin moottorien, vaihteiston sekä muuntimen pienentämisellä ja integroinnilla. Kaikki tämä yhdistetään yli 900 voltin arkkitehtuuriin, jotta saavutetaan vertaansa vailla oleva kompaktius ja teho.

Lucid hyödynsi Airin akkuja suunnitellessaan 10 vuoden kokemusta ja yli 32 miljoonan kilometrin tosielämän testaustuloksia. Lisäksi Lucidin teknologiadivisioona Atievalla oli tärkeä asema suunnittelussa, sillä se on toimittanut vuodesta 2018 asti akut Formula E -kilpailusarjaan ja jatkaa vuoteen 2022 asti. Tuloksena Lucid Air on saanut akkujärjestelmän, joka tarjoaa vertaansa vailla olevaa turvallisuutta, suorituskykyä ja energiatiheyttä matkustamon ympärille muotoiltuna kokonaisuutena.

“Toimintasädettä ja tehoa pidetään yleisesti tärkeämpinä mittareina, kun mitataan sähköautojen teknistä kykyä. Muutama vuosi sitten paljastimme alphaprototyypit Lucid Airista ja lupasimme tuolloin 643 kilometrin toimintasäteen, joka perustui arviona sen aikaiseen teknologiaan. Olemme saavuttaneet monia teknologisia läpimurtoja sen jälkeen, ja ne kaikki kulminoituvat nyt ylittämättömään energiatehokkuusasteeseen. Olenkin todella tyytyväinen, kun olemme toistuvasti saavuttaneet arvioidun 832 kilometrin EPAn samalla kun olemme voineet merkittävästi vähentää akkujemme kapasiteettia ja siten myös ajoneuvon painoa ja kustannuksia. Tämä merkitsee myös parannettuja sisätiloja. Poikkeuksellinen tehokkuus talon sisällä kehitetyllä teknologialla toimii mittarina todelliselle sähköautoilun teknologiayritykselle”, Rawlinson sanoo.

Tuotantoversio Lucid Airista paljastetaan 9.9.2020. Tilaisuudessa kerrotaan auton lopullisesta sisä- ja ulkokuoren muotoilusta sekä annetaan uutta tietoa tuotannosta, saatavilla olevista konfiguraatioista ja hinnoittelusta.

Lähde: ePressi.fi