Seuraavan sukupolven MINI Cooper: sähköinen ja ikoninen kaupunkilainen

MINI Cooper

Syksyllä alkaa uuden MINI-sukupolven tuotanto. Uuden MINI Cooper -mallin muotoilu pidetään edelleen piilossa naamiokuvioinnilla, mutta paljastamme joitain yksityiskohtia jo nyt.

MINIn uusi sukupolvi on suunniteltu täyssähköiseen ajonautintoon sekä MINImäisellä ketteryydellään että luovalla tilankäytöllä. Uutuus on uskollinen yli 60 vuotta menestyksekkäästi toimineelle konseptille.

Edellisen sukupolven MINI Cooperin sähköinen versio esiteltiin vuonna 2020. Se nousi pian bensiini- ja dieselversioiden ohi myydyimmäksi MINI Cooper -versioksi. Kun viime vuonna uusia MINI-autoja myytiin maailmassa lähes 300 000, niistä yli 43 000 oli sähköisiä.

Vielä ennen tämän vuoden kesää nykyisen sukupolven MINIstä tulee markkinoille Cabriolet-malli, joka on yksi ensimmäisistä sähköavoautoista maailmassa.

3 ovea – 4 istuinta – 2 versiota

Uudesta kolmiovisesta MINI Cooperista tulee kaksi versiota. MINI Cooper E:n teho on 135 kW ja akkukapasiteetti 40,7 kWh, MINI Cooper SE:n teho 160 kW ja akkukapasiteetti 54,2 kWh.

Sähköisen mikroauton tunnelma ja ketteryys ovat molemmille malleille luontaisia. Niiden toimintasäde on 300–400 kilometriä, mikä tekee niistä sopivan välineen kaupunkiseikkailuihin.

Nelipaikkaisten autojen sisätilojen muotoilu on suunniteltu joustavaksi. Esimerkiksi tavaratilan kokoa voi tarvittaessa laajentaa.

Uusi sähköinen ydinperhe

Uusi sähköinen MINI Cooper ja marraskuussa tuotantoon siirtyvä MINI Countryman muodostavat yhdessä uuden sähköisen tuoteperheen ytimen. Seuraavaksi MINI-perhe täydentyy MINI Acemanilla vuonna 2024.

MINI on täyssähköinen automerkki 2030-luvun alusta lähtien.

Lisää yksityiskohtia paljastetaan vielä ennen tuotannon käynnistymistä.


Muuta luettavaa

Oletko jo kuullut GoMore-palvelusta?

GoMore on tanskalainen yritys, joka tarjoaa autonvuokraus- ja kimppakyytipalveluja Pohjoismaissa ja Euroopassa. Palvelun avulla käyttäjät voivat vuokrata autoja ja tarjota tai etsiä kimppakyytejä eri kaupunkien välillä. GoMore on suosittu vaihtoehto erityisesti matkailijoiden keskuudessa, sillä se tarjoaa edullisia ja käteviä kulkuyhteyksiä eri kohteiden välillä. Yritys on perustettu vuonna 2005 ja se on kasvanut huomattavasti viime vuosina, sillä yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita kestävistä ja ympäristöystävällisistä liikkumisvaihtoehdoista.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Miksi valita LED-valaisimet

LED-valaisimet ovat yhä suositumpia valaisinratkaisuja monissa erilaisissa käyttötarkoituksissa, ja yksi tärkeimmistä syistä tähän on niiden energiatehokkuus. LED valot käyttävät huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset valaisimet, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan energian säästämiseen.