Sähköinen liikenne on keskeinen ratkaisu ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.
- Energianhallinnan ja automaation asiantuntijayritys Schneider Electric on sitoutunut kansainväliseen EV100-aloitteeseen, jonka tarkoituksena on korvata yritysautot sähköautoilla (EV, electric vehicle) vuoteen 2030 mennessä.
- Globaalisti tavoite tarkoittaa 14 000 sähköautoa yli 50 maassa.
- Sähköautoihin siirtymällä konserni pystyy nollaamaan yritysautojensa hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä.
Rueil-Malmaison (Ranska), 12.3.2020 – Schneider Electric on liittynyt kansainväliseen Climate Group EV100 -aloitteeseen, jonka myötä yrityksessä siirrytään täysin sähköautoihin. Sitoutuminen tukee Schneider Electricin tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä ja nollata nettopäästöt vuoteen 2030 mennessä.
Sähköinen liikenne on keskeinen ratkaisu ilmastonmuutokseen. Samalla se vähentää ilmansaasteita ja melusaastetta.
– Juuri yritykset, kuten Schneider, ajavat muutosta sähköiseen liikenteeseen. Yritykset voivat vaikuttaa investointipäätöksillään miljooniin työntekijöihin ja asiakkaisiin, sanoo Tuomas Mattila, joka vastaa Schneider Electricillä eMobility liiketoiminnasta Suomessa ja Ruotsissa.
Vuoteen 2030 mennessä Schneider Electric vaihtaa 14 000 yritysautoaan sähköautoihin yli 50 maassa. Sähköautoihin siirtymällä Schneider Electric nollaa yritysautojensa hiilidioksidipäästöt.
Schneider asentaa myös sähköautojen latausinfran tärkeimpiin toimistoihinsa ja tehtaisiinsa vuoteen 2030 mennessä. Suomessa esimerkiksi Espoon toimistolla sähköautojen latauspaikkoja on jo 14, ja myös Jyväskylässä on mahdollisuus lataukseen.
Schneider Electricin tärkeimpiin lippulaivapaikkoihin asennetaan innovatiivinen EcoStruxure-järjestelmä, jossa hyödynnetään mikroverkon toiminnallisuuksia ja uusia energianhallintajärjestelmiä.
Schneider Electricin sitoutuminen siirtymisestä kokonaan vihreään autokantaan osuu yhteen 2020 Progress and Insights Annual Report -raportin julkaisun kanssa. Raportissa osoitetaan, että sähköautojen kysyntä kasvaa ja tavoitteiden saavuttamisessa esimerkillä on suuri voima.
Sähköisen liikkumisen muutos on nopea
Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n mukaan maailmanlaajuisia hiilidioksidipäästöjä pitää vähentää 45 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, jotta ilmaston maailmanlaajuinen lämpeneminen saadaan rajoitettua 1,5 asteeseen.
Sähköinen liikkuminen on tavoitteen saavuttamisessa avainasemassa yhdessä energiantuotannon hiilidioksidipäästöjen pienentämisen, hajautetun energiantuotannon ja digitalisaation kanssa.
Sähköiseen liikkumiseen siirtyminen on kuitenkin toistaiseksi ollut hitaampaa kuin mitä tavoitteiden saavuttaminen edellyttää. Schneider Electric haluaa omalla sitoumuksellaan osoittaa, että myös nopea siirtyminen sähköautoiluun on mahdollista niin, että autoilun mukavuus säilyy ja kustannukset pysyvät aisoissa.
– Suomessa sähköautoilu on jo arkipäivää: vuonna 2019 uusia sähköautoja myytiin enemmän kuin uusia dieselautoja. Markkina tuplaantuu edelleen vuosittain, Tuomas Mattila kertoo.
Nopeuttaakseen laajempaa siirtymistä sähköautoiluun, Schneider on mukana toteuttamassa EcoStruxure for eMobility -hanketta. Palvelu kattaa sähköautojen lataukseen liittyvät ratkaisut aina asiakkaan alkukonsultoinnista sähköverkkojen ja mikroverkkojen hallintaan, ylläpidon ennakointiin sekä helppokäyttöisiin latausasemiin.
– Toistaiseksi suurin osa uusista ladattavista sähköautoista Suomessa on hybridejä, mutta täyssähköautojen osuus kasvaa hurjaa vauhtia, Mattila sanoo.
Schneider Electric mukana The Climate Groupin tavoitteissa:
- EV100-aloite: sitoutua nopeuttamaan siirtymistä sähköautoihin vuoteen 2030 mennessä.
- EP100-aloite: kaksinkertaistaa energian tuottavuus vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2025 verrattuna. Tämä tarkoittaa, että jokaisesta käytetystä energiayksiköstä saadaan kaksinkertainen taloudellinen tulos.
- RE100-aloite: käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä vuoteen 2030 mennessä, välitavoitteena 80% vuoteen 2020 mennessä. Edistyminen raportoidaan täällä: Schneider Sustainability Impact (SSI).
Lähde: MyNewsDesk