Pienlaina nopeasti

Nykyään pienlainat ovat yleinen tapa hankkia pääomaa pieniin tarpeisiin. Pienlainojen maine kärsi takavuosien korkeakorkoisista pikavipeistä, mutta nykyisin maine on parantunut ja syystäkin, sillä poskettomat korot ovat pienentyneet inhimilliselle tasolle. Tässä artikkelissa kerromme pienlainan ominaisuuksista ja siitä, kuinka sitä on nykyään mahdollista saada.

Mikä pienlaina on?

Kuten nimestäkin voi ymmärtää, pienlainalla tarkoitetaan useimmiten pienehköä lainaa pieneen tarpeeseen tai mahdollisesti piristykseksi akuuttiin rahapulaan. Pienlaina nopeasti voi tulla mieleen tilanteessa, jossa jääkaapissa on maanantaina illan suussa ainoastaan valo ja kenties pieni pala juustoa ja tilipäivä koittaa vasta saman viikon perjantaina. Yleensä summa on muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Pienlainan hakeminen on hyvin helppoa ja nopeaa verrattuna pankkilainaan ja rahat ovatkin yleensä tilillä erittäin nopeasti. 

Tätä nykyä pienlainojen hakeminen on rajoitettu kellon ajoissa välille 7 – 23 johtuen siitä, että aikaisemmin ihmiset ottivat iltaisin ja öisin pikavippejä suuressa määrin päihtyneenä ja velkaantuivat, sillä varallisuutta ei siihen ollut. Pienlainat ovat sallittuja ainoastaan 18 vuotta täyttäneille henkilöille, tosin joillakin yhtiöillä ikäraja on jopa korkeampi tai tietyn ikäisillä on muita rajoituksia esimerkiksi laina-ajan tai lainasumman maksimin suhteen. Pikalainoja on eri tyyppisiä, kuten kulutusluotto, reissuluotto ja joustoluotto, näissä viimeksi mainitun suurena erona on mahdollisuus nostaa lainaa pikku hiljaa ja jättää osa lainasta tarvittaessa ottamattakin.

Miten hakeminen tapahtuu?

Koska tarjonta on nykyisin hyvin suurta, viisas käyttää ensimmäiseksi joitakin hetkiä vertailemiseen. Manuaalisesti jokaisen tarjoajan sivulla käyminen on hyvin aikaa vievää ja mahdollisesti turhauttavaakin. Onneksi tarjolla on vertailusivustoja, jotka tekevät aikaa vievimmän osuuden sinun puolestasi. Esimerkiksi korkokuluissa voi säästää aimo tukun rahaa, joten vertailun jättäminen väliin ei missään tapauksessa ole suositeltava valinta. 

Sivustolla vertailu on kätevää ja nopeaa ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan lainapaikan löytäminen helppoa, kun päätös on tehty, niin myös hakulomakkeeseen pääsee nopeasti sivuston kautta ja kun lomake on täytettä paikkansa pitävillä tiedoilla, on laina tilillä hyvinkin nopeasti. Mikäli pysyy lainan ehtojen mukaisessa maksusuunnitelmassa, ei ongelmia tule. Jos suunnitelmassa on vaikeuksia pysyä, tulee ottaa yhteys jo ennen eräpäivää lainan tarjoajaan, jotta ongelmilta vältytään. Tärkeää on lukea jo ennen lainan ottamista kaikki pykälät tarkasti, ne saattavat sisältää jo automaattisesti mahdollisuuden lyhennysvapaaseen tai lainan maksuajan pidentämiseen lisämaksusta.

Mitä huonoja puolia pienlainassa on?

Vaikka poskettomia korkoja vaatineiden pikavippien aikakausi onkin ohitse, eivät nykyisetkään pienlainat vertaudu edullisuudellaan suurempiin lainoihin vaan korkoprosentti on selvästi suurempi, vaikka pysyykin kohtuuden rajoissa. Kannattaakin korkoprosentin lisäksi olla selvillä tarkasta kokonaissummasta, minkä takaisin joutuu maksamaan. Muihin huonoihin puoliin kuuluu tietenkin pelko velkaantua, kovin useaa pienlainaa ei kannata pitää päällekkäin, sillä pienlainan myöntäjät eivät tiedä mahdollisista muilta tahoila otetuista pienlainoista, koko ajan täytyy olla realistinen näkemys siitä, että pystyy maksamaan lainan tai lainat takaisin maksuaikataulussa ilman suuria säästötoimenpiteitä muussa elämisessä.

Mitä hyviä puolia pienlainassa on?

Ilmiselvä hyvä puoli on tietenkin ratkaisu rahan tarpeeseen, mikäli tiedossa on varmoja tuloja joista lainan pystyy maksamaan takaisin, niin pienlaina on suorastaan täydellinen ratkaisu. Pienlaina voi olla myös suurempi laina, jota voi käyttää esimerkiksi auton hankintakuluihin. Toinen hyvä puoli on lainan nopeus, lainan voi saada saman tien tilille, kun taas pankkilainassa käsittely voi viedä päiviä tai jopa viikkoja. Kolmas hyvä puoli on pienlainan maltillinen summa, tarvittaessa lainata voi vain muutaman kympin, jolloin laina on suoritettu takaisinkin lyhyessä ajassa toisin kuin tilanteessa, jossa lainasumma on useita tuhansia euroja tai jopa sitäkin suurempia summia.