Autonhankinta lainarahalla

Ennenvanhaan suurin osa autokaupasta tehtiin käteisellä. Nykyään autokauppa rahoitetaan, eli jokaisesta uudesta autosta tehdään rahoitussopimus, joka perustuu tiettyyn loppuerään, joka on yleensä tuhansia euroja, ja näin saadaan aikaiseksi kohtuullinen kuukausierä, ja asiakas sitoutumaan autokauppaan.

Entä jos haluat edelleen toimia kuten ennenvanhaan, eli mennä autokaupoille siten, että sinulla on ”mukanasi” jo rahat, eikä autokauppiaan tarvitse alkaa tehdä mitään rahoituskyselyitä – mitä se merkitsee itse kauppatilanteessa?

Hae laina ennen kauppaa

Esimerkiksi menemällä pikavippi24.com sivustolle, voit hakea itsellesi yhdellä sivulla lainaa useammalta lainoittajalta ja näin tehdä tiedusteluja siitä, minkälaiseen rahasummaan sinulla olisi mahdollisuus. Jos haet lainan etukäteen näin toimimalla, voi olla hyvinkin, että ostaessasi autoa, huomaat sen hinnan tulevan alas – sillä autokauppa saa sinusta käteisostajan, ja voi olla, ettei heidän tarvitse ottaa sinulta edes vaihtoautoja. Eri kaupat suhtautuvat kuitenkin erilailla vaihtoautoihin ja niiden arvostamiseen, joten suosittelen ensin autokauppojen kiertämistä, hintatason selvittämistä ja kauppiaiden asenteiden testaamista. Tällainen toiminta on pieni vaiva, mutta saattaa olla tuhansien eurojen arvoinen varsinaisessa kauppatilanteessa, riippuen tietenkin ostettavan auton arvosta.

Autokaupoilla on erilaiset tyylit ja prosessit hoitaa kauppoja, mutta sekä uusien että käytettyjen autojen hinnoissa on aina neuvotteluvaraa! Suomalaiseen tyyliin ei ostamisen yhteydessä tinkaaminen tunnu sopivan, mutta autokauppojen kanssa suomalaisistakin löytyy se yleiseurooppalainen tinkaaminen ja auton hintaa saadaan aina edes vähän alas – tai jos hintaa ei saa alas, niin uudet renkaat, sumuvalot, valoled, stereot yms varusteita autoon saadaan tingittyä lähes aina.

Oman auton jälleenmyynti

Jos sitten olet ostamassa uutta autoa käteisellä, voit rauhassa päättää, mitä teet omalle autollesi. Voit vaikka autokauppakierroksella kysellä automyyjiltä, paljon he antaisivat autostasi vaihdossa, samalla kun katselet, kuinka paljon vastaavasta autosta pyydetään markkinoilla. Jos autosi on hyvässä kunnossa, tarkoittaa se aina helpompaa myyntiä edelleen, kuin jos autoasi ei ole pidetty hyvin. Auton jälleenmyyntiin vaikuttavat mm.

  • auton maalipinta
  • auton ajetut kilometrit
  • auton huoltokirja
  • onko autossa tupakoitu
  • onko autossa kuljetettu kotieläimiä
  • onko autossa syöty

Mitä paremmin autosta on pidetty huolta, sitä helpompi se on myydä eteenpäin, ja sitä paremman hinnan siitä saa. Jos esimerkiksi autossa on tupakoitu, jää siitä aina haju ja väri auton sisälle, jota on jopa mahdoton saada pois, ja se laskee aina auton arvoa.

Oman auton jälleenmyynnin voi hoitaa itse, jolloin autosta on mahdollista saada hieman enemmän omalle tilille rahaa, kuin jos auton myy uuden ostamisen yhteydessä autoliikkeelle, jonka kuitenkin tavoitteena on saada myös sillä vaihtoautolla tehtyä pientä tiliä. Autoliikkeet ottavat jokaisesta vaihdokistaan satasista tuhansiin euroihin välirahaa, joka auttaa autokauppaa toimimaan voitollisesti.

Hyvänä puolena autokaupan kanssa tehdyssä kaupassa on luonnollisesti sen nopeus ja helppous, kun vastaavasti itse suoraan myytäessä pitää itse myös olla myymässä se auto eteenpäin ja myyntiaika saattaa olla helposti selvästikin pidempi – tai jos auto on hyvin hinnoiteltu ja hyvässä kunnossa, voi se mennä parissa päivässä. Auton omaan myyntiin on hyviä tapoja niin paikalliset sosiaalisen median myyntikanavat, paikalliselehdet sekä netin automyyntipalstat ja -sivustot.

Apukooste

Jos siis olet harkitsemassa uuden auton ostoa, kannattaa käydä tekemässä se kierros niissä autoliikeissä, joita olet harkinnut ostopaikaksi. Juttele myyjien kanssa, keskustele huolloista, ota selvää oman autosi arvosta ja tee päätös haetko lainan etukäteen vain otatko autoliikkeen rahoituksen. Jos menet autoliikkeeseen oman rahan kanssa, on sinulla yleensä aina paremmat mahdollisuudet neuvotella parempi hinta, koska autoliike saa sinulta heti koko maksun, ilman autorahoituksen mukaan tuomista.