Kaikki uudet Volvo -mallit voivat nyt vastaanottaa automaattisia ohjelmistopäivityksiä viimeisimmän päivityksen tavoittaessa yli 190 000 asiakasta 34 markkinalla

Kaikkiin uusiin Volvo -malleihin mallivuodesta 2023 alkaen on nyt saatavilla automaattinen ohjelmistopäivitystoiminto (OTA), joka on tärkeässä roolissa Volvon tavoitteessa tehdä asiakkaidensa autoista jatkuvasti parempia. Tämä kehitysaskel vakiinnuttaa samalla Volvon asemaa yhtenä alan johtotekijöistä autojen langattomien päivitysten saralla.

OTA-ominaisuus on nyt saatavilla uusimpiin XC90-, S60- ja V60-malleihin. Teknologia otettiin ensimmäisenä käyttöön Volvon täyssähkömalleissa, mutta nyt myös yhtiön laajempi mallisto voi vastaanottaa auton käyttöjärjestelmän päivityksiä langattomasti ja automaattisesti.

OTA-päivityksen myötä Volvon omistajat voivat päivittää auton tieto- ja viihdejärjestelmän uusimpaan Android™ Automotive OS- versioon Android 11. Päivitys tarjoaa käyttöön uusia sovelluksia Google Play -palvelussa, kuten navigointi, lataaminen ja pysäköinti, ja videon suoratoisto-ominaisuuden odotetaan tulevan saataville myöhemmin tänä vuonna.

Uusin OTA-päivitys tuo mukanaan myös monia parannuksia, kuten paremman energianhallinnan ilmastointiajastimien avulla sekä mobiilisovelluksen toimintoihin ja auton sovelluksiin liittyviä päivityksiä.

Energianhallintaa koskevat parannukset auttavat ylläpitämään oikeita lämpötiloja kylminä ja lämpiminä päivinä, mikä voi pidentää toimintamatkaa. Volvo Cars -sovellus saa jatkossa useammin latauksen etenemistä koskevia päivityksiä autosta.

Uusin OTA-päivitys on yhtiön kahdeksas autopäivitys, ja se tavoittaa yli 190 000 Volvo -autoa eri puolilla maailmaa.

Uusin julkaisu tuo OTA-päivitykset ensimmäistä kertaa useille uusille markkinoille, kuten Intiaan, Taiwaniin ja Uuteen-Seelantiin. Päivitykset otettiin aikaisemmin tänä vuonna käyttöön Etelä-Koreassa, Australiassa, Thaimaassa ja Singaporessa, mikä nosti päivitettyjen autojen lukumäärää merkittävästi.

“Kun kaikki Volvo -mallit voivat vastaanottaa automaattisia ohjelmistopäivityksiä, tavoitteemme asiakkaiden autojen jatkuvasta parantamisesta voi toteutua käytännössä. Tämä on tärkeä merkkipaalu: päivitämme nyt kaikkia malleja suurimmalla osalla markkinoista ja tuomme etäpäivitysten tarjoamat edut yhä suuremmalle määrälle asiakkaita”, Volvon päätuotejohtaja Henrik Green sanoo.

Kehittämällä ohjelmistoa ja OTA-päivityksiä yrityksen sisällä Volvo voi jatkuvasti lisätä uusia ominaisuuksia ja parantaa olemassa olevia toimintoja.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 95a89f37adc19bfa_800x800ar.jpg

Volvo on viime vuoden alusta lähtien tarjonnut OTA-päivityksiä säännöllisesti useimmilla markkinoilla, ja autonvalmistaja odottaa näiden päivitysten kattavan yhä suuremman määrän autoja jokaisen uuden päivityksen myötä.

Volvo paljasti lisäksi tänään, että se tuo Googlen sovelluksilla ja palveluilla, kuten Google Assistant ja Google Maps, varustetun tieto- ja viihdejärjestelmänsä kaikkiin uusiin malleihin. Näin markkinoiden parhaimmistoon kuuluva tieto- ja viihdealusta leviää yhä laajemmalle tarjoten yhteyden ja pääsyn tunnettuihin sovelluksiin ja palveluihin.

Volvon tieto- ja viihdejärjestelmä on kehitetty yhdessä Googlen kanssa, ja se tarjoaa Volvon asiakkaille käyttäjäystävällisen yhdistetyn käyttöliittymän.

Lisätietoja

  • Edellä mainittujen ominaisuuksien ja palvelujen saatavuus voi vaihdella markkinakohtaisesti.
  • Markkinat, joilla Volvo Cars nyt ottaa käyttöön OTA-päivitykset, ovat Australia, Hongkong, Intia, Etelä- Korea, Malesia, Uusi-Seelanti, Singapore, Taiwan ja Thaimaa.
  • OTA-ominaisuus ja Googlen palvelut eivät ole saatavilla Volvo XC40 -mallin kaikissa versioissa.
  • Google, Android, Google Play jaa Google Maps ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

Lähde: Volvo Car Finland