Volvo Carsille moninkertaista tunnustusta kestävästä kehityksestä sekä huippuarvosana EcoVadisilta

Volvo Cars on jo neljä vuotta peräkkäin saanut korkeimman arvosanan kestävän kehityksen toiminnastaan EcoVadisilta, joka on johtava yritysten ympäristötoimien arvioija. Tulos vahvistaa Volvon asemaa yhtenä autoteollisuuden suunnannäyttäjistä kestävän kehityksen saralla.

EcoVadisin mukaan Volvon kestävän kehityksen toiminta ansaitsee Advanced-arvosanan rakenteellisesta ja aktiivisesta lähestymistavastaan. Volvon saama platinamitali sijoittaa autonvalmistajan terävimpään kärkiprosenttiin EcoVadisin arvioimien 75 000 yrityksen joukossa.

Platinamitali on lisäosoitus siitä, että kestävä kehitys on Volvolle yhtä tärkeää kuin turvallisuus ja sitä priorisoidaan autonvalmistajan kaikissa toiminnoissa.

Volvo sai lisäksi pronssia Standard & Poor’sin (S&P) suorittamassa vuosittaisessa yritysten kestävän kehityksen arvioinnissa. Pronssitulos sijoittaa Volvon kymmenen prosentin kärkijoukkoon autonvalmistajien keskuudessa ympäristöllisiä, sosiaalisia ja yritystoimintoja mitattaessa.

Volvo sai erityistä kiitosta suorituksestaan ympäristökategoriassa sekä toimistaan kasvihuonekaasupäästöjen torjunnassa, energian- ja vedenkulutuksessa sekä jätehuollossa.

Volvo otettiin myös mukaan S&P:n arvostettuun vuoden 2022 kestävän kehityksen vuosikirjaan, joka esittelee kunkin alan parhaita toimijoita. Volvo aikoo parantaa luokitustaan S&P:n arvioinnissa tulevina vuosina.

Tunnettu voittoa tavoittelematon CDP-ympäristöjärjestö on myöntänyt Volvolle Supplier Engagement Leader -tittelin tunnustukseksi työstä ilmastotoimien sulauttamisessa koko toimitusketjuun. Tämä on jatkoa viime vuoden lopulla saadulle A-luokan tulokselle ympäristöllisistä tavoitteista ja ilmastotoimista.

“Kestävä kehitys on meille yhtä tärkeää kuin turvallisuus. Teemme töitä monella rintamalla esimerkiksi hiilijalanjäljen pienentämiseksi, jotta voimme varmistaa, että meistä tulee entistä ympäristöystävällisempi yritys. On rohkaisevaa, että EcoVadis, S&P ja CDP vahvistavat vaativilla arvioinneillaan, että olemme oikealla tiellä”, Volvon kestävän kehityksen johtaja Anders Kärrberg sanoo.

Volvolla on perusteellinen ilmastosuunnitelma, jossa puututaan hiilipäästöihin kaikissa toiminnoissa ja tuotteissa. Tavoitteena on tulla ilmastoneutraaliksi yritykseksi vuoteen 2040 mennessä. Ensimmäisenä konkreettisena askeleena matkalla kohti vuoden 2040 visiota yhtiö aikoo vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana.

Ilmastosuunnitelma menee kuitenkin pelkkää autojen sähköistämistä ja pakokaasupäästöjen vähentämistä pidemmälle. Volvo puuttuu hiilipäästöihin myös valmistusverkostossaan, laajemmissa toiminnoissaan ja toimitusketjuissaan. Volvo hyödyntää paremmin arvokkaita materiaaleja ja pienentää hiilivaikutusta kiertotalouden avulla.

Vuodesta 2025 lähtien tavoitteena on vähentää vuosittaisia hiilipäästöjä 2,5 miljoonalla tonnilla ja varmistaa, että 25 prosenttia uusien autojen materiaaleista on kierrätettyjä ja biopohjaisia. Volvo odottaa saavuttavansa vuodessa sadan miljoonan euron säästöt hyödyntämällä kiertotalouden käytäntöjä, kuten uudelleenvalmistusta, kierrätystä ja uudelleenkäyttöä.

EcoVadisin, S&P:n ja CDP:n arvioinneissa käytetty metodologia perustuu kansainvälisille kestävän kehityksen standardeille, ja niiden tarkistuksesta vastaa kestävän kehityksen ja toimitusketjujen asiantuntijoiden tiedeyhteisö.

Erityisesti EcoVadis tarkastelee, kuinka yritykset soveltavat kestävää kehitystä toimitusketjuissaan. Eri alojen sijoittajat ja yritykset ja varsinkin suurten kalustojen ostajat käyttävät enenevissä määrin EcoVadisin, S&P:n, CDP:n ja muiden vastaavien järjestöjen tuloksia hankinta- ja investointipäätöksiä tehdessään.

Lähde: Volvo Cars / News Cisio

Ajankohtaisia kasinotarjouksia aikuisille löydät nettipelisivusto.com verkkosivuilta.


Muuta luettavaa muualta:

Elämä on jatkuvaa opiskelua

Oletko miettinyt, mitä lähihistoriassamme oikeastaan on tapahtunut? Esimerkiksi Suomen sotahistoria tuon toisen maailman sodan aikoihin? Historian opiskelu tuo myös ajatuksia esimerkiksi oman talouden hoitoon ja hallintaan, sekä siihen minne ne omat rahat laittaisi, kuten kenties osakkeisiin vai peräti bitcoineihin tai muihin kryptovaluuttoihin. Elämän mittaiseen oppimiseen liittyvät myös riskit ja niiden ottaminen, kenties sinunkin kannattaa jossain vaiheessa tehdä omalle taloudellesi riskitesti, tai ainakin käydä tutussa paikallisessa pankissa tekemässä sellainen, ei siitä haittaakaan olisi.

Oletko miettinyt, että voimme opetella asioita myös suoratoisto kanavien ohjelmien kautta? Sisustaminen, ruoanlaitto, säästäminen ja sijoittaminen ovat heti sellaisia ajatuksia, joita voi opetella tai ainakin saada ideoita suoratoiston kautta.

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.