BMW esittelee iX5 Hydrogen -vetyauton IAA-tapahtumassa

BMW esittelee iX5 Hydrogen -vetypolttokennoauton IAA Mobility -tapahtumassa Münchenissä ensi viikolla. Tapahtumassa on nähtävillä myös laaja otos yhtiön uudesta mallistosta.

BMW iX5 Hydrogen on tuotantoversio kaksi vuotta sitten esitellystä BMW i Hydrogen NEXT -konseptiautosta. Uuden SAV-malli kehitys on edelleen käynnissä, mutta autosta valmistetaan pieni tuotantosarja esittelyä ja koeajoja varten.

Tehokas polttokenno ja optimoitu akku tekevät BMW:n vetyvoimalinjasta ainutlaatuisen. Vetypolttokennojärjestelmä osoittaa BMW:n etumatkan sähköisten voimalinjojen kehittäjänä.

Vetysäiliön tankkaaminen vie vain kolmesta neljään minuuttia, joten auto sopii hyvin pitkille matkoille tulevaisuudessa, kun vedyn jakeluverkosto laajenee.

BMW esittelee tilaisuudessa myös sitoutumistaan kiertotalouden teemoihin kierrätysmateriaalien käyttöä sekä uusia automallejaan.

BMW iX5 Hydrogen

Muita ajoneuvoja tilaisuudessa

BMW:n uusi teknologialippulaiva iX-malli on uudenlainen SAV-malli (Sports Activity Vehicle) täynnä autoilun innovaatioita automaattisesta ajamisesta digitaalisiin palveluihin. Omassa luokassaan BMW iX määrittää kokonaan uusiksi kokemuksen autolla liikkumisesta.

BMW i4 sähköistää keskikokoisten premium-autojen luokan. Täysin uusissa BMW i4 M50- ja BMW i4 eDrive40 -sähköautoissa dynaamiset ominaisuudet ja mukavuus ovat täysin tasapainossa ja tuottavat silkkaa ajamisen iloa. Neliovinen BMW i4 Gran Coupé on urheilullinen, tilava ja vastuullinen auto, joka yhdistää coupén eleganssin neliovisten mallien käytännöllisyyteen ja toiminnallisuuteen.

BMW:n toisen sukupolven täysin uuden 4-sarjan Gran Coupén täsmällinen muotokieli, sisätilojen viimeistelty laatu sekä tuorein teknologia luovat aitoa ajamisen nautintoa. Neliovinen Coupé tuo keskikokoisten premium-autojen luokkaan uuden ajonautinnon, tyylikkään urheilullisuuden sekä modernin toiminnallisuuden tiennäyttäjän.

BMW:n Definition CE 4 -konseptisähköskootteri yhdistää analogista ja digitaalista maailmaa arkimatkoilla kaupungissa. Se tuo yhteen sähköisen voimalinjan, uraauurtavan muotoilun ja innovatiiviset yhteydet kokonaisuudeksi, joka näyttää suuntaa koko skootterisegmentille.

MINI esittelee fyysisen mallin Urbanaut-visiostaan, joka auttaa saamaan pienikokoisiin autoihin mahdollisimman suuret ja muokattavat sisätilat. Urbanaut-visiossa ajoneuvon sisätilat muuntuvat eri ’hetkiin’ eli käyttötapoihin, jotka tekevät autosta paljon muutakin kuin perinteisen kulkuvälineen.

MINI tuo ABB FIA Formula E World Championship -luokan MINI Electric Pacesetter inspired by JCW -sähkökilpa-auton. Mukana ovat myös MINI Cooper SE -sähköauto ja MINI Cooper SE Countryman ALL4 -hybridi. Jälkimmäiseen on asennettu kattotelineille italialaisen Autohomen teltta luontomatkailijoille.

Lähde: MyNewsDesk