BMW iX3 uudistuu – M Sport -paketti vakiona korostaa urheilullista olemusta

BMW iX3 uudistuu

BMW iX3 uudistuu ja saa entistäkin urheilullisemman asun. Vakiovarusteena tulevat urheiluistuimet ja hallintalaitteiden uusi muotoilu lisäävät ajamisen nautintoa.

Uudistetun iX3-mallin urheilullista ulkonäköä korostaa nyt vakiovarusteena tarjottava M Sport -paketti, jossa auton etuhelma on muotoiltu entistä urheilullisemmaksi ja ilmanottoaukkojen kokoa on kasvatettu. Takahelma on aerodynaaminen ja takavalojen ilmettä korostaa musta kehys. Uusi muotoilu ja aerodynaamiset 19 tuuman vanteet laskevat auton ilmanvastuskertoimen vain 0,29:een.

Auton keulaa ja perää on muotoiltu uudelleen sähköisten iX- ja i4-mallien mukaisesti. Valoja on madallettu 10 millimetriä, ja munuaisenmuotoinen keulan säleikkö on aiempaa suurempi ja nyt yksiosaisessa kehyksessä.

Auton sisätiloissa urheiluistuimet ovat nyt vakiovarusteena, hallintapaneelin ohjaimia on muotoiltu uudelleen sekä hallintapaneelin koko on kasvatettu 12,3 tuumaan.

Mallista on saatavilla kaksi varusteluvaihtoehtoa. Charged-perustasoon kuuluvat esimerkiksi aerodynaamiset vanteet, metalliväri, sähkösäätöiset keinonahkaiset istuimet (Sensatec-väreissä Black tai Cognac), kolmen alueen ilmastointi sekä esilämmitys ja -viilennys, panoraamalasikatto, adaptiivinen alusta, BMW Live Cockpit Professional ja navigointijärjestelmä, Driving Assistant Professional, Parking Assistant, urheilullinen nahkainen ohjauspyörä, takaluukun automatiikka ja adaptiiviset LED-ajovalot.

Valinnainen Charged Plus -varustelu sisältää muun muassa myös akustisesti vaimennetut etusivuikkunat ja eleohjauksen.

BMW iX3:ssa on viidennen sukupolven sähkökäyttöinen voimansiirto. Moottorin teho on 286 hv ja vääntömomentti 400 Nm. Kiihtyvyys nollasta sataan kilometriin tunnissa on 6,8 sekuntia. BMW iX3:n toimintamatka voi olla jopa 460 km (WTLP) akulla, jonka bruttokapasiteetti on 80 kWh.

Auton latausteknologian ja nopean 150 kW:n latauksen ansiosta vain 10 minuutin latauspysähdys lisää toimintamatkaa jopa 100 kilometrillä. 11 kW:n latauksella akku latautuu nollasta sataan prosenttiin 7,5 tunnissa.

Uuden iX3-mallin tuotanto käynnistyy syyskuussa Shenyangissa Kiinassa. Suomessa myynti käynnistyy heti. Uuden iX3 M Sport Charged -mallin autoverollinen alkaen-hinta on 73 614,29 euroa.

Lähde: MyNewsDesk