Autonvaihto edessä? Sopisiko liisaus juuri sinun tarpeisiisi?

Uuden auton hankinta on aina suuri päätös, jota ei pidä tehdä liian kevein perustein. Siihen liittyy aina useita kysymyksiä, joihin autoilijan on osattava vastata: Mikä merkki tai malli sopii parhaiten juuri minun tarpeisiini? Mihin elämäntilanteeseen autonvaihto sopii? Mitä taloudellisia seikkoja autoa vaihdettaessa on pidettävä mielessä?

Autokaupoista koituvaa stressiä ja päätöksentekoa, sekä markkinoiden sudenkuoppia ja yleistä epävarmuutta on kuitenkin mahdollista vältellä esimerkiksi liisaamalla auto. Liisaus sopii mitä erilaisimpiin elämäntilanteisiin, ja voi mahdollistaa lukuisat yllättävät ratkaisut automarkkinoilla.

Modernit liisausmarkkinat vastaavat modernin autoilijan tarpeita

Autojen liisaaminen ei ole Suomessa vielä yhtä yleistä kuin monissa muissa länsimaissa. Siksi siihen saatetaankin liittää esimerkiksi vanhentuneita mielikuvia, joita on hyvä pölyttää, jos tarkoituksena on hankkia uusi auto. Esimerkiksi liisausautojen valikoima ei suinkaan koostu vain rämisevistä, riskialttiista ja kaikin puolin kelvottomista menopeleistä. Niiden sijaan nykyaikaisten liisauspalveluiden asiakkaat voivat valita autonsa huippumerkkien uusimmista ja laadukkaimmista autoista, tarpeidensa sekä makujensa mukaan. Niinpä liisaa upouusi Tesla Model 3 yksityisleasing edullisesti GoMorelta, tai tutustu pienten kaupunkiautojen tai suurten perheautojen tarjontaan. Teslan kaltaisen, huippumodernin sähköautojen kruununjalokiven ostaminen uutena ja omaksi voi olla vaikea päätös. Siksi sellaisen liisaaminen vuodeksi tai pariksi voikin antaa mukavasti osviittaa siitä, olisiko juuri sinun syytä hankkia Tesla ja siirtyä autoilun historian seuraavalle aikakaudelle. Jos taas tulet siihen päätökseen, että Tesla ei ole sinua varten, voit vain yksinkertaisesti jättää liisaussopimuksen uusimatta, kun se tulee päätökseen. Näin et sitoudu hintavaan autoon liian pysyvästi joko rahallisesti tai taloudellisesti.

Ajantasaisen sekä vakuuttavan autovalikoiman lisäksi liisauspalvelut palvelevat asiakkaitaan myös erilaisten palvelupakettien muodossa. Liisatessasi auton, ja laatiessasi sopimuksen auton omistavan tahon kanssa, sovit myös ehdoista ja palveluista, joita liisaussopimukseen sisältyy. Laadukkaan liisauspalvelun kanssa asioidessasi voit luottaa siihen, että esimerkiksi auton vakuutukset ovat kunnossa, etkä joudu vaivaamaan päätäsi niillä hetkeäkään. Lisäksi moderneilla liisausyrityksillä on yhteistyösopimuksia ja pitkäaikaisia kumppanuuksia esimerkiksi mekaanikkojen kanssa. Nämä takaavat, että jos liisaamallesi autolle tapahtuu jotakin, voit olla varma, että auto tullaan saamaan hyvään kuntoon, hyvällä aikataululla ja ilman turhia kustannuksia.

Liisauksella joustoa talouteen ja arjen pyörittämiseen

Liisauksella on edellä mainittujen palveluiden lisäksi lukuisia muitakin positiivisia vaikutuksia, jotka helpottavat talouden hallintaa sekä kiireisen arjen järjestelyä. Koska liisatessa auton voi hankkia ilman suurta pääomaa tai lainaa pankista, se käy helpommin ja nopeammin kuin auton ostaminen omaksi. Niinpä tilanteissa, joissa auton tarve yllättää, liisaus voi olla helpoin tapa järjestää arjen ajamiset.

Arkielämää helpottaa myös liisauksen lyhytaikaisuus omistusautoon ja autolainaan verrattuna. Joskus arjen autoilun tarpeet muuttuvat lyhyilläkin aikaväleillä. Jos esimerkiksi perheeseen on tulossa lisäystä lähivuosina, tai auton tarve muuttuu muulla tavalla konkreettisesti, liisauksen mukanaan tuoma joustavuus on omiaan helpottamaan autoilevan ihmisen arkea.