Alfa Romeo Tonale kiinnostaa Euroopassa – jo yli 4000 ennakkovarausta ja 1000 tilausta

Suomeen kesäkuussa saapuva Alfa Romeo Tonale aloittaa legendaarisen merkin sähköisen aikakauden.

Täysin uusi, Suomeen kesäkuussa saapuva Alfa Romeo Tonale on herättänyt suurta kiinnostusta Euroopassa ennen sen virallista lanseerausta. Tonalesta – merkin ensimmäisestä sähköisestä autosta – on tehty jo 4000 ennakkovarausta. Lisäksi autosta on tehty tuhat tilausta, mikä osoittaa vahvaa mielenkiintoa niin autoa kuin Alfa Romeo -brändiäkin kohtaan.

Tonale on legendaarisen automerkin premium-tason SUV, joka siirtää italialaismerkin sähköiseen aikakauteen. Tonale on saatavana niin kevythybridinä kuin ladattavana hybridinäkin. Toukokuussa valmistuvat, ensimmäiset Suomeen saapuvat autot ovat kevythybridejä. Tonalen ladattava hybridi lanseerataan Suomessa loppuvuodesta.

Uusi Alfa Romeo Tonale valmistetaan juuri sille luodulla kokoonpanolinjalla Pomigliano d’Arcossa, Napolissa, joka on yksi konsernin moderneimmista ja palkituimmista tuotantolaitoksista. Tonale onkin Alfa Romeon kaikkien aikojen edistyksellisin automalli. Se tarjoaa ensiluokkaista laatua, tyylikästä muotoilua ja luokkansa uusinta teknologiaa kompakteissa mitoissa.

Uusi Tonale on 4,53 m pitkä, 1,84 m leveä ja 1,60 m korkea. Näihin C-segmentin SUV:n mittoihin on tuotu Giulia GT:n elegantin urheilullista tyyliä, joka muistuttaa myös ikonisesta 8C Competizione -mallista. Tonalen tuotantoversion muotoilu on ollut uskollinen Alfa Romeon Centro Stile -muotoilukeskuksen luomalle alkuperäiselle konseptiautolle, joka käynnisti koko projektin.

Tonalen muotokieli on erottuvaa, sensuellia ja tulevaisuuteen suuntautuvaa. Keulaa hallitsee jäljittelemätön Alfan ”Trilobo” -muotoilu ja ”Scudetto” jäähdyttimen säleikkö, joka toimii keskipisteenä koko keulan muotoilulle. Vastaavasti ”3+3” ajovalot uudella Full-LED Adaptive Matrix -teknologialla tuovat mieleen SZ Zagaton tai Proteo -konseptiautojen itsevarman ilmeen.

Alfa Romeon kilpahistorian inspiroima sisätilojen suunnittelu on keskittynyt vahvasti kuljettajaan. Kaikki ohjainlaitteet ovat helposti saatavilla turvallisen ja nautinnollisen ajokokemuksen takaamiseksi. Lisäksi sisätilojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin yhdistettynä sisätilojen materiaalien ja verhoilun korkeaan laatuun.

Alfa Romeolle uusi Tonale merkitsee uuden aikakauden alkua sähköisten voimalinjojen osalta. Strategiansa mukaisesti Alfa Romeo asettaa sille vaatimuksen: sähköistymisen on palveltava tuotemerkkiä ja sen DNA:ta. Alfa Romeo haluaa sitoutua tulevaisuuden kestävään liikkuvuuteen pysyen samalla uskollisena sen perusarvoille.

Sähköllä jopa 80 kilometriä

Uusi Tonale on saatavana kahdella eri sähköisellä voimalinjalla; kevythybridinä (130 hv ja 160 hv) sekä ladattavana hybridinä. Valmistaja esittelee Tonalessa 160 hv Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) 1,5 -moottorin, joka on ainutlaatuinen Alfa Romeolle. Sen muuttuvageometrinen turboahdin yhdistettynä 7-vaihteiseen TCT-kaksoiskytkinvaihteistoon ja 48 V/ 15 kW, 55 Nm ”P2” -sähkömoottoriin mahdollistaa moottorin pyörittämisen myös silloin, kun polttomoottori sammutetaan. Vaihteisto mahdollistaa käynnistyksen ja ajon sähköajotilassa alhaisilla nopeuksilla, pysäköidessä ja rullauksen yhteydessä. Tonalen kevythybridi tarjoaakin autenttisen sähköisen ajokokemuksen.

Uuden Tonalen todellinen lippulaivamalli on Q4-nelivedolla varustettu 275 hv Plug-in Hybrid (15,5 kWh), joka kiihtyy 0-100 km/h vain 6,2 sekunnissa. Sen toimintamatka sähköllä on jopa 80 km kaupunkiajossa ja jopa 60 km yhdistetyssä ajossa, jotka ovat myös luokkansa parhaimmistoa. Plug-in Hybrid -voimansiirron yhteydessä vakiona oleva Q4-neliveto takaa vertaansa vailla olevan turvallisuuden ja ajonautinnon. Tonalen ladattava hybridi lanseerataan Suomessa vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Innovatiivista uutta teknologiaa

Alfa Romeon strategiana on tukea kuljettajan ajokokemusta uusien innovatiivisten ohjelmistojen ja liitettävyyden avulla säilyttäen samalla sille tyypillinen urheilullinen ajonautinto. Uuden Tonalen tärkeimpiä uusia teknologisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi integroitu Amazon Alexa -ääniavustaja. Alexa tarjoaa päivityksiä ajoneuvon tilasta, lataus- ja/tai polttoainetason, etsii kiinnostavia kohteita, löytää auton viimeisimmän sijainnin, lähettää lukitus-/avauskomentoja etänä ja paljon muuta.

Alfa Romeo on ensimmäinen autonvalmistaja maailmassa, joka esittelee autossaan NFT-sertifikaatin. Kyseessä on todellinen innovaatio autoteollisuudessa. NFT-teknologia tallentaa asiakkaan suostumuksella ajoneuvon huoltohistorian, mikä parantaa auton jälleenmyyntiarvoa.

Uusi Tonale on varustettu täysin uudella infotainment-järjestelmällä, jonka Android-käyttöjärjestelmän ja 4G-yhteyden ansiosta se tarjoaa sisältöä, toimintoja ja palveluita, jotka ovat aina ajan tasalla. Uusi järjestelmä omaa täysin digitaalisen 12,3” näytön, 10,25” pääkosketusnäytön ja sujuvan käyttöliittymän, jonka ansiosta informaatio on helppo havaita yhdellä silmäyksellä.

Uusi teknologia palvelee myös turvallisuutta ja mukavuutta, sillä uusi Tonale on varustettu tason 2 autonomisen ajon Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) -järjestelmillä, jotka toimivat Alfa Romeon filosofian mukaisesti. Tässäkin uusi innovatiivinen ohjelmisto on brändin DNA:n palveluksessa, painopisteen ollessa edelleen kuljettajassa ja järjestelmien toimiessa häiritsemättä kuljettajan ajokokemusta, jolloin hallinta ja ajodynamiikka säilyvät mahdollisimman ennallaan maksimaalisen ajonautinnon takaamiseksi.

Täysin uuden Alfa Romeo Tonalen hinnat julkaistaan Suomessa toukokuussa.

Lähde: Astara Finland