Uusi Subaru Outback koeajettavissa

Uusi Outback -mallisto sisältää neljä varustetasoa, Adventure, Limited, Touring ja Field, joista lehdistöautomme on varustettu ruskealla nahkasisustuksella ja korkeatasoisella Touring -varustetasolla. Auton ulkoväri on Ice Silver.

Symmetrisellä AWD-nelivedolla varustetun Outbackin voimanlähteenä on malliuudistuksen yhteydessä päivitetty nelisylinterinen 2,5-litrainen 124 kW (169 hv) 5000-5800 r/min. polttoaineen suorasuihkutuksella varustettu bokserimoottori. Moottorin maksimivääntö on 252 Nm/3800 r/min. Moottorissa on noin 90 prosenttia uusia osia. Outbackin vakiovaihteisto on Lineartronic-automaattivaihteisto. Outback on rakennettu ensi kertaa Subaru Global Platform -perusrakenteelle.

Outback on varustettu myös toisen sukupolven EyeSight -järjestelmällä, joka toi mukanaan enemmän toimintoja. Järjestelmä seuraa pidemmältä ja sen näkökenttä auton edessä on lähes kaksi kertaa edeltäjäänsä laajempi. Samanaikaisesti EyeSightia täydennettiin tutkilla, jotka seuraavat liikennetilanteita auton sivuilla sekä takana. Laajennettu näkökenttä mahdollistaa EyeSightin havaitsemaan tehokkaammin myös sivuilta tulevan riistaeläimet ja kevyenliikenteen. Järjestelmä myös jarruttaa tarvittaessa automaattisesti suuremmilla nopeuksilla ja jopa väistää tarvittaessa myös esteen automaattisesti, jos rinnakkaisella kaistalla ei ole liikennettä ja törmäystä ei muuten voitaisi välttää.

Subaru Outback -malliston autoverolliset hinnat alkavat Adventure-mallin 43 399 eurosta ja päättyvät Touring-mallin 49 995 euroon.

Lähde: MyNewsDesk