Uusi mallisto ja uudet teknologiat vievät Nissania kohti sähköistettyä tulevaisuutta

Nissan vahvistaa asemaansa Euroopan markkinoilla esittelemällä kuusi uutta sähköistettyä automallia, jotka tulevat saataville kesällä.

Nissan tehostaa siirtymistään kohti sähköistä liikkuvuutta hyödyntämällä sähköosaamistaan brändin tähän mennessä kiinnostavimmalla ja kattavimmalla sähköistettyjen mallien tarjonnalla.

Nissan ei tule investoimaan henkilöautojen Euro 7 -polttomoottoreihin, joten se ei tuo Euroopan markkinoille uusia pelkällä polttomoottorilla varustettuja henkilöautoja vuodesta 2023 alkaen. Nissanin tavoite on, että 75 % sen myymistä autoista Euroopassa on sähköistettyjä vuoteen 2026 mennessä. Tavoitteena on saavuttaa 100 %:n sähköistysaste vuosikymmenen loppuun mennessä.

Näillä toimilla on keskeinen rooli Ambition 2030 -vision toteutumisessa, joka tähtää liikkumisen sähköistymiseen ja siirtymiseen täyssähköisiin autoihin.

”Nissan kulkee kohti sähköistettyä tulevaisuutta Euroopan näyttäessä tietä. Olemme määrittäneet selkeän suunnan Ambition 2030:n avulla, ja uudella sähköistetyllä mallistollamme pohjustamme tietä entistä kestävämpään tulevaisuuteen”, sanoo Guillaume Cartier, Chairperson, Nissan Africa, Middle East, India, Europe and Oceania Region (AMIEO).

”Hyödynnämme maailmanlaajuista tietotaitoamme ja Alliance-kumppanuuksiamme, kun tähän mennessä kattavin tuotevalikoimamme tulee markkinoille. Tämä on merkittävä hetki Nissanille Euroopassa. Tarjoamme sähköistettyjä teknologioita, jotka vastaavat asiakkaidemme tarpeita, jännityksestä tinkimättä.”

Autojen lisäksi Nissan työskentelee kattavan sähköautojen energiaekosysteemihankkeen parissa. Nissanin valmistusekosysteemin lippulaiva, EV36Zero, joka on lanseerattu Sunderlandissa, Isossa-Britanniassa, yhdistää autojen ja akustojen tuotannon käyttövoimanaan uusiutuvat energialähteet. Tämä malli tulee määrittelemään tulevaisuuden sähköautojen kestävän valmistusmallin.

Yhdistämällä EV36Zeron ja Euroopan uuden sähköistetyn tuotevalikoiman Nissan on selkeästi matkalla kohti sähköisempää ja hiilineutraalimpaa valikoimaa Euroopassa.

Sähköistetty tulevaisuus monipuolisella mallistolla

Nissan asettaa riman sähköistetylle mallistolle ja tarjoaa enemmän valinnanvaraa ja jännitystä kuin koskaan ennen. JUKE HEV-, Qashqai e-POWER- ja X-Trail e-POWER -mallien hybriditeknologioiden sekä kesällä markkinoille tulevan täyssähköisen ARIYAn myötä vuodesta 2022 tulee vuosi, jolloin Nissan tarjoaa upean valikoiman asiakkaiden tarpeita vastaavia malleja.

JUKE Hybrid

Nissanin kompaktin crossover-mallin uusimmassa versiossa, JUKE Hybridissä, on tallella JUKEN luonne, ja sähköautoista kiinnostuneet asiakkaat saavat sen myötä hyvän käsityksen sähköistämisen eduista. JUKE Hybridissä yhdistyvät nopeasti reagoiva suorituskyky, nautinnollinen ajettavuus ja erinomainen polttoainetehokkuus.

Mukautuvan voimanlähteen ja älykkään vaihteiston ansiosta JUKE Hybrid tarjoaa asiakkaille kokonaisvaltaisen sähköistetyn ajokokemuksen pelkällä sähkövoimalla tai polttomoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmällä. Nissanin innovatiivisen e-Pedal Step -järjestelmän avulla kuljettaja voi kiihdyttää ja hidastaa auton kävelynopeuteen vain yhtä poljinta käyttäen, mikä lisää ajomukavuutta.

Täysin uusi Qashqai e-POWER

Uusi Qashqai, jonka perustana on sen upea historia luokkansa pioneerinä, parantaa entisestään crossover-ajokokemusta Nissanin ainutlaatuisen e-POWER-voimalinjan avulla.

Nissanin kehittämä järjestelmä mahdollistaa täyssähköisen ajamisen nautinnon ilman latausta. Sähkömoottori toimii aina pyörien voimanlähteenä välittömän ja lineaarisen kiihtyvyyden takaamiseksi, kun taas älykäs polttomoottori lataa akun liikkeellä ollessa.

Täysin uusi X-Trail e-POWER

Täysin uusi X-Trail on Nissanin vastaus isompien, perhekäyttöön suunniteltujen Crossover -mallien luokkaan. X-Trailiin on myös saatavilla Nissanin innovatiivinen e-POWER-voimalinja sekä uusi älykäs Nissan e-4ORCE-nelivetoteknologia.

e-POWER mahdollistaa vaikuttavan sähköisen suorituskyvyn ja erinomaisen ajokokemuksen. Mallin hiljaisuutta ja ajomukavuutta tehostaa kaksimoottorisen e-4ORCE-nelivetovoimalinjan täsmällisyys ja tarkkuus – mikä tarjoaa mukaansatempaavan mutta varman ajokokemuksen.

100-PROSENTTISESTI SÄHKÖINEN AJOKOKEMUS

Nissan LEAF

Maailman ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu sähköauto, LEAF, käynnisti vallankumouksen ja loi nykyaikaisten massatuotettujen sähköautojen luokan. LEAF-malleja on myyty maailmanlaajuisesti yli 577 000 kappaletta, ja niillä on ajettu yli 9 miljardia päästötöntä kilometriä sen jälkeen, kun malli tuli markkinoille vuonna 2010.

Nissan on kehittänyt monipuolista sähköistysosaamistaan LEAFin avulla ja jalostanut menestyksekkäät toimintatavat sen mahdollistamiseksi, että sähköautot olisivat kaikkien ulottuvilla. Vuoden 2022 LEAFissa on entistäkin vakuuttavampi muotoilu, saumaton liitettävyys ja taloudelliset voimalinjat.

Nissan ARIYA

Uusi luku Nissanin sähköisessä liikkumisessa on täysin uusi Nissan ARIYA. Se on Nissanin ensimmäinen täyssähköinen coupé-crossover ja Nissanin uusi täyssähköinen lippulaiva. Nissan ARIYA on ensimmäinen auto, jossa käytetään Nissanin Allianssille kehittämää CMF-EV sähköautoperusrakennetta. ARIYA ilmentää Nissanin japanilaista DNA:ta, mahdollistaa dynaamisen ajokokemuksen ja on sisätiloiltaan yksi luokkansa tilavimmista autoista.

ARIYA määrittelee täyssähköisen ajamisen uudelleen, ja voiman ja hallinnan täydellisen tasapainon varmistaa e-4ORCE-nelivetojärjestelmä. Älykkään kahdella moottorilla varustetun nelivetojärjestelmän saumaton voimanjako tarjoaa välittömän vasteen vaivattomaan liikkumiseen erilaisissa ajotilanteissa ja -olosuhteissa.

Nissan Townstar

Seuraavan sukupolven täyssähköinen kompakti, kevyiden pakettiautojen luokkaan lanseerattava täysin uusi Nissan Townstar on suunniteltu luotettavaksi, tehokkaaksi ja kestäväksi liikekumppaniksi, joka on optimoitu vastaamaan asiakkaiden jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin.

Mallin suunnittelussa on keskitytty tehokkuuteen ja käytännöllisyyteen hyödyntämällä synergioita Alliance-perusrakenteen osalta. Uusi Townstar-malli on ihanteellinen pakettiauto lähijakeluun ja taajamien kuljetustarpeisiin. Siinä on täysin sähköinen voimalinja, joka mahdollistaa 300 km:n toimintasäteen (yhdistetty WLTP-sykli), ja yli 20 uutta kuljettajaa avustavaa teknologiaa sekä yhteysominaisuutta. Tämä seuraavan sukupolven kompakti pakettiauto edistää kestävää kehitystä ja nopeuttaa siirtymistä kohti päästötöntä liikennettä.

lisää kuvia saatavilla osoitteessa: https://finland.nissannews.com/fi-FI/releases/uusi-mallisto-ja-uudet-teknologiat-vievat-nissania-kohti-sahkoistettya-tulevaisuutta 

Lisätietoja Nissanin eurooppalaisille asiakkaille suunnatuista sähköistetyistä malleista on sivustossa www.nissan-europe.com.