Tarkistelussa nykyhybridit

Nissan Juke - uusi hybridivoimalinja yhdistää innovaatiot, hauskan ajamisen ja taloudellisuuden

Nykyhybridit ovat yhdistelmä perinteistä paikallista laskentatehoa ja pilvipalveluita. Ne mahdollistavat datan ja sovellusten jakamisen paikallisen ja pilvialustan välillä, mikä voi tuoda monia etuja, kuten parempaa suorituskykyä, joustavuutta ja kustannussäästöjä. Entä sitten plug in hybrid, millainen se olisi?

Hybridiratkaisuilla yritykset voivat käyttää pilvipalveluita, kuten tallennustilaa, tietokantoja ja sovelluksia, ja samalla hyödyntää paikallisia resursseja, kuten laitteistoja ja ohjelmistoja. Tämä mahdollistaa yrityksille joustavan ja tehokkaan tavan käsitellä kasvavaa tietomäärää ja sovellusten monimutkaistuvia vaatimuksia.

Hybridiratkaisujen avulla yritykset voivat myös varmistaa tietojensa turvallisuuden ja integriteetin, sillä arkaluonteiset tiedot voidaan tallentaa paikallisesti ja muu tieto pilveen. Tämä mahdollistaa paremman valvonnan ja hallinnan datan käsittelyssä, mikä on tärkeää erityisesti yrityksille, joilla on tiukat turvallisuusvaatimukset.

Nykyhybridit tarjoavat myös yrityksille kustannussäästöjä, sillä ne voivat maksimoida paikallisen infrastruktuurinsa käytön ja käyttää pilvipalveluita vain tarvittaessa. Tämä vähentää investointeja uuteen laitteistoon ja mahdollistaa skaalautuvan käytön, joka vastaa yrityksen tarpeita.

Plugari hybridi

Plugin-hybridiauto on auto, joka yhdistää perinteisen polttomoottorin ja sähkömoottorin, ja sen akku voidaan ladata ulkoisesta lähteestä, kuten sähköpistorasiasta. Se pystyy ajamaan sekä sähköllä että polttoaineella, ja sen toimintamatka sähköllä voi olla 30-80 kilometriä riippuen auton mallista ja akun kapasiteetista. Kun sähkövarasto on käytetty, auto siirtyy automaattisesti polttomoottorin käyttöön. Plugin-hybridit ovat suosittuja vaihtoehtoja kuluttajille, jotka haluavat vähentää polttoaineenkulutustaan ja hiilidioksidipäästöjään, mutta eivät ole valmiita siirtymään täyssähköautoihin.

Hybridimoottori

Hybridimoottori yhdistää perinteisen polttomoottorin ja sähkömoottorin yhdeksi voimanlähteeksi autossa. Tämä tarkoittaa sitä, että autossa on kaksi eri moottoria, jotka toimivat yhteistyössä. Hybridimoottorin avulla auton polttoaineenkulutusta ja päästöjä voidaan vähentää, sillä sähkömoottori pystyy tukemaan polttomoottoria ja tarjoamaan energiaa esimerkiksi kaupunkiajossa tai matalissa nopeuksissa.

Hybridimoottorissa on yleensä myös akusto, joka latautuu esimerkiksi jarrutuksen aikana ja varastoi energiaa sähkömoottoria varten. Akusto myös auttaa sähkömoottoria toimimaan pidemmän aikaa ilman polttomoottoria, mikäli esimerkiksi ajetaan lyhyitä matkoja kaupungissa tai ruuhkissa.

Hybridimoottorin toiminta on usein automatisoitu, joten kuljettajan ei tarvitse manuaalisesti valita moottoria tai ladata akkua. Sen sijaan auto valitsee käytettävän moottorin ja energianlähteen automaattisesti sen mukaan, mikä on tehokkain ja ympäristöystävällisin vaihtoehto.

Esimerkkejä hybridimoottorin autoista

  1. Toyota Prius – yksi ensimmäisistä massatuotannossa olevista hybridiautoista, joka on ollut markkinoilla jo vuodesta 1997 lähtien.
  2. Honda Insight – toinen varhainen hybridiauto, joka esiteltiin vuonna 1999.
  3. Ford Escape Hybrid – ensimmäinen SUV-hybridiauto, joka tuli markkinoille vuonna 2004.
  4. Lexus RX 450h – luksus-SUV, joka käyttää hybridi-voimansiirtoa.
  5. Toyota Camry Hybrid – suosittu perheauto, joka on ollut markkinoilla jo useita vuosia.
  6. Kia Niro – crossover, joka on saatavilla hybridi- ja ladattava hybridimallina.
  7. Mitsubishi Outlander PHEV – ladattava hybridimalli, joka on suosittu SUV.
  8. BMW i3 – sähköauto, joka on saatavilla myös lisävarusteena olevalla bensiinimoottorilla varustettuna.
  9. Volvo XC90 T8 – luksus-SUV, joka käyttää ladattavaa hybridi-voimansiirtoa.
  10. Porsche Panamera Hybrid – tehokas ja nopea ladattava hybridimalli.