Suomalainen “autojen Airbnb” hakee rajua kasvua – tähtäimessä kansainvälistyminen

Autojen vertaisvuokrauspalvelu Blox Car on kasvanut kotimaassaan nopeasti. Nyt yritys hakee tukea kansainvälistymiseen ja tarjoaa omistajuutta joukkorahoituksella.

Blox Car on Suomen ainoa lähes koko maan kattavan yhteiskäyttöpalvelu, ja se toimii vertaisvuokrausperiaatteella. Nopeasti kasvanut Blox Car palkittiin viime vuoden Slushissa parhaana kestävää kehitystä tukevana mobiilipalveluna. Palvelulla on 11 000 käyttäjää ja yhteensä 800 rekisteröityä ajoneuvoa, joista yli 100 on aina varattavissa. Nyt yritys hakee joukkorahoituksella tukea kansainvälistymiseen. Tähtäimessä on vähintään yhteensä puolen miljoonan euron rahoituskierros ja mukaan Blox Carin omistajaksi pääsee jo 500 euron sijoituksella. 

– Uusien sukupolvien keskuudessa oman auton omistamisen halu vähenee ja omistamista tärkeämpää on säilyttää liikkumisen vapaus. Maailmassa on erilaisia yhteiskäyttöautopalveluita, mutta yhtään laajasti globaalia autojen vertaisvuokrauspalvelua ei vielä ole. Me aiomme olla ensimmäinen toimija, joka mahdollistaa yhdellä kirjautumisella auton vertaisvuokrauksen eri mantereilla, sanoo Blox Car -palvelua tuottavan Shareit.global Oy:n toimitusjohtaja Paul Nyberg.

Blox Car -palvelu ei suinkaan aio valloittaa maailmaa yksin. Vertaisvuokrauspalvelun kansainvälistyminen mahdollistetaan yhteistyössä kansainvälisten digitaalisten markkinapaikkojen ja muiden liikkumisen palveluiden kanssa. Shareit.global Oy:n tarkoituksena on edistää useiden liikkumisen palveluiden kokoamista yhden kuluttajakäyttöliittymän taakse.

Joukkorahoituksesta saatujen varojen avulla kansainvälistyminen aloitetaan pohjois- ja keski-Euroopan markkinoilta. Noin kuukauden aikana Shareit.global Oy on kerännyt Blox Carille lähes 160 tuhatta euroa FundedByMe-joukkorahoitusalustan kautta. 

– Olisitko sijoittanut Airbnb:hen 10 vuotta sitten, jos olisit tiennyt, miten palvelu mullistaa majoittamisen markkinat? Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt, ja kuluttajilla on mahdollisuus olla osa meidän menestystarinaamme, Nyberg kannustaa.

Blox Carin joukkorahoitus on auki elokuun 12. päivään saakka.