SEAT Tarracon ladattavan hybridin myynti on alkanut – teknologiaa, urheilullisuutta ja taloudellisuutta

  • SEATin isoin SUV Tarraco nyt myös ladattavana hybridinä
  • Tarraco e-HYBRID yhdistää TSI-bensiinimoottorin ja sähkömoottorin: yhteistehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 Nm
  • SEAT Tarracon ladattavan hybridin 13 kWh:n akku tarjoaa toimintamatkaa pelkästään sähköllä jopa 48 km (WLTP)
  • SEAT Tarraco e-HYBRID tarjoaa hyvät tilat viidelle ja yli 600 litran tavaratilan
  • SEAT Tarraco e-HYBRID hinnat alkaen 41 396,15 euroa (sisältäen nopean tilaajan 1 000 euron hankintatuen) 

SEAT laajensi Tarracon haluttavuutta ja taloudellisuutta lisäämällä SEAT Tarraco e-HYBRID -ladattavan hybridin mallistoon. Tarracon ladattava hybridi on osoitus SEATin sähköistymisstrategian etenemisestä. SEAT- että CUPRA-brändeilllä on tällä hetkellä mallistossaan yhteensä kuusi täyssähköauto- ja ladattavaa hybridimallia.

Suomessa SEAT Tarraco e-HYBRID -ladattavan hybridin myynti on nyt alkanut ja se on saatavilla kahtena eri varusteluversiona: Xcellence Launch Edition ja FR Launch Edition. Molemmat versiot ovat aina 5-paikkaisia. Xcellence-varustelutason hinnat alkavat 42 396,15 eurosta ja FR-varustelutason puolestaan 44 394,26 eurosta. Maaliskuun loppuun saakka molempiin varusteluversioihin saa nopean tilaajan 1 000 euron hankintatuen.  

SEAT Tarraco e-HYBRID -ladattava hybridi on 4 735mm pitkä ja 1 839mm leveä tarjoten väljät tilat jopa viidelle aikuiselle. Tavaratilaa on yli 610 litraa. SEAT Tarraco e-HYBRID onkin yksi markkinoiden tilavammista ladattavista hybrideistä. Tehdaslisävarusteena on tilattavissa myös sähköisesti esiin vapautettava vetokoukku – Tarraco e-HYBRID:n vetomassat ovat 750 kg (jarruton) ja 1800 kg (jarrullinen).

SEAT Tarraco e-HYDRID -ladattavan hybridin huipputasoiseen vakiovarustukseen kuuluvat mm. digitaalinen mittaristo SEAT Digital Cockpit, navigointijärjestelmä 8” värikosketusnäytöllä, sähkökäyttöinen seisontalämmitys- ja jäähdytys, lämmitettävät 2. istuinrivin reunapaikat, progressiivinen ohjaus, mukautuva vakionopeudensäädin ACC, sähkökäyttöinen takaluukku handsfree-toiminnolla ja täys-led-ajo- ja -takavalot. Vakiovarusteita ovat myös Kessy – avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, peruutuskamera, liikennemerkkien tunnistus ja urheilulliset mukavuusistuimet sekä 19” kevytmetallivanteet. FR-varustelutasossa on edellisten lisäksi/sijalla urheilulliset etuistuimet, sähkötoiminen kuljettajan istuin muistitoiminnolla sekä mukautuva alustansäätö DCC. 

SEAT Connect -sovelluksen avulla kuljettaja pääsee näkemään auton tietoja ja pystyy hallinnoimaan vaikka latausta ja ilmastointia. Full Link -järjestelmän avulla käyttäjät saavat yhdistettyä sekä Android Auton että Apple CarPlay:n toiminnot autoon.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiovarusteina ovat mm. Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla ja Lane Assist -kaistanpitoavustin. Lisävarusteena saatavilla on mm. turvallisuuspaketti XL, joka sisältää vakiovarusteiden lisäksi kaukovaloavustimen, Side Assist -kaistanvaihtoavustimen, Pre-crash Assist ja Rollover -ennakoivan turvajärjestelmän, Traffic Jam Assist -ruuhka-avustimen, Emergency Assist -hätätilanneavustimen sekä lämmitettävän ohjauspyörän.

SEAT Tarraco e-HYBRID -ladattava hybridi

Tarracon ladattava hybridi kuvastaa täydellisesti SEATin halua siirtyä kohti yhä ekologisempaa liikkumista, samalla säilyttäen ajamisen hauskuuden. SEAT Tarraco on yksi harvoista ladattavista hybrideistä isojen SUV-mallien segmentissä, ja SEAT uskoo vahvasti sen potentiaaliin. SEAT Tarraco e-HYBRID on suunniteltu ja kehitetty Barcelonassa, Martorellin tehtaalla ja se valmistetaan Wolfsburgissa, Saksassa.

SEAT Tarracon ladattavassa hybridiversiossa 1,4-litrainen 110 kW:n (150 hv) TSI-bensiinimoottori on yhdistetty 86 kW:n (117 hv) sähkömoottoriin, 13 kWh:n litiumioniakkuun ja kuusivaihteiseen DSG-automaattivaihteistoon: yhdistelmä tarjoaa tehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 Nm. SEATin lippulaivamalli arjoaa toimintamatkaa pelkällä sähköllä jopa 48 km (WLTP). SEAT Tarraco e-HYBRID:in bensiinimoottorin ja sähkömoottorin tarjoama kokonaistoimintamatka on jopa 730 km. Tarracon ladattava hybridi saavuttaa maksiminopeuden 205 km/h ja kiihtyy 0–100 km/h 7,5 sekunnissa. Huomioitavaa on myös alhaiset CO2-päästöt: Suomi-varustelulla 41-44 g/km (WLTP).

SEAT Tarraco e-HYBRID -ladattava hybridi mahdollistaa ajon kaupungissa paikallisesti päästöttömästi. Sähkömoottoria käytetään myös polttomoottorin apuna kun tarvitaan lisää suorituskykyä. Pidempiä matkoja ajettaessa SEAT Tarracon ladattava hybridi tarjoaa mahdollisuuden käyttää sekä sähkö- että bensiinimoottoria. Tarraco e-HYBRID käynnistyy aina vain sähköä käyttävään e-Mode-ajotilaan (mikäli akussa on tarpeeksi virtaa ja sääolosuhteet/lämpötilat sen sallivat).

Ajotila vaihtuu automaattisesti Hybridi-ajotilaksi mikäli akun energiataso tippuu alle ennalta määrätyn tason tai nopeus ylittää 140 km/h. Hybridi-ajotilassa kuljettaja voi pitää sen hetkisen lataustason, lisätä tai vähentää sitä etukäteen määrättyyn tasoon saakka. SEAT Tarraco ladattavan hybridin eri ajotiloja (e-Mode-ajotila, automaattinen hybridi-ajotila, manuaalinen hybridi-ajotila) voidaan säätää infotainment-järjestelmän kautta. Lisäksi SEAT Tarraco e-HYBRID:ssä on kaksi erillistä pikapainiketta – e-Mode ja s-Boost. Kun akku tyhjenee, ajotila vaihtuu automaattisesti Hybridi-ajotilaan. Kun akku tarvitsee latausta, se voidaan tehdä kolmessa ja puolessa tunnissa käyttämällä latauslaitetta (3,6 kW) tai 230V:n kotilatauspistokkeesta noin 7 tunnissa.

Ensimmäiset SEAT Tarraco e-HYBRID -ladattavat hybridit saapuvat SEAT-jälleenmyyjille maaliskuussa ja asiakastoimitukset alkavat keväällä 2021.

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne.