S-sarjan matkustamon suunnittelussa on huomioitu kaikki: ajomukavuus, hyvä terveys, ergonomia ja estetiikka

 • S-sarjan matkustamo on luotu kutsuvaksi turvasatamaksi kodin ja työpaikan välille
 • Matkustamon aktiivinen tunnelmavalaistus lisää hyvinvointia päivin öin
 • Laajennetut Energizing Comfort -toiminnot tukevat ajamista
 • Enemmän tilaa kaikille matkustajille ja uudet mukavuusistuimet lisätoiminnoilla
 • Mercedes-Benzin uudistunut S-sarja esitellään digitaalisesti 2. syyskuuta

Syyskuun toisena päivänä kansainvälisesti Mercedes me media-sivustolla esiteltävää Mercedes-Benzin uutta S-sarjaa leimaa holistinen sisätilasuunnittelu, jossa yhdistyvät premiumtason laatu, optimaalinen käyttömukavuus ja huolenpito jokaisen matkustajan terveydestä ja hyvinvoinnista. Auton suunnittelun tavoitteena on ollut luoda ”kolmas tila” eli kutsuva turvasatama kodin ja työpaikan välille. Lähes kaikki ajo- ja käyttömukavuuteen liittyvät ominaisuudet ja piirteet on mietitty uusiksi – niin lyhyt- kuin pitkäakselivälisissäkin S-sarjan versioissa. Matkustamon toteutuksessa vertailukohtana ovat olleet ylelliset luksusveneet ja niiden viimeistelytaso.

Uusi S-sarja on auto, jonka voi kokea kaikilla aisteilla: visuaalisesti, koskettamalla, kuuntelemalla, jopa tuoksuina. Auton sisätilasuunnittelun kuusi peruspiirrettä ovat:

 1. ”Unexpected Moments”: Uusi sisätila-arkkitehtuuri ja loungemainen käyttäjäkokemus, kojelaudan muotoilu yhdeksi ja rikkumattomaksi kokonaisuudeksi, suuret ja teräväpiirto näyttöruudut (max. 5 kpl) ja keskinäytön kääntäminen pystyasentoon.
 2. ”Stimulating Contrasts”: Tummien ja vaaleiden värien kontrastit, visuaalisesti pehmeän nahkamateriaalin vastakohtana kovat pianolakatut pinnat.
 3. ”Stunning Proportions”: Poikkeuksellisen leveät jalopuiset korostelistat.
 4. ”Freeform & Geometry”: Vapaasti kelluva keskinäyttö, 2D- ja 3D-näyttökuvamahdollisuus, räätälöidyt ja muotoon mukautuvat sekä hengittävät istuinverhoilut.
 5. ”Significant Graphics”: Uutena muotoiluelementtinä neljä matalaa ilmastoinnin puhallusaukkoa keskellä ja kaksi kapeaa aukkoa molemmilla sivuilla, säätö- ja kontrollikytkinten ja -näppäinten minimointi (”niin monta kuin tarvitaan, niin vähän kuin mahdollista”), tunnelmavalaistuksen graafinen muotokieli.
 6. ”Natural Attractions”: Uuden sukupolven kolmiulotteiset, simpukkamalliset istuimet, vesiputousta muistuttava leveä listaelementti kahden erillisen takaistuimen välissä (kun autoon on valittu erillisistuimet taakse).

Aktiivinen tunnelmavalaistus lisää hyvinvointia päivin öin

Uudessa S-sarjassa matkustamon tunnelmavalaistus kattaa koko matkustamon, katon etuosan yläpaneelia ja takaistuinten taustoja myöten. Yhtenäisessä valokuitunauhassa on noin 250 erillistä lediä – yksi aina 16 millimetrin välein. Valon kirkkaus on kymmenen kertaa aikaisempaa suurempi (200 kandelaa/m2), joten valot on helppo havaita myös päivänvalossa. Tunnelmavalaistuksen värisävyjä ja kirkkautta (20 säätötasoa) voi ohjata auton MBUX-käyttöjärjestelmän avulla. Valinnaisvarusteena on esimerkiksi mahdollisuus liittää valaistus auton avustinjärjestelmiin kuten kaista-, jarru- ja poistumisvaroittimiin, jolloin ledit varoittavat punaisella värillä mahdollisesta esteestä tai törmäysvaarasta.

Parannetut Energizing Comfort -toiminnot tukevat ajamista

S-sarjan aktiivinen tunnelmavalaistus on integroitu matkustajien hyvinvointia ja turvallisuutta parantaviin ja ylläpitäviin Energizing Comfort -toimintoihin, jotka voi ottaa käyttöön äänikomennolla tai nappia painamalla. Tarjolla on viisi ohjelmaa: Refresh, Vitality, Warmth, Joy ja Comfort sekä uudet Liity- ja Jaa-moodit, joiden avulla matkustajat voivat joko liittyä käyttämään samaa ohjelmaa tai jakaa ohjelmia toisilleen. Auto tunnistaa aikaisempaa paremmin käyttäjän tarpeet; esimerkiksi Hey Mercedes -äänikomennolla ja ”I am stressed” -viestillä Joy-ohjelma käynnistyy automaattisesti.

Energizing Coach -valmennusapu osaa ehdottaa käyttäjälle sopivaa ohjelmaa ajoneuvo- ja matkatietojen sekä käyttäjän uni- ja stressitasotietojen perusteella, mikäli järjestelmä tunnistaa hänen puhelinsovelluksensa tai aktiivisuusrannekkeensa keräämät tiedot. Kiinan markkinoita varten Mercedes-Benz on kehittänyt omat Energizing Comfort -toiminnot.

S-sarja seuraa ilmanlaatua sisällä ja ulkona

Matkustajien viihtymistä ja terveyttä tukee lisäksi Energizing Air Control -toiminto. Uusi ilmansuodatusjärjestelmä suodattaa tehokkaasti pölyn, siitepölyt ja tuoksut. Markkina-alueesta riippuen järjestelmä kykenee seuraamaan myös ulkoilman laatua. Osana Air Balance -varustepakettia on saatavana kaksi vain S-sarjaa varten kehitettyä matkustamon raikastetta.

Enemmän tilaa kaikille matkustajille ja uudet mukavuusistuimet lisätoiminnoilla

Sekä lyhyt- että pitkäakselivälisten S-sarjan autojen matkustamot ovat entistä tilavampia, istumapaikasta riippumatta. Kuljettajan istuimessa on enemmän yksilöllisiä säätömahdollisuuksia, ja ohjauspyörän tarttumaotepinta yltää aikaisempaa paremmin myös pitkän kuljettajan tarpeisiin. Käytössä on myös automaattinen istuimen ja ohjauspyörän säätömahdollisuus ADAPT: kun kuljettaja on syöttänyt oman pituutensa MBUX-järjestelmään tai kertoo sen ajon alkaessa, ADAPT määrittelee optimaalisen ajoasennon sekä säätää istuimen, ohjauspyörät ja peilien asennon sen mukaisesti. Halutessaan kuljettaja voi tietenkin korjata säätöjä manuaalisesti.

S-sarjan mukavuusistuimissa on kokonaan uudet pääntuet, ja sekä kuljettajan että etumatkustajan istuimissa on entistä enemmän säätövaraa ja -kulmaa. Istuimissa on niin ikään uusia mukavuustoimintoja kuten ortopedisesti tukeva Energizing-istuinmuotoilu (ensi kertaa S-sarjassa), takaistuinten niskan alueen lämmitys, istuinten ilmastointi ja hierontatoiminnot sekä etuistuimiin integroidut pienet kaiuttimet lähellä korvia. Istuimille on myönnetty hyvästä istuinergonomiasta ja -terveydestä kertova saksalainen AGR-tunnus. Valittavana on jopa viisi erilaista istuintyyppiä. Takaistuinten väliin voi valita perinteisen taittuvan kyynärnojan tai erikoisvarustellun business-tason taittuvan konsolin. 

Lähde: News Cision