Onko nyt hyvä aika ostaa uusi maasturi?

uusi maasturi

Moni on pähkäillyt viime vuosina auton ostamisen kanssa. Autojen sähköistyminen on saanut monet lykkäämään ostopäätöstä. Tuntuu, ettei kenelläkään ole oikein varmaa tietoa siitä, onko nyt hyvä aika ostaa uusi auto. Moni pelkää sitä, että jos nyt ostaa auton, sen voimanlähde vanhenee nopeasti. Sähköautojen tekniikka onkin kehittynyt akkujen keston ja lataamisen suhteen nopeasti, samalla kun alalla luovutaan vähitellen bensan ja dieselin käytöstä.

Mitä hyvää uusista maastureista löytyy?

Uusissa maastureissa on monia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne ovat vanhan mallin korvaamisen arvoisia. Monissa malleissa on parannettuja turvallisuusominaisuuksia, kuten kehittyneet turvatyynyjärjestelmät, kaistavahti, kuolleen kulman valvonta ja peruutuskamerat. Lisäksi uusimmissa maastureissa on moderni muotoilu, joka tarjoaa tyylikkään ulkoasun ja mukavat sisätilat. 

Uusi maasturi pitää usein sisällään myös ylellisiä mukavuuksia, kuten lämmitettävät nahkaistuimet, sähkötoimiset kattoluukut ja modernia tekniikkaa, kuten Apple CarPlay tai Android Auto. Osa ominaisuuksista on sellaisia, ettei niitä ollut 10 vuotta sitten edes keksitty vielä.

Uusi maasturi on myös polttoainetehokkuudeltaan ja moottorin suorituskyvyltään edeltäjiänsä parempi vaihtoehto. Kaikkien näiden hienojen ominaisuuksien lisäksi monet uudet katumaasturit tarjoavat pidennettyjä takuita mielenrauhan lisäämiseksi. Kun nämä ominaisuudet yhdistetään, ei ole ihme, miksi niin monet ihmiset valitsevat päivittää oman kulkupelinsä.

Ei syytä huoleen

Moni autonvalmistaja on jo ilmoittanut lopettavansa bensa- ja dieselautojen valmistamisen keskittyessään sähköautoihin. Kuluttajille tilanne ei ole niin paha, kuin moni luulee. Autoja menee kaupaksi joka vuosi niin suuret määrät, ettei oman voimanlähteen suhteen varmastikaan tule ongelmia tulevaisuudessa. Siirtymäajat ovat näin isolla alalla pitkiä.