Jääkiekon MM ja Englannin valioliiga

Toukokuu ja lumisateet ovat toivottavasti takana, ja edessä vain auringonpaistetta. Aikuiseen makuun onkin nyt kevääksi paljon kivaa luvassa kun Tampereella alkaa MM-jääkiekko ja Englannissa alkaa valioliigan mestaruus vähitellen ratketa – ja siinä samalla autoilijat odottavat mielenkiinnolla, tuleeko se oma uusi auto vielä tämän vuoden puolella, vai jatkuuko autoteollisuudessa komponentiongelmat – kaikkea kivaa odoteltavissa siis arjessa ja juhlassa. Pelaajille varsinkin tiedoksi, että jalkapalloon löytyy hyviä vihjesivustoja Sportinsider-vihjesivustoista, ja mikäli olet orastavasti alkanut myös innostua kilpailulliseen videopelaamiseen, niin E-urheilua.com kertoo alan uutisia niin maailmalta kuin Suomesta.

Englannin valioliiga

Viimeiset pari kierrokset ovat käsillä, ja kahden kärkijoukkueen eroa on vain yksi vaivainen piste, kun Manchersterin tämän hetken kunkku City johtaa sarjaa pisteellä kakkosena tulevaan Liverpooliin. Kumpikin joukkue on kovassa iskussa, mutta millainen on loppusarjaohjelma? City kohtaa 8.5. Newcastlen kotonaan, 15.5. vieraissa West Hamin ja Aston Villan kotonaan 22.5. – vastaavasti takana tulee kova uhka eli Liverpool joka kohtaa tätä kirjoitettaessa vielä saman iltana kotonaan Tottenhamin ja tiistaina heti perään siirretyn Aston Villa ottelun vieraissa, tiistaina 17.5. Liverpool kohtaa vieraissa Southamptonin ja kausi päättyy kotona Wolverhamptonia vastaan ottelussa, joka voi ratkaista mestaruuden – nuo viimeiset pelit alkavat kummatkin kello 18 – eli jännitystä voi olla luvassa tällä kaudella aivan loppuminuuteille.

Liverpoolilla on myks 18.5. edessä Mestarien liigan loppuottelu Pariisissa Real Madridia vastaan

MM-Jääkiekko

Tämän hetken tilanne Euroopassa ei ole tehnyt valmistautumisesta MM-jääkiekkoon mitenkään helpommaksi. Varsinkin monien Euroopan maiden huippupelaaja oli pitkään ison kysymysmerkin alaisena pelaamassa KHL:ssä, ja nyt kun Venäjä on suljettu ulos kisoista – on myös yksi iso suosikki poissa kuvioista – miten tämä kaikki sitten on vaikuttanut joukkueiden valmistautumiseen?

Mutta vaikka Suomen maajoukkue ei ole esiintynyt mitenkään vakuuttavasti valmistautumisessa ja takana on itseasiassa kolme peräkkäistä tappiota, päävalmentaja Jukka Jalonen ei ole huolissaan – ja sanotaanhan sitä, että huono kenraaliharjoitus lupaa hyviä itse esityksissä, ja tässä on vielä noin viikko kisojen alkuun.

Mutta ovatko kolme peräkkäistä tappiota viidentoista peräkkäisen voiton jälkeen horjuttaneet Leijonien itseluottamusta? Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan kuluneen viikon vaikeudet eivät vaikuta Suomen menestysodotuksiin perjantaina alkavissa MM-kotikisoissa. Ei pidä olla kovin huolissaan. Tietenkin aina harmittaa, kun hävitään. Pitää miettiä, miten voitetaan jatkossa. Kokoonpanot vaihtuvat koko ajan, osa pelaajista on pois, joten se vaikuttaa hyökkäyspeliin ja yhtenäisyyteen, Jalonen vakuutteli Yle Urheilulle tappion jälkeen.

yle.fi

E-urheilu ja suomalaiset

Suomalaiset ovat tottuneet jalkapallossa katsomaan kansainvälisiin joukkueisiin nähdäkseen suomalaista menestystä. Sitä ovat tuoneet niin Jari Litmanen Ajaxin riveissä kuin Sami Hyypiä Liverpoolin väreissä, mutta nyt sama toistuu E-urheiluissa. Tämä Esports on vasta nuori, mutta jo nyt monet suomalaiset ovat todistaneet osaamisensa ammattilaisturnauksissa, mutta suomalaiset joukkueet ja organisaatiot ovat kovilla – kansainvälinen taso on korkea, ja huippupelaajien palkat alkavat olla jo 10 tuhannen euron kuukausitasolla, eikä Suomessa ole oikein tällä hetkellä kuin yksi organisaatio, joka pystyy laittamaan kampoja rattaisiin – nimittäin helsinkiläinen ENCE pelaa sekä CS:GO, PUBG että Starcraft II turnauksissa aivan huipulla – mutta sen kruununjalokivi CS:GO rosteria on siinä mielessä puutteellinen, että joukkueessa ei ole yhtään pelaavaa suomalaista…. ainoastaan organisaatio ja valmentaja ovat suomalaisia – tämä kuvaa eurheilun mallia, mutta miksi esimerkiksi sellaiset jo useamman vuoden toimineet organisaatiot kuten HAVU tai KOVA eivät ole nousseet aivan huipulle? Onko syy sama kuin monessa muussakin lajissa, Suomessa vain ei ole pakko pärjätä… eli pelaajilla on muitakin mahdollisuuksia tehdä kivoja asioita, mutta monesta muusta maasta e-urheilun huipulle päässeillä nuorilla aikuisilla ei ole muuta vaihtoehtoa nousta sieltä, missä he ovat olleet omassa maassaan – kaikilla kun ei ole sitä samaa yhteiskunnan tukea kuin Suomessa.